FOTO: Staňkov porazil Novosedly, ale přesto sestupuje do III. třídy


Branky


1

Hraničář Staňkov, který byl na posledním místě tabulky přivítal Novosedly nad Nežárkou. Loučení ze soutěží bylo alespoň trochu pozitivnější  v tom, že nakonec zvítězili a nezůstali na posledním místě. 

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Poločasové skóre ukazovalo remízu

Do Novosedel staňkovští odjížděli prakticky bez šancí na záchranu, to by muselo být hodně náhod, aby se zachránili, ale nakonec moc k tomu nechybělo, takový otazník až do posledního kola, kde několik mužstev nemělo jistotu záchrany, okresní přebor už dlouho nepamatuje, neboť k záchraně pomalu nestačilo třicet uhraných bodů. Hned ve 2. minutě se objevil před staňkovským gólmanem Černochem útočník Kubo, ale byl už moc blízko a jeho střela šla pouze do bankáře. Poté se ještě prezentoval pěknou střelou z bezmála třiceti metrů Voldřich. Ve 33. minutě našel přetažený centr Radka Puhlovského, který krásným volejem nahoru k tyči poslal hosty do vedení. V poslední minutě prvního poločasu byl faulován Kroupa a kapitán Roman Poborský z penalty srovnal na 1:1. První poločas tedy skončil, tak jak začal a to nerozhodným skóre.

Staňkov se rozloučil s přeborem výhrou

Ve druhém poločase se postupem času domácím přestávalo dařit a staňkovští začali nebezpečně kousat. V zápase domácí potřebovali jeden bod k jistotě záchrany, ale hosté se snažili s nimi držet krok a získat víc. V 62. minutě trefil hostující Pilař po rohu hlavou břevno. V 76. minutě šel Studnička sám na golmana domácích Michala, ale jeho pokus mu vyrazil na roh. O dvě minuty později zákrok domácího hráče v malém vápně na Puhlovského ve vyložené šanci volal po penaltě. V 79. minutě po chybách v obraně poslal Roman Novák střelou o tyč hosty do vedení a minutu před koncem zápasu pečetil pěknou střelou kanonýr Miroslav Studnička - 3:1. Vítězství bylo naprosto zasloužené a jednalo se o vůbec první body Staňkova získané na soupeřově hřišti v právě skončeném ročníku, bohužel přišly až moc pozdě. Domácí Novosedly tak poslední zápas své fanoušky nepotěšili a do dalšího ročníku mají o čem přemýšlet. Sestup do III. třídy byl hodně blízko. Staňkov se bude muset pokusit dostat zpět, nečeká je ale nic lehkého.



Ohlasy k zápasu


SK Novosedly n. Než
Pavel Fryš: To co jsme předvedli byla jedna velká tragédie. První poločas jsme se ještě snažili hrát. Druhá půlka to už byl velký zmar. Takhle se o záchranu nehraje!

TJ Hraničář Staňkov
Josef Bušta: Do Novosedel jsme odjížděli prakticky bez šancí na záchranu, to by muselo být hodně náhod, abychom se zachránili, ale nakonec moc k tomu nechybělo, takový otazník až do posledního kola, kde několik mužstev nemělo jistotu záchrany, okresní přebor už dlouho nepamatuje, neboť k záchraně pomalu nestačilo 30 uhraných bodů. V samotném zápase domácí potřebovali jeden bod k jistotě záchrany, ale my jsme se snažili s nimi držet krok, což se nám dařilo a dokonce jsme šli v prvním poločase do vedení. Domácí vyrovnali v závěrečných vteřinách první půle z pokutového kopu. Ve druhém poločase se postupem času domácím přestávalo dařit, v 67.minutě je zachránilo břevno, v 76.minutě šel Studnička sám na golmana domácích a o dvě minuty později zákrok domácího hráče v malém vápně na Puhlovského ve vyložené šanci volal po penaltě. Nakonec naši aktivitu korunoval v 79.minutě Roman Novák vedoucí brankou a naše zasloužené vítězství ještě pečetil v závěru zápasu Studnička. Vítězství bylo naprosto zasloužené a jednalo se o vůbec první body získané na soupeřově hřišti v právě skončeném ročníku.



Počet diváků: 80. Rozhodčí: CHLAŇ Jaromír - HONZÍK René, KOUDELKA Jiří.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.
17. 6. 2017 19:06
bolest očí a potom i hlavy=poslední zápas SK Novosedly