FOTO: Čkyně po skvělém vítězném tažení ztratila body až ve dvanáctém zápase proti Prachaticím B


Branky


27

V Záblatském sportovním areálu Jiřího Pavlíka se hrál šlágr předposledního podzimního kola. Domácí Sokol hostil u Blanice borce od Volyňky ze Čkyně. Záblatští doma neprohrávají a nechtěli to měnit ani v tomto utkání. Hosté bojují o čelo tabulky, a tak to chtěli změnit, tím tedy karty byly rozdány jasně.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Poločas bez branek

Zápas začal opatrně a do prvních šancí se dostali oba soupeři po téměř pěti minutách. Čkyňští šli přes křídla a kombinaci do středu se snahou zakončit. Záblatští zase hráli postupným útokem ze středu na osu a snaha o průnikové nahrávky. Na obou stranách však vládla defenziva a šancí moc nebylo. První čtvrthodina ukázala, že to nebude moc fotbalové, ale bude se hrát o střed hřiště. V přehuštěném prostoru nebyl čas na kombinaci natož nahrávku. Tím byl dán ráz celého utkání. Zápas nabízel množství soubojů, kontaktů hodně přímých kopů, ale střelba a ohrožení branky byla malá. Z obou stran to byly dvě střely a oba gólmani domácí Vašura a hostující Formánek byli na místě. Obrany vládly nad útoky, když tu domácí perfektně jako vždy řídil Jiří Růžička a u hostů se podobně zaskvěl kapitán Václav Turek. Hosté dali i gól, ale ten pro ofsajd neplatil. Největší šanci měli hosté po situaci ve 36. minutě, kdy hostující Miklas padá a všichni čkyňští diváci i lavička viděli pokutový kop. Po konzultaci hlavního rozhodčího Syrovátky s prvním asistentem Michalem Hučíkem nařídil přímý kop. Ten hosté zahráli špatně a končí nad brankou domácího Vašury. Poločas, i když skončil bez branek přinesl zajímavý boj, který se líbil.

Janošťák trefil Prachaticím výhru

O přestávce bylo o čem diskutovat, zatímco hráči obou týmů rozebírali situaci na hřišti a dávali pokyny pro další vývoj, diváci se šli občerstvit do bufetu v podkroví kabin.

Zde u pivka, kávičky i teplého grogu probírali jak na to, a když jeden z nich řekl dnes to vidím tak, že ten, kdo dá gól vyhraje a měl pravdu.

Druhý poločas pokračoval v duchu prvního. Hosté vytáhli víc obranu, zkrátili hřiště a víc napadali. Domácí, i když naráželi s dobře hrající hosty se stále snažili o kombinaci s rychlou nahrávkou přes křídlo. Pokračoval boj a po hodině hry se domácí dostali před branku Formánka a hosté rychlý míč blokují do rohu. Ten domácí zahráli bravurně a je z něho závar před brankou Formánka, míč se dostává k Janošťákovi, který jej uklidil do svatyně hostů, a domácí vedou. Šťastný gól rozhodl. Hosté po brance zvyšují úsilí, neotvírají hru, ale jdou za vyrovnáním. Jenže domácí v Záblatí hrají velmi dobře a body se odtud vozí těžko. Hosté jdou na brejky a Záblatští, i když nechtějí se dostávají pod čkyňský tlak. Poslední čtvrthodina se již odehrává na polovině domácích, ti s velkým nasazením a rychlým přístupem nepouští hosty do vážných gólovek. Tlak hráči od Volyňky mají, ale vše končí před šestnáctkou a dvakrát domácí podržel Vašura. S blížícím se koncem hosté jako by rezignovali a ze Záblatí nedovezli ani bod. To bylo pro skupinku strunkovických pozorovatelů radostné zjištění a hlavně viděli, kde hosté měli nedostatky. Míra Motl a spol toho viděli dost, ale tvrdili, že za týden to bude v souboji u Volyňky pro oba nula nula od prvních minut a oni klukům vysvětlí, kde by mohl být domácí tým zranitelní.

Velmi bojovný zápas tak skončil šťastně pro domácí, kteří se tak nejlépe jak mohli, rozloučili s domácími diváky a na tento zápas jich přišlo kolem sta v součtu všech, pěkná návštěva přijela i s hosty.

 

Autor: Ladislav Beran



Ohlasy k zápasu



SK Čkyně
Patrik Krull, trenér: Dneska jsme si vyhrát nezasloužili, byl to spíš remízový boj než oslava fotbalu. Jedna nepozornost při rohovém kopu nás stála první ztrátu v této sezoně. Nepodali jsme dobrý výkon. Domácím gratuluji k bodům. Za týden nás čeká šlágr podzimu o půlmistra, přijede nový lídr soutěže, musíme toho hodně změnit a na toto utkání rychle zapomenout. Doufáme, že nás poženou naši skvělí fanoušci za třemi body a po týdnu se na první místo opět vrátíme.



Počet diváků: 100. Rozhodčí: Syrovátka Jan - HUČÍK Michal, ZLOCH František.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.
3. 11. 2019 19:55
Hodnocení zápasu
3. 11. 2019 18:09
kdo nás zastaví :-)

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Automatický komentář z expert tipu     31. 10. 2019 21:06

Tip: výhra domácích

Automatický komentář z expert tipu     30. 10. 2019 20:30
Tomáš Štveráček

Expert: Pavel Poláček
Tip experta: výhra hostů

Sice je zápas v neděli a domácí mohou posílit, ale Čkyně má formu a přeji jim to.

Automatický komentář z expert tipu     30. 10. 2019 11:29

Tip: výhra domácích

Automatický komentář z expert tipu     29. 10. 2019 20:02
Funkcionář, Administrátor klubu, Zpravodaj, Vedení klubu - SK Čkyně | Jihočeský | Prachatice

Tip: výhra hostů

Automatický komentář z expert tipu     29. 10. 2019 19:12

Tip: remíza

Automatický komentář z expert tipu     29. 10. 2019 18:08

Tip: výhra domácích

Automatický komentář z expert tipu     29. 10. 2019 16:28
Fanoušek, Administrátor klubu - TJ Blaník Strunkovice | Jihočeský | Prachatice

Tip: výhra domácích

Automatický komentář z expert tipu     29. 10. 2019 13:58

Tip: výhra hostů

Automatický komentář z expert tipu     29. 10. 2019 11:20

Tip: remíza

Automatický komentář z expert tipu     29. 10. 2019 08:30

Tip: výhra domácích