Lipí se rozloučilo s domácími diváky výhrou


Branky


0

V 10. kole přivítalo Lipí na svém hřiště soupeře z Borku. Hostům patřila v tabulce třetí příčka a v Lipí chtěli uspět nejlépe za tři body, aby zůstali v kontaktu s čelem tabulky. Domácí hráči měli po minulém týdnu co napravovat, když schytali pěti brankový výprask od posledních Chrášťan. 

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

První poločas branky nepřinesl

Domácí mužstvo má v této sezoně, výsledky jak na houpačce. Jednou dokáže otočit zápas s nebezpečným Mokrým a hned o týden později schytat výprask od posledního celku. V podzimní derniéře před domácími fanoušky, tak bylo velkou neznámou, jak utkání dopadne. Do zápasu vstoupili aktivněji hosté a první poločas byli častěji na míči hráči Borku. Hrál se svižný fotbal, který se musel divákům líbit, avšak v první pětačtyřicetiminutovce scházelo to podstatné, tedy branky. Šance byly k vidění na obou stranách, ale jak domácí Macháček, tak hostující Korbel, žádnou ze střel za svá záda nepustily. Do kabin se tak šlo za bez brankového stavu. 

Domácí rozhodli během tří minut

Do druhé půle vstoupili aktivněji a hlavně lépe domácí hráči. V 55. minutě si naběhl na přední tyč Klečka a hlavičkou prodloužil míč na zadní tyč za záda brankáře Korbela - 1:0. O tři minutky později, bylo v domácím táboře ještě veseleji. Z 25 metrů napřáhl ke střele Tomáš Jinek a jeho střela za přispění tyče skončila podruhé v síti Borku - 2:0. Hosté se snažili s dvoubrankovým mankem něco dělat a dostali domácí tým pod mírný tlak. Ten vygradoval deset minut před koncem ve snížení. Standardní situaci od postranní čáry uklidil hlavou za záda brankáře Macháčka hostující Kolouch - 2:1. Kontaktní branka vlila ještě více energie do nohou hostí a domácí museli bránit těsný náskok. Ten nakonec i za přispění brankové konstrukce, kterou nastřelil Tengl, odolal, a tak si domácí připsali cenné tři body. Díky výhře pak v tabulce přeskočili svého nedělního soupeře a v posledním kole na hřišti Boršova, pak mohou případnou výhrou atakovat i vedoucí trojici týmů. Borek se bude snažit najet na vítěznou vlnu v domácím zápase proti vedoucímu Úsilnému.



Ohlasy k zápasu


TJ Sokol Lipí
webové stránky TJ Sokol Lipí: "Naposledy v podzimní části se fotbalisté Lipíčka představili před vlastními fanoušky. A byla to povedená rozulčka. Proti Borku jsme šli do vedení v 55. minutě, kdy se prosadil Petr Klečka. Hned za další tři minuty přidal druhý zásah Tomáš Jinek a přestože hosté deset minut před koncem snížili zásluhou Koloucha, na vyrovnání se jim dosáhnout nepodařilo. Lipíčko tak bere velmi cenné tři body proti loňskému účastníkovi Okresního přeboru."

FK Borek
Jakub Frank (hráč): "Výborně zachytal domácí golman, který zlikvidoval všechny naše šance. Chybělo nám trošku štěstí a více klidu v zakončení. Bod by byl zasloužený, nicméně Lipí hrálo bojovně a výhru strhlo na svojí stranu."



Počet diváků: 60. Rozhodčí: ŠPELINA Miloslav - STRÁDA Petr (N), PETERKA Josef (N).

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.