0:1
(0:0)
 
 
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

13.09.2015 17:00

4.kolo, Jihočeský | 1.B třída sk. B, 2015-2016


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Blaník zaskočil favorita z Hradiště na jeho vlastním hřišti


Branky


0

TJ Hradiště hostila Blaník Strunkovice, který se vracel ze svého "Mexika" po vítězné přestřelce s Lažištěm. Jelikož to Hradišťané zjevně myslí s návratem do skupiny A vážně, dosud v této části soutěže neprohráli. A nehodlali prohrát ani nyní. Jenomže Blaník si byl dobře vědom útočného potenciálu domácích a nasadil proti Hradišti defenzivní taktiku, která mu nakonec vynesla vítězství 0:1 a tři body na cestu domů. Závěr zápasu se ovšem poněkud zvrhl ve strkanice a slovní přestřelky, kdy se žlutilo a červenalo, až se hory zelenaly. Domácí i hosté obdrželi ve druhé půli shodně po třech žlutých kartách a hosté navíc dvě karty červené, takže dohrávali zápas s devíti hráči v poli. I tak se jim podařilo hubený náskok uhájit a odvážejí si do Strunkovic všechny body.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

První půle branku nepřinesla

Domácí Hradiště vstupovalo do utkání jako favorit. Blaník nemohl jinak než přizpůsobit svou hru ofenzivnímu pojetí soupeře a eliminovat jeho snahy důslednou taktickou obranou. A protože hráči hostí plnili své povinnosti svědomitě, Hradiště se v podstatě nedostalo za jejich obranný val. Výjimkou byla pouze jedna standardní situace z 35. minuty prvního poločasu, kdy domácí zahrávali rohový kop. Kapitán domácích a nejlepší střelec minulého kola Michal Čítek se vrhl po odcentrovaném míči a hlavičkou se jej pokoušel usměrnit do sítě, branka však z této situace nepadla. Hosté nepolevovali ve své taktice a domácím se stále nedařilo alespoň ohrozit soupeřovu branku. První poločas tedy skončil bez branek a domácí si uvědomovali, že pokud chtějí dnes brát všechny body, musejí najít účinný recept na obrannou taktiku hostí.

Blaník vsítil rozdílovou branku, ale dohrával zápas v devíti

Ve druhém poločase hosté přidali na důrazu v osobních soubojích a hráli více aktivněji. Také se dostávali častěji do brankových příležitostí. První z nich měl na kopačkách strunkovický Jiří Kureš, ve vyložené šanci však minul.  Mimo tyče střílel o chvíli později také Jan Šabršula. Při šanci Miroslava Kochmy se vyznamenal hostující brankář Michal Kaška. Ve třetí čtvrtině utkání střílel Pavel Novák jen do brankáře a odražený míč následně uklidili beci soupeře. Strunkovice stupňovaly tlak, který nakonec vyústil ve vedoucí branku. V 69. minutě zápasu napřáhl opět Pavel Novák a tentokrát se již nemýlil: 1-0.  Přibližně pět minut před koncem se utkání poněkud vyhrotilo, když si v 84. minutě vyběhl Miroslav Kochma sám na brankáře a v samostatném úniku jej srazil domácí hráč. Po následné ústní a částečně i fyzické výměně názorů si vykoledoval žlutou kartu domácí Petr Hoštička a hostující Jiří Kureš musel po druhé žluté kartě již do sprch. Navíc, za strčení do soupeře v přerušené hře jej do šaten následoval spoluhráč Jan Šabršula, takže hosté od té chvíle dohrávali pouze s devíti hráči v poli. Po oněch deset zbývajících minut zápasu (včetně nastavení) ovšem domácí promarnili tuto výhodu a vyrovnat se jim již nepodařilo. Blaník si tedy z Hradiště odváží tři body za vítězství 1:0 a v příštím kole doma s Chelčicemi se bude muset obejít bez dvou hráčů základní sestavy. Hradiště zajíždí do Čkyně a tam bude určitě chtít bodovat naplno.



Ohlasy k zápasu



TJ Blaník Strunkovice
Miroslav Kiš, trenér TJ Blaník Strunkovice nad Blanicí: Hráči Blaníku se nezalekli favorita a všichni si plnili své taktické povinnosti téměř bez chyby. Domácí nenašli platný recept na překonání obrany hostí a celkově jsme měli mnohem více vyložených příležitostí ke vstřelení gólu než hráči Hradiště, kteří v podstatě ohrozili branku Blaníku za celý zápas pouze jednou. Domácí celek jsme zaskočili svou aktivní hrou, Blaník zaskočil favorita na domácí půdě výhrou 0:1, gólem Pavla Nováka z 69. minuty. Hráči Blaníku se nezalekli favorita a všichni si plnili své taktické povinnosti téměř bez chyby. Domácí nenašli platný recept na překonání obrany hostí a celkově jsme měli mnohem více vyložených příležitostí ke vstřelení gólu než hráči Hradiště, kteří v podstatě ohrozili branku Blaníku za celý zápas pouze jednou a to hlavičkou domácího kapitána po rohovém kopu. Domácí celek jsme zaskočili svou aktivní hrou, důrazem v osobních soubojích a velice pozornou obrannou činností. Veliká škoda byla neproměnění velice nadějných příležitostí Kureše, Šabršuly, Kochmy, Nováka dalších. Závěr utkání se nesl v nervózní a vyhrocené atmosféře ze strany domácích, kteří po celý zápas nenašli cestu k brance hostí. V samotném závěru se potvrdila vyhrocenost utkání vyloučením dvou hráčů na straně hostí, kdy pár minut před tímto okamžikem byla domácím odpuštěna červená karta za strhnutí hráče Kochmy v samostatném úniku na branku. Vyloučeni byli Kureš a Šabršula po vzájemné výměně názorů jak ze strany domácích tak hostů, z toho důvodu by spravedlivé rozhodnutí bylo vyloučení po jednom hráči na každé straně. Blaník si za svojí trpělivou a taktickou hru vítězství zasloužil a odvezl si domů velmi cenné tři body. Na výhru měli určitě svůj podíl vynikající fanoušci, kteří podporovali hráče Blaníku po celých 93 minut zápasu, za což jim patří velký dík.



Sestavy


TJ Hradiště
M. Kaška [-] - P. Žalud [-] , P. Hoštička [-] , J. Vepřovský [-] , M. Chassard [-] (54. L. Hubička [-] ) - M. Čítek [-] , J. König [-] , T. Rybár [-] , D. Čejka [-] (58. O. Novotný [-] ) - L. Pichlík [-] , M. Šafárik [-]

TJ Blaník Strunkovice
M. Turek [-] - M. Richter [-] , R. Hudec [-] , D. Kiš [-] , D. Kiš [-] - J. Záhorka [-] (90. L. Klein [-] ) , P. Mottl [-] , P. Novák [-] - J. Kureš [-] , M. Kochma [-] , J. Šabršula [-]

ŽK: 38. J. Vepřovský , 63. J. König , 80. M. Šafárik , 84. P. Hoštička - 58. J. Kureš , 77. D. Kiš , 83. J. Šabršula . ČK: 84. J. Kureš , 84. J. Šabršula .
Hráči zápasu: P. Novák .
Místo: tráva. Počet diváků: 100. Rozhodčí: Ambrožová Hana - Zabilka, Farny.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.