Lužkovice s Ivošem Světlíkem v sestavě vyhrály v Přílukách


Branky


0

V Přílukách se hrálo místní derby, zavítaly zde nedaleké Lužkovice a očekával se vyrovnaný souboj. Hosté překvapili v sestavě s trenérem třetiligové Kroměříže Ivo Světlíkem a tento tah se Lužkovicím vyplatil. V první půli se diváci Na Cecilce branky nedočkali. Vše podstatné se tak odehrálo až v poslední půlhodině hry. Hostům se podařilo vstřelit tři branky a frustrovaní domácí hráči nakonec odcházeli z derby s prázdnou. Lužkovicím body hodně pomohly v boji o záchranu v soutěži, Příluky se na jaře trápí především střelecky a na první bodový zisk ještě čekají.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Diváci v první půli branku neviděli

 

Na hřišti v Příluku se za krásného slunečného počasí hrál pro diváky atraktivní fotbal. Hosté překvapili dvěmi změnami v sestavě, když za brankáře Martina Valu získali z Lípy nejlepšího střelce Martina Procházku. Ten před týdnem svou brankou popravil v Lípě  právě Příluky a v dnešním zápase se dvěmi brankami  postaral o důležité body pro zachraňující se lužkovické  mužstvo. Navíc se v sestavě objevil Ivoš Světlík, který ve své trenérské kariéře v třetiligové Kroměříží zažívá velmi úspěšné období. Začátek zápasu byl opatrnější z obou stran, přesto domácí po dvou rozích měli střely na bránu hostí, ale brankář Jenček vždy v pohodě chytil.  Až v 14. min. se hosté v podobě Procházky dostali do brejku, ale vyběhnuvší brankář domácích Bakala brejk zneškodnil. Byl to opět Procházka, který obdržel v 18. min. přihrávku do šestnáctky domácích, ale bránu vysoko přestřelil. Za domácí se činil útočník Mezírka, který dvakrát střílel v rozmezí 20.- 27. min., ale nepřesně. Do poločasu se již nic významného neudálo a diváci se branky nedočkali a vše podstatné se mělo odehrát ve druhém dějství. 

 

Hosté předvedli vedruhé půli ofenzívní smršť

Po změně strana odstoupil za domácí Frolek a následně i Humpál a bylo to hned znát ve hře. Nejdříve v 50. min. měli šanci hosté, kdy byla před bránou trma-vrma, jejich střelu z bezprostřední blízkosti vychytal Bakala a následně hosté trefili dvakrát tyčku. Podobně však oplatili domácí v 53. min., kdy Votava zavezl míč k hranici vápna a vystřelil ke vzdálenější tyč. Hostující brankář nereagoval a překvapivě míč orazítkoval tyčku a následně z odrazu střílel Mezírka, ale trefil břevno Jenčekovi branky. V 58. min. měli šanci domácí Zedníček pro příhře Dujsíka, ale střílel ukvapeně nad bránu. V 60. min. hráli hosté přímý kop a trefili opět tyč domácí branky. V 64. min. přišel první gól, kdy se domácí obraně nepodařilo odvrátit centr před šestnáctku a k míči se dostal Procházka, který z pěti metrů bombou vstřelil gól hostů - 0:1. Hosté mohli zvýšit v 73. min., kdy 2x stříleli prudce k bližší tyči, ale Bakala obě dvě střely vždy vyrazil a držel domácí ve hře. V 75. min. hráli hosté roh a domácí neuhlídali bližší tyč, kde Polepil hlavou skóroval na 0:2. Zápas již byl rozhodnutý a opařená domácí obrana přistupovala laxně k rozehrávce hostí, kteří kombinačně pohodlně skórovali Procházkou potřetí do prázdné branky a oplatili tak domácím jejich výhru 3:0 z podzimu. Lužkovice vezou důležité tři body, které jim mohou pomoci k záchraně v soutěži, domácí celek se trápí především střelecky.

 

"Po minulém týdnu jsme potřebovali bodovat a také se nám to povedlo, tentokrát jsme se sešli v plné sestavě oproti minulému týdnu a na hřišti to v znát. Od prvních minut jsme Příluky přehrávali, nedávali jsme jim moc prostoru a hnali se dopředu. Šanci jsme si vytvořili dost, ale žádnou jsme neproměnili. Na druhou stranu jsme věděli, že v útoku mají Matěje Votavu, který je výborný hráč a umí dávat góly a proto jsme si na něj dávali extra pozor. I domácí měli šanci a hned 2x za sebou orazitkovali břevno, naštěstí to dopadlo pro nás dobře a my jsme poté přidali další gól. Tyto tři body pro nás byly velmi důležité a snad navážeme příští týden na tento výkon a budeme znovu bodovat", hodnotí duel lužkovický hráč Václav Křepelka.



Ohlasy k zápasu


FK Příluky
Jaroslav Brabec, sekretář: První poločas byl vyrovnaný, zápas se lámal v druhém poločase, kdy se hrálo velmi ofenzívně a obě družstva měla velké šance. Mohli jsme skórovat po šancích Votavy, Mezírky, Zedníčka, ale nakonec to byl soupeř, kdo využil naše chyby a skóroval. Děkovat můžeme brankáři Bakalovi, který chytil v zápase nejméně čtyři gólové tutovky, a zachránil nás tak před větším přídělem. Nyní musíme dovézt body z venkovních utkání.

FK Lužkovice-Želechovice
Jiří Ždanov, funkcionář: V prvním poločase byla hra celkem vyrovnaná s několika šancemi na obou stranách. Více šancí měli hosté, ale bez efektního zakončení. V celku Lužkovic nastoupil opět špílmachr Ivo Světlík, který znovu potvrdil, jak je pro mužstvo nepostradatelný. Další " majstrštych" se podařil Lužkovicím, když za brankáře Martina Valu získali z Lípy nejlepšího střelce Martina Procházku. Ten před týdnem svou brankou popravil v Lípě Příluky a v dnešním zápase se dvěma brankami postaral o důležité body pro zachraňující se naše mužstvo. Další trefu zařídil Zdeněk Polepil. Ještě nemáme zdaleka vyhráno, ale po dnešním výborném výkonu všech hráčů, kteří byli na place se snad o setrvání v I. B třídě nemusíme až tolik obávat. Nejlepšími hráči byli jednoznačně Ivo Světlík a Martin Procházka z Lužkovic.



Sestavy


FK Příluky
D. Bakala [-] - J. Kotík [-] , D. Frolek [-] (46. M. Zahradnický [-] ) , M. Votava [-] , D. Zedníček [-] , D. Mezírka [-] (77. J. Dederle [-] ) , Z. Vlček [-] (76. M. Šranko [-] ) , M. Dujsík [-] , R. Machalíček [-] , T. Humpál [-] (49. J. Sobotka [-] ) , P. Čelůstka [-]

FK Lužkovice-Želechovice
A. Jenček [-] - M. Čala [-] , M. Paták [-] (46. T. Čech [-] ) , T. Mičola [-] - A. Procházka [-] , J. Škrabal [-] , O. Zámorský [-] (80. V. Křepelka [-] ) , I. Světlík [-] (76. J. Ronza [-] ) - Z. Polepil [-] (85. J. Gruber [-] ) , M. Procházka [-] , Š. Dominik [-] (63. J. Kučera [-] ) -

Hráči zápasu: I. Světlík , M. Procházka .
Počet diváků: 200. Rozhodčí: NĚMEC Jiří - PETLACH Pavel (N), KARAL Tomáš (N).

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Rozhovory






Tabulka Z Skóre B
1 TJ Sokol Tečovice 18 42:13 43
2 SFK Elko Holešov B 18 54:25 36
3 FC Fryšták 18 49:30 32
4 SK Březnice 18 40:41 31
5 TJ Sokol Veselá 18 51:40 30
Zobrazit celou tabulku

  Nejlepší střelci Góly
1 Tomáš Janíček 20
2 Josef Křenek 20
3 Jakub Chudárek 16
4 Jan Večeřa 14
5 David Dorazín 12
Zobrazit celou tabulku

Jméno ZB Ú BE
1 Radim Mudrik 60 53,6% 1
2 Libor Adamik 48 52,7% 0
3 Jiří Kadlík 45 48,4% 0
4 Ladislav Beran 44 48,9% 0
5 Tomáš Krejča 38 52,1% 0
Zobrazit celou tabulku