Jakub Huňáček: Nejlínější na tréninku je určitě dvojice brankářů, není nad to sledovat brankáře přeskakující čtyři překážky, když vy dobíháte osmou úhlopříčku

Hlasovali jste pro ty nejlepší hráče 1. kola a z vašeho hlasování vzešel vítěz! Je jím střední záložník TJ Město Zbiroh, Jakub Huňáček. Redakce fotbalunas.cz ho vyzpovídala a rozhovor naleznete zde.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Ahoj Kubo, gratuluji k vítězství v anketě o nejlepšího hráče 1. kola. Je to pro tebe překvapení?
Ano, překvapení to je. Musím poděkovat klukům, co mi dali hlas.
V dohrávce odloženého zápasu jste porazili Dýšinu 4-1. Tobě se podařilo vstřelit dvě branky v úvodních třech minutách zápasu. Jak bys utkání zpětně hodnotil?
Od úvodních minut jsme se snažili soupeře zatlačit, vytvořit si šance a získat psychickou pohodu vstřelením branky. To se podařilo v úvodu hned dvakrát. Po vstřelení dvou gólů jsme ovšem ubrali na tempu, zbytečně jsme předali iniciativu soupeři, který často hrozil ze standardních situací. Hosté nakonec snížili gólem z penalty. Naštěstí jsme do poločasu stačili navýšit vedení na 3:1. Po poločase jsme přidali čtvrtou branku a zápas už se jen v poklidu dohrával, i přes další udělenou penaltu pro tým hostí.
Řada týmů často zmiňuje, že zápasy ve Zbirohu jsou vždy těžké. Čím si toto tvrzení vysvětluješ?
Myslím, že se to táhne již od jarní části minulé sezóny. Celý tým pracuje velmi kompaktně dozadu, je důrazný, fyzicky dobře připravený a naši brankáři vždy chytnou něco navíc. To se odrazí i do výsledků. Doma jsme schopni porazit každého.
Zbiroh se nachází na průběžné 10. pozici v tabulce. Jak jste zatím v týmu spokojeni s výkony po sedmi odehraných kolech?
Spokojeni nejsme ani trochu. První zápas s Volduchama, který dopadl přestřelkou nebyl špatný, i když jsme si vítězství po dobrém prvním poločase mohli pohlídat. Nakonec z toho byla remíza. Zápas s kvalitním Slovanem byl náročný, ale výsledkově mohl dopadnout jakkoliv. Co nás určitě mrzí jsou zápasy s Radnicemi a Úněšovem. Tyhle dva zápasy beru jako výrazné bodové ztráty. Po těchto zápasech jsme si museli sednout a vyříkat si, proč se nedaří. Následující zápasy s Kozolupy a Dýšinou už byly daleko lepší, hlavně co se ofenzívy týče. Určitě chceme cílit na horní patra tabulky.
Kdy jsi začal s fotbalem a kdo tě k němu přivedl?
S fotbalem jsem začal, když mi bylo 5 let a myslím, že mě k němu přivedla mamka.
Za jaké týmy jsi nastupoval v průběhu své kariéry?
Moc přestupů tam nebylo. Od mladších přípravek až do mužů jsem hrál za Rokycany. V průběhu studia na VŠ už nezbývalo tolik času na fotbal a po krátké pauze od fotbalu a stěhování jsem zakotvil tady ve Zbiroze.
Nastupuješ jako střední záložník, hrál jsi vždy v záloze?
Jojo, na středu zálohy jsem hrál vždycky. Nikdy jsem nebyl línej běhat, bavila mě kombinace a vymýšlení kreativních přihrávek.
Máš nějaký oblíbený tým nebo fotbalový vzor?
Viktorka Plzeň, Real Madrid, AC Milán. Vzor úplně nemám. Nejradši sleduju Ronalda, Modriče, Kroose nebo De Bruyneho.
Prozradil bys nám, kdo ze spoluhráčů je na trénincích nejlínější?
Nejlínější je určitě dvojice brankářů. Není nad to sledovat brankáře přeskakující čtyři překážky, když vy dobíháte osmou úhlopříčku.
Dokážeš si tipnout umístění Zbirohu po podzimní části?
Byl bych spokojený, kdybychom se umístili do 6. místa. A na jaře si pozici vylepšili.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.