FOTO: Světlík i v deseti mužích dokázal vyhrát na půdě Nové Vsi


Branky


0

Divoký start měl zápas v Nové Vsi mezi domácím béčkem a hostujícím Dynamem Světlík. Už po pěti minutách byly vstřeleny tři branky. Jak utkání nakonec dopadlo? 

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Tři branky během prvních pěti minut

Sobotní utkání mezi Novou Vsí a Světlíkem se odehrálo za trvalého deště na těžkém, promáčeném terénu. Ten však nedělal nikomu příliš veliký problém, neb hned ve třetí minutě se prosadili hosté. Houska zatáhl balón do vápna, podélnou přihrávkou přes vápno našel úplně osamoceného Z. Rýpara, který s přispěním domácího Šusty otevřel skóre - 0:1!

 

Vzápětí bylo vyrovnáno! Domácí po rozehrávce přešli do útoku, kde vybojovali rohový kop, z kterého přišel překvapivý přízemní centr na hranici vápna. Následná střela J. Pouzara po několika tečích skončila za zády brankáře Skipaly - 1:1! I u tohoto gólu došlo k teči od hráče, jehož tým inkasoval.

 

Z vyrovnání se domácí neradovali ani minutu, protože Světlík udeřil podruhé. Rýpar zahrával z pravé strany autové vhazování na Hüttnera, ten posunul Dekretovi, na jehož pěkný centr si vyskočil nejvýše kapitán hostí Adam Novotný a hlavou vrátil Světlíku vedení - 1:2!

 

Zlom mohl přijít po půl hodině hry, kdy hostující obrana hasila požár na polovině hry. Světlický hráč nechtěl pustit do samostatného úniku domácího útočníka, a tak zahrál volejbalovým způsobem, za který si vysloužil červenou kartu.

 

V téže minutě, konkrétně ve čtyřiatřicáté, se hosté dostali do dvoubrankového trháku. Mondšpiglův centr si totiž poslal smolně do vlastní branky kapitán Březina. Gól byl připsán J. Mondšpiglovi1:3!

 

Hra v deseti Světlíku nedělala vůbec žádný problém a ten se dostávala dál do šancí. Velkou příležitost ke skórování měl kapitán Novotný, ale jeho samostatný únik z levé strany a následná střela skončila jen těsně vedle pravé tyče brankáře Švarce.

 

Šanci měli také domácí, ale Klein v jasné gólovce netrefil prázdnou bránu.

 

A tak se opět přihlásili hosté. Dědičův únik po levé straně zastavil faulem na žlutou kartu Radek Postl a zahrával se přímý kop z rohu vápna. Míč si postavil Jan Houska a krásnou střelou, která byla ještě zdí tečována, upravil na 1:4!

 

Hosté však neměli dost a skórovali ještě jednou! Po centru do vápna se dostal odražený míč k F. Píškovi, který zkušeně po zemi k levé tyči domácího brankáře vstřelil pátý gól hostí - 1:5!

 

Domácí tým příliš šancí neměl. Hodně jich bylo zastaveno zvednutým praporkem nad hlavou asistenta, ale hodně jich zmařila také nepřesná přihrávka. Světlík zaslouženě kráčel pro tři body.

Tvrdá hra Anderleho, několik šancí, žádný gól

Druhý poločas už tolik šancí, ani gólů nenabídl. K vidění bylo několik tvrdých zákroků od domácího J. Anderleho, který například světlickému Mondšpiglovi dal frustrovaně pěstí do hrudníku. Rozhodčí tuto situaci neviděl, proto se situace obešla bez potrestání. 

 

Obrovskou příležitost měl světlický Novotný, na kterého v 58. minutě zívala prázdná brána. Farkota zatáhl míč, poslal křižný pas přes vápno na osamoceného Novotného, ale ten prázdnou klec z malého vápna přestřelil.

 

V závěru utkání šli Světličtí do úniku dva na nikoho, ale toto přečíslení zastavil asistent rozhodčího zvednutým praporkem nad hlavou. Farkota byl totiž v ofsajdu.

 

Další příležitosti měl Rýpar, který těžil dvakrát z přihrávky Hüttnera, ale ani jedna z jeho střel neskončila v síti. Z kopačky Rýpara byla k vidění také další šance. Příliš rychlá přihrávka od Novotného ho zahnala k autové čáře a následný centr do vápna pak zneškodnila domácí obrana.

 

V posledních desítkách vteřin mohl jít do samostatného úniku domácí útočník, ale přihrávka do uličky mezi obránce byla na mokrém terénu příliš rychlá.

 

Domácí tým, ač hrál hodinu přesilovku, nedokázal najít recept na brankáře Skipalu a znovu prohrál. Tentokrát 1:5.



Ohlasy k zápasu


FK Nová Ves - Brloh B
Václav Loucký, hráč: Zápas jsme totálně nezvládli. V naší hře je spoustu nepřesností a z toho pramení chyby, které jsme paradoxně vytvářeli i když soupeř byl v deseti. Soupeř hrál efektivně a zaslouženě vyhrál...

TJ Dynamo Světlík
Marian Gondek, trenér: Do Nové Vsi jsme jeli pro tři body, a to se povedlo, navzdory velice těžkému terénu, který před začátkem vydatně promokl, ale i tak to chlapi zvládli na jedničku.



Počet diváků: 50. Rozhodčí: Marek Jan - CÁBA Petr (N), BAUER Filip (N).

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.