Sedliště ztratilo jasně vyhraný zápas a má jen bod, Tatran získal dva


0

kdyby před utkáním někdo hráčům a fanouškům Sedliště pověděl, že jejich tým získá proti Tatranu Přimda jeden bod, asi by to brali všema deseti. Jenže vzhledem k průběhu utkání s tím úplně spokojení být nemohou. Po půli vedlo Sedliště překvapivě 2:0 a část druhé půle už drželo náskok tříbrankový. Pak to ale šlapat přestalo. Pimda začala tlačit a třemi góly postupně vyrovnala. Nakonec tak musely Sedlišti stačit penalty, v nichž navíc domácí neuspěli. To je obrovská škoda, senzace byla tak blízko. Na to asi v Sedlišti dlouho nezapomenou. Sedliště se vrátilo do sestupových vod a Přimda se posunula na šesté místo.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Pažountkova jízda

Hosté sice vstoupili o něco aktivněji a byli velmi nabuzení. Zpočátku tlačili a vytvořili si hned zkraje asi dvě nebezpečné šance, ale nepodařilo se jim žádné využít. Sedliště totiž bylo až nečekaně kvalitním soupeřem a dokázalo s Přimdou držet krok. I domácí byli velmi snaživý a hráli ve skvělém tempu, díky čemuž se v prvních minutách ubránili, a čímž dokázali hostující Tatran evindentně pořádně zaskočit. A tak se hra postupně začala vyrovnávat a diváci se museli skvěle bavit. Hrálo se velmi otevřeně. Sedlitě muselo bránit sice o něco více a hrálo méně s balónem, ale jeho brejky byly velmi nebezpečné a vyskytovaly se v hojném počtu. Dá se tedy říci, že od nějaké dvacáté minuty byli domácí nebezpečnější. Velmi rychle se podařilo jedné z těchto mnoha šancí využít trochu šťastně po chybě brankáře Martinu Pažountkovi. Od té doby domácí vedli a Tatran se musel začít snažit ještě více. Opět chvíli tlačil a ubránil se několika protiútokům, ale pak si vzal v závěru poločasu slovo zase Martin Pažountka, který po parádní přihrávce Petra Fojtíčka střelou do šibenice zvyšoval na 2:0. Ve zybtku půle už se pak nic nestalo. Sedliště se ubránilo a mělo před sebou druhou půli skvěle rozehraného zápasu. Nečekaně totiž vedlo 2:0.

Tatran už byl na kolenou, když to tam najednou začalo padat

Ve drhé půli se Tatran pokusil vše vrhnout od ofenzivy a dostat se v rychlosti zpět do hry. Jenže z toho opět dokázali více vytěžit už po pěti minutách domácí. Dalšího protiútoku využil Luboš Buben. Tatran ale zdánlivě rozhodující inkasování nepoložilo, ba naopak. Hosté se poučili vyztužili obranu a dál tlačili a věřili v obrat. Zhruba po deseti minutách jim to tam konečně spadlo, když přesně mířil David Ferdinandy, a to přineslo na kopačky hráčů Tatranu potřebný klid. Hosté trpělivě dál dobývali svatyni souepře a v sedmdesáté minutě se David Ferdinandy dočkal druhé, nyní už kontaktní branky. Sedlišti postupěm času docházel dech, občas sice ještě zahrozilo, ale už ne zdaleka tak nebezpečně. To Tatarnu hodně pomohlo. Asi tři minuty poté, co se dočkali hosté kontaktní branky, prostřelil brankáře Parkose také Lukáš Teplárek, byl ovyrovnáno a začala honba za obratem. Přimda byla na koni, domácí už nemohli a Tatran měl k dobru stále ještě více, než patnáct minut. Snažil se, jak jen to šlo. Byl velmi nebezpečný, ale hráči Seldiště se nějakým způsobem semkli a kýžený bod už ubránili. Přesto se dělba dá pro domácí tým brát, jako ztráta.

Sedliště už bylo na kolenou

Penalty hráčům Sedliště absolutně nevyšly. Ze čtyř hráčů se dokázal trefit jeden jediný, což bylo pro Tatran k překonání velmi snadné. Přimda si tak nakoenc druhý bod už hravě ohlídala a domů nakoenc odjíždí, jako vítěz. Po druhé půli bude určitě spokojená, za téměř rozhodnutého stavu se nevzdala a dokázala se do zápasu vrátit. Přesto je to celkově pro tým kvality Tatranu spíše ztráta.



Ohlasy k zápasu


TJ Staré Sedliště
Petr Fojtíček: Kdyby nám na začátku někdo řekl, že budeme mít po zápase bod, tak budeme určitě spokojení, ale po vývoji utkání nás to trochu mrzí a bereme to spíše jako ztrátu. Byl to moc hezký a napínavý zápas až do konce. Na první poločas se přišla podívat i má maminka, která chtěla brzy odcházet, ale když viděla, jak to na hřišti vypadá, donutilo jí to zůstat (smích). Ne, hráli jsme skvěle a všichni kluci mají za perfektní výkon mé díky.

TJ Tatran Přimda
Tatran Přimda: Přimda se k utkání zatím ještě nestačila vyjádřit.



Počet diváků: 30. Rozhodčí: Sirový Václav - ZAVACKÝ Petr (N), VOKROJ Miloslav (N).

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.