Většinou šance spíše zahazuji, směje se střelec hattricku Frieb

Vilém Frieb ze Žďáru o víkendu zazářil hattrickem. Dozvíte se, proč hrál letos teprve druhý zápas a co čeká od zápasu s Herálcem.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Viléme, gratuluji ke zvolení hráčem kola. Čeká tě nějaký příspěvek do kasy?
Díky. Myslím si, že mě nic speciálního nečeká. Petr Machatka (pokladník) za ty roky trochu zlenivěl, a tak se mu asi nechce spravovat kasu...takže na konci sezóny jen vybere určitou sumu.
Sledoval jsi hlasování? Kdo tě podpořil v tom, že jsi vyhrál?
Věděl jsem, že jsem v sestavě kola. Zdenda Peňáz to hodil na skupinu a kluci se asi dost snažili. Navíc jsem o tom napsal mamce, a i když je hodně netechnický typ, tak se zvládla zaregistrovat a posílat hlasy – prý každou hodinu (smích).
O víkendu jste porazili Velký Beranov. Jak bys zápas popsal?
Podle mě to byl dost nepěkný zápas plný nepřesností. První poločas jsme naštěstí dali góly a druhý už jen hlídali výsledek.
Připsal jsi si hattrick během prvního poločasu. Můžeš nám ho popsat?
Na první gól jsem si naběhl na krásný centr od Boba Slámy z pravé strany a k mému překvapení jsem dal svůj první gól hlavou v životě (smích). Druhý gól byl trochu šťastný, ale o to hezčí.. doběhl jsem k odraženému míči ve vápně a z voleje ho trefil levačkou skoro z nulového úhlu pod břevno.. a třetí gól byl, myslím, z rohu na zadní, který vrátil Zdenda Peňáz do malého vápna a tam už jsem byl první já.
Vstřelil jsi někde v dospělém fotbale hattrick?
Za béčko už se mi to dvakrát podařilo, ale už je to teda pěkně dlouho. Většinou spíš šance pálím, než že bych je proměňoval (smích).
V dalším kole hostíte Herálec. Co od zápasu čekáš?
Myslím, že to bude další nepěkný zápas, který bude asi dost o bojovnosti. Herálci se teď dost daří, ale je to jen na nás.
Na podzim jsi hrál teprve podruhé. Proč?
Po vysoké jsem se odstěhoval do Prahy. Jaro jsem ještě jezdil na každý zápas, ale bylo toho na mě moc, tak jsem se rozhodl skončit. Teď na podzim ale bylo na pár zápasů méně lidí, tak jsem se rozhodl jet taky.
Dříve jsi patřil do kádru áčka. Pak jsi s fotbalem na dva roky přestal. Co tě k tomu vedlo?
Uf, dobrá otázka… Co jsem odešel z dorostu, tak jsem se hodně trápil se zraněními. Navíc tam pro mě nebylo vždy úplně příjemné prostředí. Někteří mi nevěřili, že mi něco je. Tak to šlo nějakou dobu, chvíli jsem hrál, chvíli ne, až jsem se rozhodl skončit úplně. Pauza pomohla, začal jsem víc chápat svoje tělo a když mě Zdenda přivedl minulý rok zpátky do béčka, tak jsem zvládl odehrát celý zbytek sezóny.
Máš ještě větší ambice než hrát za žďárské béčko?
Fotbalové ambice už moc nemám, většinou jdu do každého zápasu s tím, že to může být můj poslední. Trochu klišé, já vím (smích). Navíc mě baví hrát za béčko, máme tam fajn partu a myslím, že je to s momentálními možnostmi (ne)trénování takový pomyslný strop, kde můžu hrát.
Jaký je tvůj oblíbený tým?
Oblíbený tým nemám, ale jsou mi sympatické anglické celky.
Kdy nebo jak jsi začal s fotbalem, kdo tě k němu přivedl?
V šesti letech mě dovedli naši na trénink ve Žďáře. Od malička jsem ho sledoval v televizi a chtěl být jako Milan Baroš.
Čím je pro tebe vlastně fotbal?
Fotbal je pro mě sport, který mě v minulosti hodně formoval. Naučil mě bojovnosti a férovosti. Hlavně z mládežnických kategorií pak mám skvělé vzpomínky a spousta přátelství z něj drží dodnes.
Co říkáš na portál fotbalunas.cz?
Ani nevím, kdo za ním všechno stojí, ale je to skvělý nápad. Je fajn si něco přečíst o svých protihráčích.
VÝBĚR VILÉMA FRIEBA:
Největší kliďas týmu:
Těžko se vybírá, náš mančaft je někdy až moc klidný (smích) - Peťa Viliš
Největší srdcař týmu:
Zdenda Peňáz
Největší bavič týmu:
Momentálně asi Volkan s trenérem Martym
Nejrychlejší hráč týmu:
To budu asi já (smích)
Hráč s nejtvrdší střelou v týmu:
Jirka Havlík nebo Míša Přibyl
Děkuji za rozhovor.
Díky.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.