Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

19.05.2018 17:00

22.kolo, Jihočeský | 1.B třída sk. B, 2017-2018


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Lažiště opět vyhrálo rozdílem třídy, Jan Makoš a Marek Sedláček dali hattrick, druhý jmenovaný dokonce za jedenáct minut


23

Strunkovice přivítaly na krásném pažitu vedoucí tým FK Lažiště posílený vysokým vítězstvím z minulého kola. Domácí chtěli naopak odčinit vysokou porážku ze Lhenic. Museli se ale obejít bez tří klíčových hráčů (Dvořák, Páník, Klein). 

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Hattrick za jedenáct minut v podání Marka Sedláčka, nejlepšího střelce soutěže

Utkání mělo slavnostní úvod. Před výkopem předal předseda Krajského fotbalového svazu Jan Jílek předsedovi místního Blaníku Miroslavu Mottlovi nejvyšší vyznamenání udělované fotbalovým funkcionářům za přínos k rozvoji fotbalu, Plaketu JUDr. Václava Jíry. Dále všichni přítomní poblahopřáli fotografovi Janu Škrlemu k jeho sedmdesátinám. Poté již mohlo být zahájen dlouho očekávaný zápas, na který se všichni přítomní těšili.

 

A začalo se hned zostra. Již ve 3. minutě měli hosté první gólovku. Volmut ideálně vysunul českou uličkou Makoše. Ten postupoval sám na Řezníčka, který jeho záměr přečetl, a jeho střelu vyrazil přímo na nohu Sedláčka. Jeho dorážka z těžké pozice mířila k tyči, ale i tam byl domácí brankář včas, a dvěma bravurními zákroky svůj tým podržel.

 

O chvilku později zaútočili poprvé domácí. Beneš přihrál na pravou stranu Šimčíkovi, ten zatáhl balon a odcentroval, kde se prosadil hlavou volný Škopek a poslal domácí do vedení. – 1:0 To hosty na chvilku přibrzdilo, byť byli stále aktivnější, ale do větší šance se v další desetiminutovce nedostali. Za zmínku stojí pouze trestný kop Volmuta asi z 20 metrů, kdy jeho tečovaná střela skončila přesně na středu branky v Řezníčkových rukavicích.

 

Postupem času hosté začínali domácí jasně přehrávat a bylo otázkou času, kdy se prosadí i střelecky. Udeřit ale mohlo na druhé straně. V 19. minutě uvolnil středem hřiště Žurek Škopka. Ten si ve vápně poradil s Bízkem, ale na Tesaře si v tváři tvář nepřišel. Jak se ukázalo, tak toto byl klíčový zákrok. Být to 2:0 tak se vše mohlo vyvíjet úplně jinak.

 

Střelecké zaváhání Strunkovic posadilo Lažiště na koně

 

Jenže se tak nestalo. Naopak, platilo známé pravidlo „nedáš-dostaneš“. Ihned po Tesařově zákroku se dostal míč na nohu Volmuta, ten poslal na zteč Makoše, který utekl domácí obraně a z levé strany obstřelil na zadní tyč Řezníčka. Ten si sice na míč sáhl, ale zastavit ho již nedokázal – 1:1.

 

Tento moment hosty povzbudil a začali na hřišti dominovat. Jejich pestrá a rychlá hra dělala domácím velké problémy, a ti chvilkami nevěděli, kam dřív skočit. Ve 27. minutě poslal přesný balon Volmut na Sedláčka, a ten zakončil téměř totožně ze stejného místa jako chvilku před tím Makoš. Pouze s tím rozdílem, že toto byl čistý průstřel – 1:2. O minutu později to bylo 1:3. Brzobohatý předskočil na polovině hřiště Žurka, přihrál Volmutovi, a ten opět přesným pasem vysunul Sedláčka, který své sólo s přehledem proměnil.

 

Ve 33. minutě poslal dlouhý pas Bednár na Sedláčka, a ten postupoval zleva sám na brankáře. Ale chtěl akci ještě vyšperkovat přihrávkou na Linharta, ale ten z dobré pozice minul prázdnou polovinu domácí branky. Ve 38. minutě se k míči dostal Sedláček, obešel dva protihráče a levačkou z hranice vápna završil svůj hattrick – 1:4.

 

To ještě nebylo v první půli vše. Za dvě minuty našel kapitán Macek dlouhým nákopem hlavu Alberta, ten sklepl balon na Sedláčka, který si ho narazil s Volmutem, zatáhl ho do vápna a přihrávkou pod sebe mu ho vrátil. Pro hostujícího špílmachra nebyl problém míč uklidit k levé tyči – 1:5. Chvilku před odchodem do šaten mohli domácí z ojedinělé akce snížit. Žurek uvolnil Škopka, který se probil do vápna, ale zakončil vedle. Do šaten se šlo za stavu 1:5. 

I druhý poločas v jasné režii Lažiště

Druhý poločas byl ještě jednoznačnější než první. Hned ve 49. minutě kopal Albert roh. Přetáhl ho na neobsazeného Sedláčka, který vystřihl nádherné nůžky a prostřelil Řezníčka pošesté – 1:6. Tato branka by ozdobila každé sportovní zpravodajství a potleskem jí odměnili všichni přítomní diváci. 

 

V 53. minutě po další pěkné kombinační akci po ose Sedláček, Volmut zakončil v dobré šanci Makoš vedle. V 54. minutě zahrozili i domácí. Žurek vyslal na levé straně Pravdu, ale s jeho střelou si v pohodě poradil Tesař. V 61. minutě si naběhl ofenzivně naladěný Albert na pas Volmuta, nacentroval do vápna, a tam si Kureš při snaze balon odkopnout téměř vstřelil vlastní gól. Jeho „střela“ šla těsně nad domácí svatyni.  

 

V 68. minutě prošel pěkně do vápna Bednár. Jeho střílený centr překvapil na zadní tyči Alberta natolik, že ho nedokázal usměrnit do opuštěné branky. V 73. minutě naposledy zahrozili domácí. Šimčík uvolnil Žurka, který prověřil Tesaře. Ten byl ale na místě a s jeho střelou si poradil. 

 

Hned za minutu vybojoval balon Hrbek na útočné polovině. Byť byl faulován, tak ho stačil přistrčit na Volmuta, který tvrdou ránou z 18 metrů doslova prostřelil Řezníčka 1:7. Hned za minutu Volmut uvolnil Makoše. Ten poslal do sóla Hrbka, který si vylámal zuby na Řezníčkovi. Vše za něho ale dokončil důsledný Makoš, který pokračoval v pohybu k brance, což se mu vyplatilo, protože na něho čekal dárek v podobě opuštěného balonu před prázdnou brankou – 1:8.

 

Odevzdané Strunkovice tempu Lažiště nestačily vzdorovat 

 

V 86. minutě Albert vyslal po levé straně střídajícího Ostadála, ten odcentroval přesně na hlavu Hrbka, který trefil břevno. Odražený balon se dostal k Vokatému, který z dobré pozice minul. Koncert hostů ukončil Makoš. Domácí aut zachytil Ostadál, poslal do brejku Makoše, který proběhl okolo Němečka staršího. Ten stačil jeho střelu na poslední chvíli pouze tečovat za záda bezmocného Řezníčka – 1:9. Makoš se také dočkal hattricku jako jeho bratranec Sedláček. 

 

Po závěrečném hvizdu si domácí asi oddychli, že to mají za sebou, a hosté se opět výrazně přiblížili k postupu, který mají již na dosah. Ještě ale potřebují k jistotě čtyři body.

 

Hosté zahráli výborně jako tým. Jejich výkon měl určitě parametry vyšší soutěže. Přes výborný týmový výkon je potřeba vyzdvihnout vynikající výkon Sedláčka, kterému většinu šancí připravoval Volmut. K nim do třetice patří určitě pohyblivý Makoš, jemuž se také střelecky dařilo. U domácích zlobila, zejména v první půli, dvojice Škopek, Žurek. Za rozhodnutého stavu se domácí soustředili již spíše na obranu. Za týden Strunkovičtí zajíždí k derby do Netolic, Lažišští přivítají na svém hřišti Čkyni, které se v posledních utkáních daří. Bude to určitě šlágr 23. kola. 

 

Autor: Pavel Hodina



Sestavy


TJ Blaník Strunkovice
T. Řezníček [-] - T. Škopek [-] , I. Šimčík [-] , P. Beneš [-] , J. Němeček st. [-] , J. Němeček ml. [-] , S. Pravda [-] , J. Kureš [-] , R. Žurek [-] , R. Kašpar [-] , J. Brych [-]

FK Lažiště
D. Tesař [-] - M. Bednár [-] , P. Bízek [-] (66. P. Holub [-] ) , J. Albert [-] , P. Brzobohatý [-] - T. Vokatý [-] , J. Volmut [-] , J. Macek [-] , M. Sedláček [-] (70. P. Ostádal [-] ) - J. Makoš [-] , J. Linhart [-] (56. J. Hrbek [-] )

ŽK: 41. J. Kureš - 73. P. Holub .
Počet diváků: 80. Rozhodčí: Trkovský Tomáš - KLÍMA Petr, MUZIKA Filip.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Tip: výhra hostů

Tip: výhra domácích

Tip: výhra hostů

Tip experta: výhra hostů

Po dlouhé době těžkej zápas, nicméně kvalita je na naší straně. Tip 1:3

Tip: výhra domácích

Tip: výhra hostů

Tip: remíza

Fanoušek, Administrátor klubu - TJ Blaník Strunkovice | Jihočeský | Prachatice

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Funkcionář, Administrátor klubu, Zpravodaj, Vedení klubu - SK Čkyně | Jihočeský | Prachatice

Tip: výhra hostů