3:1
(1:0)
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

23.03.2019 15:00

14.kolo, Středočeský | Nymburk | Okresní přebor , 2018-2019


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Souboj o druhé místo ovládla Jíkev


Branky


8

Ve šlágru 1. jarního kola OP Nymburk se utkali tabulkoví sousedé Jíkev a Kostomlaty nad Labem o druhou příčku v tabulce. Utkání zvládli lépe ofenzivně hrající domácí, kteří zvítězili 3:1.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

V souboji Jíkve s Kostomlaty se dali považovat za mírného favorita domácí, kteří na podzim nastříleli zdaleka nejvíce gólů ze všech týmů v soutěži a ofenzivním fotbalem bavili diváky. Statistika vzájemných zápasů pro ně však tak příznivá nebyla - poslední tři utkání s Kostomlaty prohráli, což chtěli na úvod jara odčinit.

Kostomlaty přijely k zápasu výrazně oslabeny, když jim chyběl jejich nejlepší hráč Vorlíček. Jíkevští hráli v silné sestavě a dle očekávání měli míč většinu času na svých kopačkách. Kombinovali na soupeřově polovině a snažili se proniknout do vápna plného zatažených hostí, kteří spoléhali na rychlé protiútoky.

Sice ve prospěch Jíkve otevřel skóre již v 5. minutě po rohovém kopu Kamil Opelka, přesto se domácí do přestávky další branky nedočkali, ačkoli si vytvořili několik příležitostí ke skórování a dvakrát se neúspěšně dožadovali pokutového kopu. V pozdější fázi první půle se začali dopředu tlačit i hosté, ale jejich akce většinou končily na hranici šestnáctky.

Zápas zdramatizoval Čepek

Do druhé půle vstoupila obě mužstva aktivně, ale o něco lépe Jíkev. V prvním poločase sice měli její fotbalisti navrch, ale jejich herní projev byl oproti podzimnímu standardu pomalý a plný nepřesností, což se po přestávce zlepšilo.

Již ve 49. minutě zdvojnásobil náskok domácího celku po špatné rozehrávce hostí Marek Beneš. Jíkev si vytvořila mnoho dalších šancí ke skórování, ale s nimi již tak dobře nenaložila.

Ze spíše ojedinělé šance hostí, kteří otevřeli hru, pak v 72. minutě snížil na 2:1 Jakub Čepek, a lehce tak zdramatizoval vývoj utkání.

Jíkevské vítězství nakonec pojistil v 86. minutě brankou z přímého kopu Marek Kóňa.

Domácí mohli přidat ještě další branky, ale jejich střely byly nepřesné, nebo je vychytal brankář Tomáš Dvořák. Díky vítězství 3:1 je Jíkev nadále na druhém místě tabulky a za týden se utká s lídrem tabulky Slovanem Poděbrady, Kostomlaty se pak střetnou s Kostelní Lhotou.



Ohlasy k zápasu


Jíkev
Vít Caudr: V prvním poločase jsme hráli příliš pomalu a proti zataženému soupeři jsme kombinovali příliš nepřesně. Samozřejmě jsme rádi, že jsme zvítězili, ale očekával jsem lepší herní výkon i lepší výsledek. Měli jsme mnoho šancí a mohli jsme vyhrát vyšším rozdílem. V první půli jsme také měli dle mého názoru kopat dva pokutové kopy, které však sudí nenařídil.

Sokol Kostomlaty
Martin Šulc: I když jsme prohráli, musím hráče pochválit za bojovnost, zejména ve druhé půli. Velmi dobrý tým Jíkve jsme ve snaze o vyrovnání alespoň na malou chvíli donutili k defenzivě a pouhým odkopům. Po většinu zápasu však byli domácí lepší a já jim gratuluji k zaslouženému vítězství.



Sestavy


Jíkev
V. Caudr [-] - K. Opelka [-] (85. D. Tancibudek [-] ) , M. Macek [-] , T. Fichtner [-] , D. Veselý [-] , J. Tomášek [-] (55. J. Balcar [-] ) , M. Beneš [-] (86. J. Schubert [-] ) , S. Haluška [-] , M. Kóňa [-] (86. T. Debnár [-] ) , J. Mamurov [-] , O. Winter [-]

Sokol Kostomlaty
T. Dvořák [-] - J. Čepek [-] , R. Novák [-] , M. Zalabák [-] , M. Sporiš [-] , M. Pavlíček [-] , K. Neagu [-] , J. Šnajdr [-] , T. Houdek [-] , P. Janata [-] , J. Novák [-]

ŽK: 19. J. Tomášek , 30. T. Fichtner , 30. J. Mamurov - 60. T. Houdek , 81. M. Zalabák .
Hráči zápasu: S. Haluška .
Počet diváků: 40. Rozhodčí: HUMPOLÁK Aleš - JANDA Petr, ŘEHOŘEK Luděk.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Tip: remíza

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip experta: výhra domácích

"Boj o druhé místo vyzní příznivě pro Jíkev, která díky své úžasné ofenzivě nedá hostům šanci."

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra hostů