1:2
(1:1)
 
 
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

25.10.2015 14:30

10.kolo, Jihočeský | 1.A třída sk. B, 2015-2016


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Kaplice doma na body nedosáhla


Branky


0

Kaplice se po sestupu z krajského přeboru dál trápí a ani tentokrát nebodovala, když na svém hřišti podlehla Bavorovicím.

 

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Hosté vedli, domácí dotahovali...

První nebezpečná situace byla k vidění už v druhé minutě střetnutí a na svědomí ji měli hráči hostujícího Marineru. Standardní situaci zahrával Hanousek, po jeho centru se k hlavičce dostal Granov, branku Spartaku však minul. Domácí kontrovali v minutě sedmé. Po pěkné rychlé kombinaci Janury s Řežábem zakončoval z velmi dobré střelecké pozice Preusler, mířil však těsně nad branku hostů. V deváté minutě už se bezbrankové skóre měnilo a radost z toho měli hosté. Rohový kop zahrával z pravé strany Hanousek a kapitán Petr Hadač se hlavou nemýlil – 0:1. V dalším průběhu prvního poločasu měli míč častěji na svých kopačkách Spartakovci. Hosté hrozili především po standardních situacích. V devatenácté minutě jednu z nich měli i Kapličtí. Přízemní centr poslal do vápna z pravé strany Janura, Řežáb poslal míč pohotově k bližší pravé tyči, gólman Sýkora byl u své tyče včas a míč vyškrábl na rohový kop. Další příležitost ke skórování měli Spartakovci v 26. minutě. Preusler našel přesným pasem za obranou nabíhajícího Františka Koubu, ten tísněn nadvakrát zakončoval pouze do gólmana Sýkory a proti němu neuspěl se svou dorážkou ani dobíhající David Smolen. Hosté stále drželi jednobrankový náskok. V 29. minutě centroval z levé strany domácí Kebl, bránící Koranda ve snaze míč odvrátit jej nešťastně poslal na vlastní branku, gólman Sýkora byl pozorný a znovu stačil být u své levé tyče včas a konečky prstů míč vyškrábl na další rohový kop. Netrvalo dlouho a Kapličtí se zaslouženého vyrovnání přece jenom dočkali. Po faulu na Kebla zahrával přímý kop Janura. Jeho rána sice skončila jen na zdi, za vápnem si odražený míč zpracoval Patrik Micák, napoprvé hradbu těl před sebou neprostřelil, ale napodruhé si jeho prudká přízemní rána již cestu do sítě našla – 1:1. Hosté se do vážnějšího zakončení dostali po delším časovém úseku až v 35. minutě duelu. Po trestném kopu ze strany skončila tečovaná střela Nováka vedle pravé tyče. Nedlouho poté na druhé straně rozehráli Kapličtí rohový kop nakrátko, balón centroval do vápna Janura, od Románka se míč dostal k Preuslerovi, ten v gólové pozici znovu mířil jen těsně nad břevno hostující svatyně. Ve 41. minutě zahrozil Mariner. Po přetaženém centru z pravé strany zakončoval bez přípravy Kučera, branku Spartaku minul. Stejně si chvíli poté vedl i kaplický F. Kouba, který si na vápně zpracoval míč po centru Smolena, z otočky ovšem pálil mimo branku soupeře. Poslední příležitost první půle měli krátce před poločasem hosté. Vokurka při brejkové situaci našel před brankou osamoceného Babku, jenomže ten lobem posla balón vysoko nad branku Spartaku. Do kabin se tedy šlo za nerozhodného stavu.

Domácí pohořeli v zakončení...

V samotném začátku druhého dějství zahrozili Bavorovičtí. Z pravé strany centroval Koláček, hlavička Vokurky sice směřovala do branky, mladého gólmana Říhu ale překvapit snad ani nemohla. Další průběh druhé půle byl poněkud rozháraný, neurovnaný a příliš fotbalovosti k vidění nebylo. V 54. minutě se na pravé straně krásně individuálně uvolnit domácí Kebl, dostal se až do slibné pozice, ale místo nahrávky na lépe postavené spoluhráče zvolil zakončení, tečovaná slabá střela skončila v Sýkorových rukavicích. Domácí se tlačili do útoku, ale jejich snažení končilo převážně před šestnáctkou. V 62. minutě se hosté dostali do rychlého kontru, Vokurka zatáhl míč po pravé straně, po jeho centru zakončoval Kučera, vytěžil roh pro svůj tým. Hanousek od levého praporku poslal přetažený centr, který vrátil před branku do ohně Hadač a Daniel Granov zblízka vrátil Marineru jednobrankové vedení – 1:2. Dvacet minut před koncem se v dobré střelecké pozici ocitl hostující Vokurka, mířil pouze nad břevno kaplické svatyně. Domácí se za nepříznivého stavu tlačili před branku soupeře. Čtvrthodinu před koncem po centru Smolena měl Sýkora plné ruce práce s vysokou hlavičkou F. Kouby, ale nakonec stačil vysoký míč padající pod břevno vytěsnit na rohový kop. O pár minut později po dalším z mnoha rohových kopů Spartakovců se na pravé straně protáhl do šestnáctky Janura, zpětnou přihrávkou oslovil nepokrytého Micáka, jenomže ten v gólové pozici mířil jen vysoko nad branku Bavorovic. V 87. minutě střídající Šálek posunul míč mezi obránci na nabíhajícího Františka Koubu, ten se středem vřítil až do vápna, ale vybíhajícího Sýkoru nepřekonal, v těsném souboji, při kterém se oba dva protagonisti ocitli na zemi, míč skončil pouze na rohovém kopu. Zbývající minuty hosté takticky rozkouskovali a po závěrečném hvizdu se mohli radovat ze zisku tří bodů.

Autor textu a fotografií: Libor Granec



Ohlasy k zápasu


TJ Spartak Kaplice
Libor Granec: Kapličtí z pozice týmu na předposledním místě tabulky hostili v rámci desátého kola sedmé Bavorovice. Domácí však vyšli znovu bodově naprázdno. V příštím kole je v derby utkání s Větřním čeká souboj o pověstných šest bodů.

TJ Bavorovice
Karel Franěk (trenér): V Kaplici jsme hráli o šest bodů. Věděli jsme, že domácí mají problémy s koncovkou a dávají málo branek, tak jsme zkusili hrát ze zabezpečené obrany. Hned v úvodu se nám podařilo využit standardní situace, kdy dal po rohu Hadač gól na 0:1. Poté domácí vrhli síly do útoku a vyrovnali rovněž po standardní situaci, kdy z přímého kopu prostřelili celou naší obranu a poločas tedy skončil 1:1. Do druhé půle jsme šli s tím, že nesmíme inkasovat. Nakonec se nám podařilo přidat druhou branku, rovněž po rohovém kopu, kdy dorážel Granov. V závěru utkání si vytvořili domácí tlak, my jsme však jejich sérii rohů a standardních situací přečkali, výborně zachytal v bráně Sýkora. Dá se říci, že tři body jsme získali víceméně se štěstím, ale dali jsme víc branek než soupeř, takže naše vítězství je určitě zasloužené.



Sestavy


TJ Spartak Kaplice
F. Říha ml. [-] - M. Románek [-] , T. Kebl [-] , P. Janura [-] - D. Smolen [-] , P. Micák [-] , M. Hami [-] , J. Doubrava [-] (75. S. Šálek [-] ) - A. Preusler [-] (69. F. Marek [-] ) , R. Řežáb [-] , F. Kouba [-]

TJ Bavorovice
V. Sýkora [-] - P. Hadač [-] , D. Granov [-] , D. Koláček [-] , P. Babka [-] (89. D. Eliáš [-] ) - D. Novák [-] , R. Hanousek [-] , T. Kučera [-] , P. Boubal [-] - S. Vokurka [-] , T. Koranda [-]

ŽK: 39. F. Kouba , 51. D. Smolen - 18. T. Koranda , 29. P. Boubal , 52. P. Babka .
Hráči zápasu: P. Micák - D. Granov , P. Hadač .
Místo: Kaplice. Počet diváků: 80. Rozhodčí: Kříž Karel - Kříž Karel, Rous Zdeněk.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.