ROZHOVOR S HRÁČEM KOLA - 17.kolo Moravskoslezský | Frýdek-Místek | Okresní přebor, 2022-2023

Hlasovali jste pro ty nejlepší hráče v 17. kole a z vašeho hlasování vzešel vítěz! Kdo je tím vítězem? Redakce fotbalunas.cz ho vyzpovídala a rozhovor najdete zde.

 

Vítězem je Roman Galacz ze Smilovic.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Romane, gratulace k hráči kola. Věděl jsi o své nominaci?
Díky! O nominaci jsem se dozvěděl od spoluhráče, který na to upozornil v naší facebookové skupině.
Hráčem kola se stávají spíše ofenzivní hráči než brankář. I když hra na hrotu ti není cizí. Překvapila tě výhra?
Ano, výhra mě překvapila, protože mému výkonu v zápase na půdě Nebor hodně pomohli spoluhráči, kteří buď odhlavičkovali nebezpečné centry anebo zablokovali dost střel. Bez toho by Nebory mohly vstřelit více gólů a my bychom nedělali tento rozhovor. Takže poděkování patří i jim.
Jak hodnotíš poslední zápas v Neborech?
Z naší strany šlo o velmi prestižní utkání, vlastně takové malé derby, kdy jsme chtěli uhrát nějaký dobrý výsledek. Lhal bych, kdybych řekl, že jsme do Nebor přijeli vyhrát. Vše jsme vsadili na poctivou obranu a disciplinovanost. Takže z naší strany šlo o to, co nejdéle odolat soupeřovu tlaku, který nakonec byl v některých pasážích zápasu enormní. Hlavní pro nás bylo neinkasovat podobně jako na podzim hned v prvních minutách, což se nám povedlo a první gól jsme dostali až po půl hodině hry. Naštěstí, a také se štěstím jsme dokázali okamžitě reagovat a srovnat. O poločase jsme soupeřovu taktiku celkem rozebrali a druhou půli už věděli co čekat. Zdálo se mi, že i když se Nebory hodně snažily kombinovat a rozebrat naší obranu, už se jim to nedařilo tak dobře jako v prvním poločase. Ke konci bylo vidět, že už je svazuje nervozita a my zbytek zápasu ukopali a uhráli pro nás bezesporu skvělý výsledek.
Tvůj spoluhráč David Gerlich nachytal brankáře gólem z půlky hřiště na hruškách. Můžeš nám trošku popsat tuto situaci?
Davor beztak chtěl, ať máme v zápase alespoň jednu střelu na bránu a tak hned po rozehrávce kvůli inkasovanému gólu zkusil vystřelit z poloviny a ono to vyšlo (a pokud se nepletu, nebylo to od něj poprvé ). Popravdě jsem tu situaci úplně dobře neviděl, protože v cestě stálo několik hráčů. Takže jsem viděl pouze střelu, pak se soupeřův gólman chytil za hlavu a rozhodčí ukázal na středový kruh, tak jsme se zaradovali. Když se na to podívám zpětně, tak jako brankáři mě je soupeře trochu líto, protože sám dobře vím, jaké to je dostat pitomý gól. Naštěstí pro nás byl tento gól bodový.
Dokážeš zahrát i v útoku, ale tvůj hlavní post je brankář nebo se pletu? Kde se cítíš lépe?
Nejlíp se cítím v bráně, sice ještě v dorostu jsem byl útočník, ale pak jsem si stoupl do brány a už hodně let z ní nevylezl. Vlastně až minulou sezonu, kdy jsem se opět po několikaleté pauze vrátil k fotbalu. V týmu máme ještě jednoho super gólmana Ondru Lipowczana, se kterým se v bráně střídáme, podle toho jak to zrovna cítíme. Takže jeden pak chytá a druhý jde většinou na hrot. Občas máme problém s počtem hráčů, tak se to hodí. Navíc k nám na jaře přestoupil další gólman, Kuba Revaj, tak se možná stane, že některý zápas vytvoříme gólmanské duo na hrotu.
Jsi místním odchovancem. Hrál si i někde jinde nebo uvažoval jsi o změně?
Nikde jinde jsem nehrál a ani jsem nikdy o změně neuvažoval. Ve Smilovicích jsem spokojený, máme tam dobrou partu a s většinou spoluhráčů hraji prakticky celou kariéru.
Baví tě i jiné sporty než fotbal? Děláš nějaký jiný sport aktivně nebo pasivně?
Z aktivních občas futsal nebo nohejbal, jinak hlavně ten fotbal. Pasivně asi jako hodně lidí z okolí sleduji hokej.
Co dělá Roman Galacz jako civilní zaměstnání?
Profesně jsem programátor.
Pár perliček o tobě. Slyšel jsem, že se nerad fotíš a tak jsi asi spíše fotografem, když máš doma takový babinec ( ženu a 3 slečny)?
Je to tak, nerad se objevuji na fotkách. Když jsi mě žádal o nějaké foto, tak jsem ti poslal odkaz na váš web fotbalunas.cz, kde jsem vyfocený v zápase s Bukovcem. Většinu obličeje mi tam příhodně zakrývá míč (smích). Jinak máš pravdu, velkou část místa v mobilu mi zabírají fotky dětí.
No a když se docela angažuješ do fotbalu ve Smilovicích, tak si neuvažoval někdy o založení dívčího fotbalového týmu? Přece jenom už 4 hráčky máš.
No já na tom zase nejsem časově tak dobře, abych si na něco takového troufl. Ale určitě by bylo fajn, kdyby nějaká dívčí soutěž i na nižší úrovni vznikla, přeci jen začíná ženský fotbal získávat na popularitě a to je dobře.
Na závěr se tě zeptám, jaké cíle máte jako tým a s čím jste vstupovali na jaro do soutěže?
Hlavní cíl je neskončit na posledním místě, kde se momentálně nacházíme. Věřím, že herně máme určitě na víc, akorát musíme začít dávat góly.
No a bude tě tedy něco stát vítězství v anketě do kabiny ?
V sazebníku myslím za rozhovor nic není. Ale jelikož je pokladník docela flexibilní, tak počítám, že minimálně flašku odevzdám. (smích)
Děkuji ti za rozhovor a přeji pevné nervy jak na hřišti tak doma.
Taky děkuji za rozhovor, moc se mi líbí reportáže a zajímavosti ze zápasu naší soutěže na vašem webu. Přeji vám dostatek materiálu a informací pro budoucí obsah webu.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.