Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

11.04.2015 15:30

19.kolo, Moravskoslezský | 1.A třída sk. B, 2014-2015


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Velké derby ve Stonavě přineslo 6 branek a dělbu bodů


Branky


0

V šestnáctém kole 1.A třídy skupiny B na sebe narazily dva velcí rivalové. Stonava na svém hřišti přivítala sousední Albrechtice. V tabulce byl před zápasem mezi oběma soky tříbodový rozdíl. Tento rozestup se nezměnil ani po závěrečném hvizdu. Po divokém průběhu skončil zápas remízou 3:3.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Domácí Stonava šla do vypjatého zápasu s jediným cílem, a to ukořistit tři body. Chtěla se posunout tabulkou vzhůru a samozřejmě přemoci úhlavního rivala. Úvod utkání domácím vyšel, když po kombinaci po ose Kisel-Juroszek-Macko skončil míč v síti hostujícího gólmana -1:0. Na světelné tabuli v tu dobu svítila 16. minuta. Do té chvíle předváděli stonavští solidní fotbal. Jenže soupeř se nadechl a po obdržené brance začal hrát více do kombinace s rychlým přechodem do útočné fáze. Hned po minutě jim jeden takový vyšel, když na 1:1 srovnal Jakub Kociolek. Domácí gólman Tvardík po slabé střele vyslané soupeřem neudržel míč ve svých rukavicích a dobíhající hráč zasunul míč do prázdné branky. Všichni přítomní jen nevěřícně stáli a nemohli uvěřit svým očím, že se vůbec něco takového může stát. I takové věci jsou k vidění a nejen v této soutěži. Po tomto gólu byli stonavští hráči jako opaření. Zřejmě si neustále tuto kuriózní situaci přehrávali ve svých hlavách, protože se v následujících minutách nemohli vůbec dostat do hry. Vázla jim kombinace, přicházely zbytečné ztráty míče hlavně ve středu hřiště a soupeř toho využil a začal trestat. Po pár minutách otočil skóre na 2:1 díky Jana Kociolka a než se hráči kouče Čermáka probrali, soupeř udeřil potřetí. Na 3:1 zvýšil druhou brankou v utkání Jakub Kociolek. Po té třetí brance se zřejmě něco hnulo v hlavách domácích a začali znovu naplno bojovat o každý míč. Uvědomili si, že další branka v jejich síti, by  znamenala definitivní konec nadějí na nějaký bodový zisk. Převzali otěže zápasu a do poločasu se jim podařilo snížit na rozdíl jediné branky zásluhou Kisela.

Do druhé půle vstoupila Stonava s jasným cílem, a to co nejrychleji vyrovnat. V 59. minutě se jim to povedlo díky Feberovi. Od 60. minuty se hrál velmi náročný fotbal. Obě mužstva předváděla dobrou hru tzv. nahoru-dolů. Šance se střídaly na obou stranách a jak Stonava, tak Albrechtice chtěly vyhrát. Velké gólové příležitosti přišly i v samotném závěru duelu, ale branku už diváci neviděli. Zápas tak skončil divokou remízou 3:3.



Ohlasy k zápasu


SK Stonava
Josef Čermák - trenér domácích: "Dnes jsme chtěli zvítězit. Utkání mělo jako správné derby velký náboj. Vyšlo i počasí, takže se odehrálo před slušnou diváckou kulisou. Dnes nás bohužel nepodržel náš brankář. Pomohla nám kontaktní branka těsně před přestávkou. O poločase jsme si v kabině vše vyříkali a chtěli jsme zápas ještě otočit. Hrál se dobrý fotbal, který se mi zamlouval a myslím si, že i diváci si přišli na své. Chtěli jsme vyhrát, ale když se utkání vyvinulo tak, že jsme prohrávali 1:3, musíme být alespoň za bod rádi. Aktéři utkání si sáhli na dno svých sil. Chtěl bych poděkovat svým svěřencům za to, že zápas „nezabalili“ a dokázali srovnat."

FK Baník Albrechtice
Tomáš Vychopeň - trenér hostů: "No, to největší Albrechtické derby pro nás dopadlo celkem znovu úspěšně. Sérii jsme dále prodloužili a Stonava nás opět neporazila. Samotný zápas začal, s čím jeden druhého překvapíme, ale cca 20 minut se překvapení nedostavovalo, až Stonava dokázala skórovat. Trochu nás to asi opařilo, ale nejvíc z toho byl opařený gólman domácích, ten nám ihned daroval vyrovnání a naše nastartování. Po inkasovaném gólu v síti Stonavy jsme si začali více věřit hrát kombinačně až do zakončování. Hráli jsme přímočaře a tato přímočarost dělala obraně Stonavy problémy. Tato hra nás vedla ke vstřelení 2. a 3. gólu. Myslel jsem si, že 3. gól soupeře zlomí a my to již dotáhneme do vítězného konce. Stalo se ale to, co bylo pro Stonavu to nejlepší a ona korigovala na 2:3. David nešťastně zpracoval míč, ten se mu odrazil od šajtle a Stonava byla opět v zápase. Stále jsme sice vedli, ale tušil jsem, že to asi nedotáhneme do vítězného konce. Vítězný konec sice nebyl, ale plichta mě také uspokojila. V druhém poločase se hra přelévala ze strany na stranu, což Stonavě přineslo vyrovnání, zaslouženě. Stonava i my jsme mohli strhnout vítězství na svou stranu. Několik šancí na to bylo, ale remíza na ukazateli skóre zůstala až do posledního hvizdu sudího. Nevím, zda-li to trenér domácích viděl stejně jako já, ale 3:3 je spravedlivé. Určitě ještě musím vzpomenout opětovné "vraždění" našich vyložených šancí. Snad se toho dočkám a začneme proměňovat aspoň polovinu toho, co si vypracujeme. Kolik nás to už stálo bodů...Stačí se jen podívat na tabulku, takové množství vstřelených gólů a pouze 20 bodíků."



Sestavy


SK Stonava
M. Tvardík [-] - A. Kluz [-] , M. Škuláň [-] , K. Sochora [-] , O. Hančin [-] - M. Szwed [-] (66. N. Třaskalík [-] ) , T. Feber [-] , I. Kisel [-] , M. Macko [-] (88. T. Zachata [-] ) - J. Frait [-] (72. K. Hromada [-] ) , F. Juroszek [-]

FK Baník Albrechtice
A. Hekera [-] - T. Wojtyna [-] , D. Dorozlo [-] , A. Věčorek [-] , M. Korzeniowski [-] - J. Kociolek [-] , P. Parchanský [-] (60. R. Smiga [-] ) , T. Izaiáš [-] (76. D. Šlampiak [-] ) , M. Široký [-] - D. Žyla [-] , J. Kociolek [-] (80. O. Čoček [-] )

ŽK: 52. M. Široký , 89. D. Šlampiak .
Místo: Stonava. Počet diváků: 300.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.