FOTO: Žíželice hrály i za zesnulého předsedu klubu. A předvedly skvělý výkon


0

Do nového soutěžního ročníku vstoupili domácí rázným krokem, svého soupeře zejména v prvním poločase doslova „přejeli“.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Po úvodním hvizdu rozhodčího uctily všichni přítomní minutou ticha památku dlouholetého předsedy TJ Žíželice pana Vojtecha Kovače, který před týdnem po zákeřné těžké nemoci předčasně odešel z tohoto světa.

Do nového soutěžního ročníku vstoupili domácí rázným krokem, svého soupeře zejména v prvním poločase doslova „přejeli“. Samozřejmě, velmi jim v tom napomohlo, že hned z první větší příležitosti, která se jim naskytla, se dokázali brankově prosadit. Konkrétně to byla staronová posila Ladislav Kestřánek. S přehledem dokázal obstřelit hostujícího brankáře po nádherném pasu jednoho ze svých spoluhráčů. A když během necelých čtyř minut po uplynutí první půlhodiny zápasu přidali další dva góly podobné té úvodní jakoby přes kopírák, bylo o vítězi prakticky rozhodnuto. A to ještě o pár okamžiků poté zachránila při střele Zuščíka hosty levá tyč jejich gólmana Petra Čapka.

Druhý poločas již postrádal větší kvalitu. Žíželičtí ubrali na aktivitě, dovolili soupeři vytvořit si územní převahu. Ta jim však nebyla vůbec nic platná. Ba naopak, přesně v polovině druhé části hry završil hattrick Ladislav Kestřánek a hosté z rezervního týmu Vroutku již po zbytek času rezignovali. A co navíc, v závěrečných minutách střetnutí jim přidali Žíželice další dva zásahy na cestu domů, když se trefili jinak tak trochu sváteční střelci Francisc Elias a debující Lukáš Seman.

 

Autor:  JAROSLAV FECIŠKANIN

 

Nominace hráčů utkání:

 

 

 

Jméno hráče: Ladislav Kestřánek – do týmu se vrátil po roční pauze a předvedl velmi dobrý výkon, který korunoval třemi vstřelenými brankami

----

Jméno hráče: Josef Švejda – jeho tvůrčí schopnosti a kreativita jsou nepřehlédnutelné, jeho případnou absenci si v žíželické sestavě jen těžko dokáží představit

----

Jméno hráče: Antonín Kvapil – zaslouží velkou pochvalu, i vzhledem k tomu, že

nebyl po velkou část zápasu soupeřem tolik vytěžován, když však bylo třeba zasáhnout, bez sebemenším potíží svou úlohu zvládl



Ohlasy k zápasu


TJ Žiželice
Jaroslav Feciškanin, administrátor TJ Žíželic: „ Zápas jsme zvládli, a to nejen výsledkově, ale i předvedenou hrou na trávníku. Jedná se však pouze o první krůček k úspěchu v dlouhodobé soutěži. Nesmíme proto usnout na vavřínech, ale pomalu se již soustředit na následující zápas o příštím víkendu na hřišti Výškova a potvrdit dnešní výkon a získané tři body do tabulky. Osobně jsem také moc rád, že jsme také dokázali uctít vzpomínku našeho předsedy, který od příchodu do obce před doslova do písmene zasvětil celý svůj život žíželickému fotbalu, jehož byl jedním ze spoluzakladatelů. Obětavě pro něj pracoval nejen ve své aktivní hráčské kariéře, ale zejména poté na funcionářské pozici. Dokázal však i nespočetněkrát přiložit ruku k dílu při výstavbě i následné rekonstrukci sportovního areálu. Bude velice složité jej nahradit. Stojí před námi všemi velká výzva a musíme se s ní popasovat… „




Sestavy


TJ Žiželice
A. Kvapil [-] - M. Oppel [-] , R. Bašus [-] , M. Panský [-] - P. Zuščík [-] (72. T. Večeře [-] ) , J. Švejda [-] , J. Blacha [-] - L. Kestřánek [-] , R. Němec [-] (65. L. Seman [-] ) - L. Drchal [-] (5. L. Seman [-] ) , M. Soukal [-] (55. F. Elias [-] )

FK Vroutek B
P. Čapek [-] - J. Zvoníček [-] , M. Heinc [-] , J. Balák [-] , M. Junk [-] , P. Oliva [-] (62. S. Sládek [-] ) , J. Lauterbach [-] (46. M. Veselský [-] ) , L. Jůna [-] , M. Mlejnek [-] , J. Vlček [-] , I. Ležák [-] (46. P. Blaťák [-] )

ŽK: 43. M. Soukal , 86. F. Elias - 43. M. Heinc .
Počet diváků: 50. Rozhodčí: Vysočanský David - ŠRAMOTA Miroslav (N), PELIKÁN Roman (N).

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.