FOTO: FK Vroutek porazil doma lídra okresního přeboru


Branky


0

SK Černčice přijely do Vroutku jako velký favorit. V minulém kole sice prohrály doma s Dobroměřicemi, ale spoléhaly na svou nejlepší obranu přeboru a na letošní nevýrazné výkony domácího mužstva. FK Vroutek nastoupil s odhodláním přesvědčit domácí diváky, že nic nevzdává a že bude ještě o lepší umístění v tabulce tvrdě bojovat...

 

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Vroutek se ujal vedení

V první poločase nic nenasvědčovalo tomu, že hraje první mužstvo s mužstvem z chvostu tabulky. Domácím dobře fungovala kompaktní obrana, která hrála velice soustředěně a nedopuštěla se zásadních chyb. Hráči dobře vystupovali proti útočníkům, dokázali se zdvojovat a hosté brzy začli být nervózní. Postavou nejmenší obránce, domácí stoper Junk, často vyhrával hlavičkové souboje a nekompromisně odvracel nahrávky hostů směřující za obranu.

 

V poli byla hra vyrovnaná a po počáteční mírné převaze Černčic se hra vyrovnala a i domácí začli ohrožovat branku hostů zajména po dlouhých nahrávkách . Jednu z nich si ještě na vlastní polovině zpracoval kapitán Kukla a i přes to, že pomezní chybně signalizoval ofsajd, udělal kličku na posledního obránce a s ledovým klidem obloučkem přehodil vybíhajícího brankáře Musila. Ve 38 minutě vedl Vroutek 1:0 a s tímto stavem se šlo i do kabin.

 

Domácí byli při chuti

Do druhého poločasu vstoupil aktivněji Vroutek. Jejich záloha vedená Machynou a Shafostorovem přehrávala stejnou řadu Černčic. Hosté stále častěji ztráceli nervy a utkání se trochu drobilo. I zásluhou některých nepřesných výroků hlavního rozhodčího, který včas nezastavil řečnění a výkřiky hostujících hráčů i lavičky. V celkem rozjitřené atmosféře se objevil jasný bod a to když hostující obránce Chlouba přiznal svou teč a opravil rozhodnutí pomezního rozhodčího ve prospěch domácích. Ukázal tak, ostatním „křiklounům“ jak vypadá fotbalové gentlemanství, které bychom tak rádi na trávníku viděli. V 61. minutě předvedl skvělou individuální akci Shafostorov, zbavil se několika obránců, ale střílel nakonec mimo branku. Převaha domácích byla zúročena v 66. minutě. Machyna našel z přímého kopu hlavu útočníka Romana Pelikána. Ten se krásně do přihrávky položil a hlavou umístil míč za záda brankáře Musila.

 

Chvíli na to, v 74 minutě opět po střele Machyny měl Pelikán šanci dorazit z bezprostřední blízkosti míč do prázdné branky. Bohužel nenašel dost klidu pro zakončení a vyloženou šanci neproměnil. Naštěstí pro domácí proměnil přesnou přihrávku Mushky Shafostorov a v 75. minutě upravil již na 3:0 pro Vroutek. Utkání bylo rozhodnuto. Nesustředěný a nervózní výkon vedoucího mužstva tabulky nemohl domácí náskok ohrozit. Sice se jim ještě v 78. minutě podařilo snížit na 3:1, když se Šus krásně rybičkou položil do přihrávky a hlavou trefil branku.  Domácí brankář Hazo nestačil zareagovat. To bylo ale vše, co ještě hosté stihli. Naopak v 84. minutě pečetil domácí výsledek symbolicky kapitán mužstva Kukla, který opět po zpracování dlouhého pasu, šel sám na brankáře a trajekce jeho střely byla tak nevyzpytatelná, že brankář vůbec nezareagoval. Čtvrtý gól Vroutku.

 

V letošním ročníku nejvíce branek, které Černčice obdržely a ztráta všech tří bodů v druhém zápase po sobě. Vroutečtí si upevnili desáté místo v tabulce a pokud budou i v dalších zápasech podávat tak ukázněný a kvalitní výkon, jako v zápase s Černčicemi, je předpoklad, že budou v tabulce vstoupat vzhůru. Dokázat to mohou už v příštím kole v Dobroměřicích.

 

AUTOR: Jaromír Hykl 



Počet diváků: 50. Rozhodčí: Vysočanský David - BENEDIKT Miroslav (N), HRNČÍŘ Vlastimil (N).

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.