David Vladař: Od mého příchodu na Slovan je můj fotbalový vzor spoluhráč Adam Žák, sledovat ho při tréninku, jak končí každý jeho pokus v brance, mi občas bere dech

7. kolo je za námi a my jsme položili pár otázek nejlepšímu hráči. Tím se stal záložník SK Slovan Plzeň 1910, David Vladař. V kolika letech začínal s fotbalem, kdo je jeho fotbalovým vzorem nebo jaké jsou jeho zájmy mimo fotbal? To vše se dozvíte v rozhovoru. 

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Ahoj Davide, další kolo je za námi a hráčem kola se opět stává zástupce Slovanu. Myslím, že jsi minimálně musel čekat, že skončíš do třetího místa.
Ahoj, já teda v první řadě ani nečekal, že bych se v anketě mohl objevit, natož ji vyhrát, ale od léta jsem si už stihl všimnout, že pár kluků od nás vyhrálo, tak to vypadá, že máme na Slovanu hodně silnou fanouškovskou základnu a když se k tomu přidají kamarádi z malého fotbalu a “kočkoviny”, nemohla mě tahle sláva minout.
Schopnosti vašeho pokladníka Lukáše Marešky mě stále udivují. Kolik tě vítězství bude stát?
Přiznám se, že přesnou částku zatím neznám. Jsem zde krátce, ale podle nadšených reakcí předchozích vítězů to asi nějaká ta stovka bude.
V posledním kole jste doma porazili Radnice vysoko 7-3. Ty sám jsi nastoupil do zápasu v 64. minutě a vstřelil si dva góly. Jak bys utkání zpětně hodnotil?
Já si myslím, že se nám utkání vydařilo jak herně, tak výsledkově. Kluci přehrávali soupeře od začátku a vyhráli jsme zaslouženě.
Před rozhovorem si zmínil, že jsi primárně útočník, nicméně v právě probíhající sezóně tě trenér využívá zejména na kraji zálohy. Jak ses s novou úlohou popasoval? Vyhovuje ti to?
Tak otázka, jak jsem se s novým postem popasoval, by měla asi směřovat spíš na kluky nebo trenéra. Takový Jirka Komínek nebo Pepa Nosek, kteří měli letos tu čest se mnou sdílet lajnu by vám mohli vyprávět, jak jsem občas pracovitý a pečlivý při bránění. Občas mě to ještě spíš táhne dopředu, ale snažím se na tom pracovat a zvyknout si na nový post, abych z kluků za mnou nedělal až moc velké hvězdy.
Jak jsi vůbec spokojený ve Slovanu?
Tady na Slovanu jsem spokojený hodně, parta je tu dobrá jak v A, tak i B týmu, na tréninky chodíme v hojném počtu a máme parádní zázemí. Musím Kolísovi (Martin Kolečko) poděkovat, že mě do Slovanu v létě přivedl.
Všiml jsem si, že máte v týmu několik cizinců, kteří zároveň pravidelně podávají výborné výkony. Jak si s nimi chválíš spolupráci na hřišti?
Většina kluků z ciziny rozumí i mluví česky a když zrovna neumí, tak se stejně vždycky nějak domluvíme, ať už rukama, nohama nebo anglicky. S komunikací problém nemáme a na hřišti už vůbec ne, všichni jsou to dobří fotbalisté.
Kdy jsi začal s fotbalem a kdo tě k němu přivedl?
S fotbalem jsem začal myslím tak kolem 6-7 let a přivedli mě k němu, jak bývá zvykem, rodiče a taky děda, který se se mnou dost najezdil na tréninky.
Máš nějaký oblíbený tým nebo fotbalový vzor?
Můj oblíbený hráč nebo vzor byl v mládí Thierry Henry, ale od mého příchodu na Slovan je to můj spoluhráč Adam Žák. Sledovat ho při tréninku, jak končí každý jeho pokus v brance, mi občas bere dech.
Dokážeš si tipnout umístění Slovanu po podzimní části?
Viděl bych to skromně na první místo.
Ještě by mě zajímaly tvé koníčky či zájmy mimo fotbal.
Mezi mé koníčky kromě fotbalu patří asi sport obecně, sleduju hodně formule, basket, hokej nebo klidně e-sport, kde převládá League of Legends. Jinak si sem tam něco přečtu, rád trávím čas s kamarády a abych na sebe na závěr taky něco prásknul, tak středy večer mám vyhrazené pro sledování výměny manželek.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.