Lípa zvládla záchranářský duel s Němčicemi u Holešova a bere výhru na penalty


Branky


0

Utkání o šest bodů se hrálo v neděli dopoledne na hřišti v Lípě, kde se představily Němčice u Holešova. Oba celky hrají o záchranu a tak každý bod je pro oba týmy důležitý, navíc může rozhodovat i vzájemná bilance. Do utkání lépe vstoupil domácí tým z Lípy, který poslal Greguš do vedení po půlhodině hry, hosté ale našli ihned odpověď pohotovým Čechákem. Němčice o deset minut později vsítily Darebníčkem druhou branku a Hanáci odcházeli do kabin s jednobrankovým vedením. Ve druhé půli se domácí vehemetně snažili o vyrovnání a podařilo se jim to až v 65. minutě Křižkou. Do konce utkání už branka nepadla a v penaltové loterii se štěstí usmálo na domácí celek, který bere z tohoto duelu bonusový bod navíc.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

V první půli padli hned tři branky

Němčice odehrály zápas zatím s nejslabším soupeřem jara, a přesto nevyhrály. Podmáčené hřiště s vysokou trávou komplikovalo hru po zemi. Navíc rozhodčí toleroval až agresivní hru Lípy. V prvním poločase hosté na hřišti dominovali. Několik slibných akcí včetně samostatného úniku na gólmana však neproměnili, a tak sami dostali první branku zápasu. Z nouze odkopnutý míč krajním obráncem Lípy těsně přeletěl jednoho ze stoperů a druhému podskočil pod nohou tak nešťastně, že k němu měl nejblíže domácí útočník a samostatný únik proměnil. Po inkasovaném gólu Němčice dál pokračovaly v kombinační hře a hned z první akce byl faulován Kříž v pokutovém území. Z penalty vyrovnal Čechák, který gólmanovi nedal šanci. O devět minut později byl faulován před šestnáctkou Darebníček a ten samý hráč z přímého kopu učinil z gólmana Lípy diváka, který jen sledoval, jak mu míč zapadl pod břevno. Do poločasu se ještě domácí teatrálně nafilmovaným pádem dožadovali penalty, rozhodčí nereagoval, avšak žlutou kartu za filmování neudělil.

Domácí dokázali utkání srovnat

Druhý poločas začali domácí aktivně a hosté se zbytečně zatáhli a přestali kombinovat. K agresivitě domácí přidali nebezpečné nákopy ze standardek a rohových kopů. Němčice u Holešova několikrát podržel gólman Švec a jedna střela skončila na tyči. V 65. minutě se však nechal ze standardní situace nachytat, když očekával další nákop na hlavu a nestihl vytáhnout přímou střelu na první tyč. Autorem branky byl Křižka. Po vyrovnání na 2:2 hosté ožili a začali konečně hrát i dopředu. Už se jim však nepodařilo vstřelit třetí branku, i když Darebníček tři minuty před koncem vystřelil v dobré pozici k tyči, ale domácí gólman dobrým zákrokem střelu chytil. Utkání tak skončilo remízou, hosté vedli po půli o jedinou branku, domácím se ale ve druhém dějství podařilo zvýšenou bojovností srovnat skore. V pokutových kopech vyhráli domácí, kteří si tak připisují bonusový bod navíc, který může být v konečném účtování důležitý. Hanáci odjíždějí s prázdnou a musí se soustředit na další zápasy, ve kterých budou muset bodovat.
Zdroj: http://zlinsky.denik.cz/fotbal_region/i-b-trida-slagr-kola-pro-buchlovice-20170509.html

 

Domácí tým získal v penaltovém rozstřelu bod navíc

Na penalty vyhrála Lípa v poměru 5:4



Sestavy


Lípa
M. Vala [-] - D. Greguš [-] (77. D. Hamšík [-] ) , P. Křižka [-] , J. Spáčil [-] , M. Čižmár [-] , A. Simerský [-] , J. Šuba [-] , D. Víšek [-] , R. Dobízl [-] , J. Horáček [-] , P. Kořének [-]

TJ Sokol Němčice
V. Švec [-] - V. Kříž [-] , R. Darebníček [-] , A. Vymětal [-] , J. Čechák [-] (67. R. Jakvíd [-] ) , R. Darebníček [-] , D. Holý [-] , L. Darebník [-] , T. Němec [-] , L. Lejsek [-] , S. Kadlec [-]

ŽK: 58. P. Křižka - 79. S. Kadlec .
Hráči zápasu: P. Křižka - R. Darebníček .
Počet diváků: 75. Rozhodčí: DOROTÍK Jan - BRŠLICA Pavel, VESELÝ Michal.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Rozhovory






Tabulka Z Skóre B
1 TJ Sokol Tečovice 18 42:13 43
2 SFK Elko Holešov B 18 54:25 36
3 FC Fryšták 18 49:30 32
4 SK Březnice 18 40:41 31
5 TJ Sokol Veselá 18 51:40 30
Zobrazit celou tabulku

  Nejlepší střelci Góly
1 Tomáš Janíček 20
2 Josef Křenek 20
3 Jakub Chudárek 16
4 Jan Večeřa 14
5 David Dorazín 12
Zobrazit celou tabulku

Jméno ZB Ú BE
1 Radim Mudrik 60 53,6% 1
2 Libor Adamik 48 52,7% 0
3 Jiří Kadlík 45 48,4% 0
4 Ladislav Beran 44 48,9% 0
5 Tomáš Krejča 38 52,1% 0
Zobrazit celou tabulku