Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

16.10.2016 16:00

10.kolo, Královéhradecký | Krajský přebor , 2016-2017


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Dominantní Rychnov pěti góly přehrál Dobrušku


0

Rychnov dokázal být povětšinu devadesáti minut lepším a dominantnějším týmem. Domácí nakročili za třemi body už v prvním poločase, kdy se trefili třikrát. Ve druhé půli byla Dobruška v určitých momentech až příliš odevzdaným soupeřem a dovolila Rychnovu další dva góly. 

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Sebevědomě hrající Rychnov se dostává do vedení

K první ošemetné situaci došlo už ve druhé minutě, kdy centrovaný balon Dobrušky propadl až na brankovou čáru. Tam byl ale pozorný jeden z rychnovských obránců, který odkopl balon do bezpečí. V páté minutě mohl zahrozit Rychnov, hráči, který se dostal do samostatného úniku, ale chyběla rychlost a ani jeho zakončení z hranice vápna nenadělalo hostujícímu brankáři Marku Pěničkovi příliš starostí.

V jedenácté minutě Rychnovští rozehrávali rohový kop, po kterém se balon odrazil na hranici vápna. Odtud se domácí snažili několikrát vystřelit, respektive odcentrovat, míč byl ale ve všech případech zblokován obranou Dobrušky. I přes bloky hostů se Rychnov udržel na míči, na levé straně pokutového území se pro domácí otevřel prostor, gólman Pěnička ale gólovou šanci vyrazil. Míč se ale ke smůle hostů znovu odrazil na domácí kopačky, konkrétně k Martinu Valáškovi, před kterým byla odkrytá branka. Martin Valášek nezaváhal a otevřel skóre zápasu. Rychnovští nabyli sebevědomí a s velkou jistotou kombinovali na polovině soupeře. Díky většímu důrazu v osobních soubojích navíc brzy získávali ztracené balony. Ve dvacáté druhé minutě do se domácí dostali k nebezpečně střele, kterou ale brankář Pěnička stihl vytáhnout na roh.

Ve dvacáté osmé minutě se Rychnovským vyplatilo důrazné napadání, díky kterému domácí fotbalisté donutili soupeře k zahrání malé domů. Rychnovský Filip Stieber sice viděl žlutou kartu za důrazné dohrání brankáře Pěničky, domácí přesto kopali nepřímý kop. Domácí si poradili s těžkou pozicí – nepřímý kop rozehrávali prakticky z nulového úhlu – přesto se jim podařilo dostat míč na hranici vápna, odkud prudce vypálil Jiří Počtýnský a jeho střela skončila až v síti. Přísnou žlutou kartu ještě viděl hostující Roman Čopík, který sice zahrál rukou, i podle uznané branky se ale jednalo o ruku za brankovou čarou. Čopíkova ruka tedy přišla po formálním přerušení hry.

 

Ve třicáté deváté minutě se Rychnov dostal k sérii dobrých centrů. Třetí v pořadí, který měl na svědomí Lukáš Reichl, se dostal na zadní tyč k Jiřímu Počtýnskému, který upravil na 3:0. Minutu před koncem poločasu domácí znovu postupovali proti brance Dobrušky, unikajícímu hráči Rychnova dokázal brankář Pěnička zmenšit střelecký úhel a vyrazil míč na roh. Po prvním poločase přesto mohli být spokojenější domácí, kteří vedli 3:0. 

Domácí navyšují skóre a kompletují bůra

Rychnov na začátku druhého poločasu pokračoval tam, kde na konci prvního poločasu přestal. Ve čtyřicáté osmé minutě se pro domácí otevřel prostor na pravé straně, následné zakončení ale mířilo mimo. Ve čtyřicáté deváté minutě se Rychnovští dostali za obranu Dobrušky, radost ze čtvrtého gólu ale domácímu týmu překazila levá tyč hostující branky. V obraně Dobrušky s přibývajícím časem vznikaly čím dál větší mezery. V padesáté páté minutě domácí přečíslili soupeře, jeden z Rychnovských hráčů kličkou obešel brankáře Pěničku a nezištně předložil míč Jiřímu Počtýnskému, který zakončením do odkryté branky zkompletoval hattrick.

Na hráčích Rychnova byla znát herní pohoda a domácí si svižnou kombinací a technickými kličkami zpříjemňovali fotbalové odpoledne. Dobruška se na dlouhé časové úseky nechávala zatlačit před vlastním vápnem, hosté se nedokázali vymanit z náporu Rychnova a někdy pouze přihlíželi nebezpečným střelám soupeře. V sedmdesáté minutě se Rychnov po rychlé akci znovu dostal do vápna Dobrušky. Zde domácí dokázali podržet míč na svých kopačkách a počkat na doplnění spoluhráči. Míč se tak dostal na hráče Rychnova dobíhajícího z druhé vlny, ten využil dynamiku svého náběhu a vložil ji i do následné střely, ta ale otřásla pouze břevnem hostující brány.

 

V semdesáté třetí minutě se domácí dostali do přečíslení tří hráčů proti jedinému bránícímu hráči Broumova. První doplňující hráč Rychnova sice křížnou přihrávku nezasáhl, za jeho zády byl připravený Lukáš Reichl, který zakončením na zadní tyči zvýšil na 5:0. Rychnovští i ve zbývajících minutách kontrolovali zápas, nedovolili Dobrušce skórovat a zvítězili 5:0.



Sestavy


FC Spartak Rychnov nad Kněžnou
J. Vrána [-] - M. Pups [-] , L. Brandejs [-] , M. Bárnet [-] - J. Počtýnský [-] (60. M. Drašnar [-] ) , S. Pohl [-] , M. Šrefl [-] (60. M. Mňuk [-] ) , O. Stieber [-] , L. Reichl [-] - M. Valášek [-] (80. K. Bažo [-] ) , F. Stieber [-] (69. O. Bastos [-] )

SK Dobruška
M. Pěnička [-] - R. Hartman [-] , P. Hrabar [-] , F. Šotola [-] , D. Eimann [-] , A. Zilvar [-] , R. Čopík [-] (46. V. Malý [-] ) , L. Žid [-] , M. Jirásek [-] (74. D. Pfeifer [-] ) , J. Hubáček [-] (74. M. Majer [-] ) , P. Krahulec [-]

ŽK: 29. F. Stieber - 30. R. Čopík , 33. P. Krahulec , 80. P. Hrabar .
Počet diváků: 100. Rozhodčí: Rychtár Tomáš - PEŠAVA Otakar, JUNEK Matěj.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.