2:1
(1:0)
85. D. Bača
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

09.11.2019 14:00

15.kolo, MSFL , 2019-2020


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

MSFL zná podzimního mistra


Branky


15. D. Přerovský (p.) , 73. M. Schwendt - 85. D. Bača
14

V posledním domácím zápase podzimu nenechalo Blansko nic náhodě a na těžkém terénu v nepříliš fotbalovém počasí dokázalo porazit Uničov poměrem 2:1 a s jednokolovým předstihem si zařídit prvenství v podzimní části MSFL.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Zbytečná penalta

V úvodu duelu se do šance dralo Blansko, ale centr z pravé strany nenadělal v obraně Uničova většího problému. Taktickou bitvu přičísnul až další centr z pravé strany, po němž se k míči dostal Urbančok a byl faulován. Pokutový kop si vzal na starost Daniel Přerovský, který svým pokusem nedal Uvízlovi v brance Uničova žádnou šanci - 1:0.

Blansko drželo míč ve své moci a navýšit své vedení mohlo z volného kopu. S tím si však Uvízlo poradil. V závěru první části si Uničov nekolik šancí vypracoval, ale těm scházela přesnost a Blansko se tak mohlo po prvních pětačtyřiceti minutách radovat z vedení 1:0.

Udržení vedení

Druhý poločas opět dlouho připomínal bitvu. Blansko drželo vedení a kombinací se sanžilo probít k jeho navýšení. Ohrozit hostující branku mohl Ordoš, který se dostal k míči na hranici vápna, ale místo střely volil přihrávku a šance zůstala nevyužita. V sedmdesáté minutě se ke střele z hranice vápna dostal jeden z hostujících hráčů, ale Doležal byl na svém místě a fantastickým zákrokem podržel svůj mančaft. Na druhé straně se po rohovém kopu dostal k zakončení Schwendt, ale poslal míč těsně nad branku. Třiasedmdesátá minuta se ukázala jako klíčová. Po střele Traoreho se ve vápně dostal k míči střídající Matěj Schwendt a přesnou střelou posunul ukazatel skóre na hodnotu 2:0. V závěrečných minutách Uničov tlačil, ale výborně chytající Doležal svůj tým hned několikrát podržel a nedopustil snížení. Naopak domácí mohli navýšit, ale Štrbák poslal z bezprostřední blízkosti svou hlavičku mimo branku. Uničov se na konec snížení dočkal. V pětaosmdesáté minutě se prosadil hostují David Bača a Uničov rázem ožil. Blansko se ale nedalo a dokázalo udržet vedení, díky čemuž slaví titul podzimního mistra.

 Zdroj: www.fkblasnko.cz



Ohlasy k zápasu


FK Blansko
Zbyněk Zbořil - Trenér Blanska: Měli jsme možnost rozhodnout o titulu půlmistra v domácím prostředí a chtěli to dnes vyválčit. V týdnu jsme přišli o zraněné Žáka se Sedlem a proto musel Buchta nastoupit na nezvyklém postu levého obránce, ale poradil si s tím výborně. Uničov má výbornou útočnou fázi a hlavně skvěle zvládnutý rychlý přechod do útoku. Toho jsme se chtěli vyvarovat, ale musím říct, že jsme jim v první půli nabídli několik takových brejkových situací po našich chybách. Naštěstí udělal obránce Uničova úplně zbytečnou penaltu, ze které jsme šli brzy do vedení. Během druhého poločasu jsme sáhli k výměně hráčů směrem k soubojům, abychom dokázali eliminovat vzrůstající aktivitu hostů a povedlo se nám odskočit o dva góly. V závěru jsme měli sehrát některé brejkové situace líp, protože 5 minut před koncem se po skrumáži povedlo hostům snížit a byly to ještě nervy. Nakonec jsme to vyválčili za tři body a souboj první s třetím dopadl dobře pro nás a už nemůžeme být v podzimní tabulce předskočeni. V posledních zápasech už tam z naší strany není taková lehkost, ale dokážeme ty zápasy vybojovat a to stejné nás čeká ještě za týden na Vrchovině.

SK Uničov
Dušan Žmolík - trenér Uničova: Zbytečně jsme v úvodu zápasu udělali penaltu, která pramenila nejspíš z přemíry snahy a přemotivovanosti. Náš hráč vůbec nemusel faulovat. Domácí se díky tomuto gólu značně uklidnili a a hrálo se jim vedením v zádech lépe. Nám se bohužel nepodařilo vyrovnat do poločasu a potom jsme udělali další chybu při standardce. Měli jsme sice tlak, ale mnoho šancí jsme si nevytvořili. Domácí hráli dobře organizovaně vzadu a jsou zkušení. Nedostávají mnoho gólů a proto jsou nahoře. Sehráli jsme už asi těžší zápasy, ale soupeř vyhrál zaslouženě. Svým hráčům nemůžu nic upřít.



Sestavy


FK Blansko
M. Doležal [-] - D. Urbančok [-] (63. J. Tulaydan [-] ) , D. Přerovský [-] (89. T. Fabuš [-] ) , J. Huška [-] , A. Kopičár [-] (87. D. Šmerda [-] ) , R. Buchta [-] , M. Štrbák [-] , M. Ordoš [-] (59. M. Traore [-] ) , O. Paděra [-] , P. Ilko [-] , D. Štrombach [-] (59. M. Schwendt [-] )

SK Uničov
T. Uvízl [-] - R. Bala [-] , J. Můčka [-] , A. Krč [-] , P. Purzitidis [-] (77. R. Vasiljev [-] ) , D. Bača [-] , T. Komenda [-] , J. Vichta [-] (71. L. Hapal [-] ) , J. Ambrozek [-] (38. P. Strnad [-] ) , J. Svoboda [-] , M. Krayzel [-]

ŽK: 38. R. Buchta , 53. O. Paděra - 40. P. Strnad , 72. A. Krč , 83. M. Krayzel .
Počet diváků: 628. Rozhodčí: ČERNÝ Dalibor - ANTONÍČEK Petr, MAYER Jan.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Tip: výhra domácích

Trenér, Fanoušek, Hráč, Zpravodaj, Fotograf - TJ Sokol Křoví | Vysočina | Žďár nad Sázavou

Tip: výhra domácích

Tip: remíza

Tip: remíza

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Michal Muzikant

Expert: Adam Bahounek
Tip experta: remíza

Vyrovnané utkání, utkají se dva výborné týmy, tipuji málo branek a remízu.

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích