FOTO: Prachatice B otočily zápas proti Kestřanům


Branky


56. T. Tesař , 68. R. Kunc , 75. R. Kunc , 90. V. Průcha (vl.) - 21. M. Kinský (p.) , 33. R. Veselý
28

Kestřany po povedené první půli totálně prospaly poločas druhý, čehož béčko Prachatic využilo a po zlepšené hře hosty přestřílelo.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Kestřany šly po zásluze do vedení

Tatran Prachatice B hraje své zápasy ve sportovním areálu Jiřího Pavlíka v Záblatí.

V zápase proti Kestřanům je čekal boj o život, neboť jen vítězství je posunovalo do klidných vod, ale porážka by byla velkou komplikací.

Od úvodního hvizdu hlavního rozhodčího Ctibora Novotnýho bylo vidět, že domácí začali opatrně a prvních deset minut to bylo znát. Rychleji se do zápasu dostali hosté a pomalu přebrali otěže hry. Kestřanští byli herně lepší, svou hru proložili zdravou tvrdostí a domácí začali mít problémy. Celek z Písecka předváděl důrazný fotbal, a hlavně byl nebezpečný i v zakončení. Ve 21. minutě se nedohodli domácí obránci Růžička s Lachkovičem a hostující Straka si chytře došel pro faul a pokutový kop. Míč si postavil Kinský a nedal Vašurovi šanci. Hosté šli do vedení zaslouženě a po brance svůj tlak stupňovali. Do konce poločasu to byly minuty hrůzy pro domácí, kteří nedokázali na tvrdou a nátlakovou hru hostí najít zbraň. Po půlhodině hry se prosadil hostující Veselý a s domácími bylo zle. Naštěstí hosté do závěru poločasu již neproměnili žádnou ze šancí, a tak se šlo do přestávky za nepříznivého stavu pro domácí.

Domácí po skvělé druhé půlce otočili skóre

Jenže fotbal má poločasy dva. Trenéři domácích zamíchali se sestavou a vystřídali, Růžička střídal pro problémy s kolenem a nahradil jej Lukeš, který si stoupl na stopera a odehrál tento post výborně. Přišly i přesuny na hřišti a najednou se hra domácích změnila. V baru se probíral poločas a jeden z diváků, řekl to chce rychlý gól a on po deseti minutách přišel z kopačky Tesaře. Domácí byli zpět ve hře, a hlavně se chytli. Najednou jich bylo plné hřiště, k zdravé agresivitě srovnali v důrazu a tato část přinesla výborný fotbal. Poté střídal Davida Lachkoviče Hrbek a přinesl s sebou i vzruch a rozpohyboval spoluhráče. Záblatští se chytli, hráli zodpovědně odzadu a vytvářeli na hosty tlak, který platil. V 68. minutě srovnal Kunc a hosté byli dole. Jak je fotbal krásný i krutý najednou pocítili hráči od Otavy. Záblatští byli na koni, a když se Kunc v 75. minutě trefil po druhé za sebou byl obrat dokonán. Hosté najednou vypadli z role a domácí s chutí pokračovali dál. Na obou stranách přišli ještě šance, hosté měli dvě tutovky, ale první vytěsnil Vašura a druhá střela vypadala na to, že skončí v síti, ale ne a Průcha byl sám překvapen, že míjí svatyni domácích. V samotném závěru vznikla trma vrma před brankou hostí a smolař Průcha, se v dezorientován dotýká míče tak, že končí v síti za gólmanem Drahošem. To bylo poslední, co v zápase bylo, a tak domácí si za velký obrat radostný pokřik zasloužili.

 

AUTOR: Ladislav Beran



Ohlasy k zápasu


FK Tatran Prachatice B
Miroslav Sova, kustod: Hosté nás po deseti minutách začali válcovat a my prožívali perný poločas. Za stavu dva nula jsme byli hodně dole, ale naštěstí to zůstalo jen o ty dva. O přestávce si kluci hodně nahlas vyříkali nějaké věci a najednou to šlo. Rychlý gól nás dostal do hry a přišel i herní obrat. Zahráli jsme poločas snů, kolektivní výkon, ale i podcenění ze strany hostí, kteří si zřejmě mysleli, že vedení o dva góly jim stačí. Dnes za druhý poločas klukům díky a snad se již konečně chytneme i v dalších zápasech.

TJ ZD Kestřany
Petr Pangrác, trenér: Dnes to bylo jak přesýpací hodiny. My jsme hráli velmi dobře jen první poločas. Hráli jsme dobře a domácí k ničemu nepouštěli. Ve druhém poločase po inkasované brance přišel z naší strany kolaps a domácí se chytli. My jsme se začali zbytečně bát o výsledek. Domácí změnili systém hry a byli to oni, kdo tvrdil muziku. Bohužel jsme záblatské i podcenili a do zápasu se již nedostali. To je fotbal a nás mrzí ztracené body, které si domácí za druhý poločas zaslouží.



Počet diváků: 40. Rozhodčí: NOVOTNÝ Ctibor - ŘEHOŘ Petr, HARVALÍK Miroslav.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.
16. 9. 2019 13:49
Hodnocení zápasu
Tomáš Štveráček

Expert: Jiří Raba
Tip experta: výhra domácích

Hosté budou oslaveni o vyloučené hráče, proto věřím ve výhru domácích.

Tip: výhra domácích

Tip: remíza

Tip: remíza

Tip: výhra hostů

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Funkcionář, Administrátor klubu, Zpravodaj, Vedení klubu - SK Čkyně | Jihočeský | Prachatice

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Fanoušek, Administrátor klubu - TJ Blaník Strunkovice | Jihočeský | Prachatice

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra hostů

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích