Radek Farný: Pokud budeme do 10. místa, bude to pro nás po nevydařeném podzimu úspěch

Hlasovali jste pro ty nejlepší hráče v 15. kole a z vašeho hlasování vzešel vítěz! Tím se stal kapitán SK Bolešiny, Radek Farný. Redakce fotbalunas.cz ho vyzpovídala a rozhovor najdete zde.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Gratuluji k vítězství v anketě o nejlepšího hráče kola. Úplně poprvé v sezóně vyhrál hráč Bolešin. Je to pro vás překvapení?
Děkuji. Ano, bylo to pro mě překvapení a chtěl bych poděkovat klukům, kteří mi k tomu vítězství pomohli. Určitě se hodně snažili a hlasovali, co to šlo. (směje se)
Jako kapitán mužstva byste se ale případnému příspěvku do kasy mohl vyhnout nebo se mýlím?
No, jelikož pokuty jsou daný už před sezónou a jako správný kapitán bych měl jít příkladem, tak jeden soudek určitě budu muset koupit.
V minulém kole jste porazili Štěnovice 4-0. Jak byste utkání zhodnotil s odstupem času?
Z osobního pohledu jsme vyhráli zaslouženě, určité nedostatky tam ještě jsou, hlavně co se týče zakončení, takže na nich musíme ještě na trénincích zamakat, protože neproměněné gólové šance by nás v příštích zápasech proti lepším týmům mohly hodně mrzet.
Vy sám jste k vítězství přispěl gólem z 90. minuty, zároveň jste se prosadil už v druhém utkání po sobě. Dle statistik nejste úplně pravidelným střelcem. Pracoval jste o pauze na koncovce?
Ano, to máte pravdu, první část sezóny jsem nehrál, jelikož jsem byl zraněn. (natržený stehenní sval) A předešlé sezóny jsem spíše hrával na pozici stopera. Na koncovce jsem nijak extra nepracoval. Teď jsem na středu zálohy, noha drží, tak doufám, že v té gólové pravidelnosti budu pokračovat nadále. (směje se)
Bolešiny byly v prvním zápase po zimní přestávce bez trenéra. Jak vypadá situace nyní? Už jste někoho angažovali?
Vše je v jednání. Něco se rýsuje. Hledáme někoho na delší období. Abychom nyní něco neuspíšili. Spoléháme na jaro, kdy máme vždycky lepší výsledky a sestavu. Jsme moc rádi, že nám nyní vypomáhá zase Jirka Šmolc. Bez toho by to nešlo. O vše ostatní se stará náš předseda Vašek Simbartl. Ale jeho vytížení, jak pracovní, tak i fotbalové u nás v klubu, kdy se stará hlavně o mládež, je takové, že už nemá další prostor u družstva mužů, aby ho ještě trénoval. Navíc ještě pořád chytá v družstvu áčka.
Na chvíli zpět do minulosti. Kdy jste začal s fotbalem a kdo vás k němu přivedl?
S fotbalem jsem začal v 7 letech v Bolešinech, kde hraji doteď. Fotbal byl od začátku vždy na druhém místě, jelikož od 5 let jsem hrál hokej, který byl pro mě hlavní náplní a hrál jsem ho později v Plzni. V obou případech jsem začal kvůli svému tatínkovi Radku Farnému, který byl právě tou inspirací a přivedl mě na tuhle sportovní životní etapu, za což mu vděčím.
Troufnete si tipnout umístění Bolešin na konci sezóny?
Řekl bych, pokud budeme do 10. místa, bude to pro nás po nevydařeném podzimu úspěch.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.