Patrik Smetana: Náš pokladník udělá pro plnou kasu cokoli, je schopný nám napsat třeba i pokutu za narozeniny třikrát do roka

Hlasovali jste pro ty nejlepší hráče 3. kola a z vašeho hlasování vzešel vítěz! Je jím obránce TJ Dobřany, Patrik Smetana. Redakce fotbalunas.cz ho vyzpovídala a rozhovor naleznete zde.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Gratuluji k vítězství v anketě o nejlepšího hráče 3. kola. Jsi druhým hráčem Dobřan, který v úvodu sezóny vyhrál hlasování. Je to opět práce pokladníka?
Děkuji a myslím si, že určitě je. On pro plnou kasu udělá cokoli. Je schopný nám napsat třeba i pokutu za narozeniny třikrát do roka. (směje se)
O víkendu jsi vstřelil 2 góly proti Svéradicím. Nakonec jste si dokráčeli k drtivému vítězství 10-1. Jak bys zpětně zápas zhodnotil?
No, když jsme viděli jejich předzápasovou rozcvičku, tak jsme se báli, že z toho uděláme nějakou blamáž. Naštěstí jsme na ně nastoupili a vedli brzo 3:0. Potom jsme trochu povolili, ale to jenom pro to, abychom mohli následně přitáhnout.
Musím říct, že jste zatím o level výše než ostatní týmy, skóre 20:2 po třech zápasech budí respekt. Čím si myslíš, že to je?
"Ne, že bych mu chtěl objíždět gumu," jak sám rád říká. Ale určitě je to dlouhodobá práce trenéra s námi. Má to samozřejmě zjednodušený tím, že má v kabině nevídanej materiál, ale srovnal nás do latě a fungujeme konečně jako tým... Ale zůstal bych na zemi s tím "o level výše".
Za jaké týmy jsi v kariéře hrál?
Začínal jsem tady v Dobřanech. Potom v mládeži Viktorka, Vejprnice, Přeštice. A v mužích jsem byl chvilku v Holýšově, no a bohužel i v Chlum*anech.
Nastupuješ na pozici stopera, jak by ses jako hráč charakterizoval? Jaké jsou tvé přednosti?
Já jsem na hřišti popravdě magor. Neumím prohrávat, ani doma v deskovkách. To beru jako přednost. Pokračovat v týhle otázce raději nebudeme. (směje se)
Myslíš si, že jsi obránce, který se nebojí přitvrdit?
To si úplně nemyslím. Od toho máme Démona.
Se střílením gólů evidentně taky nemáš problém...
No jo, ale všude hrát nemůžu.
Máš nějaký předzápasový rituál?
Asi od mladších žáků si nezavazuju na rozcvičku kopačky, ale to je spíš lenost.
Jaké máš zájmy či koníčky kromě fotbalu?
Kromě fotbalu dělám náhodou spoustu věcí... třeba nohejbal. (směje se) Fotbalu teď mám až až, co trénuju dorost. Ale jinak nic zajímavýho, klasika - pivo, playstation, koncerty, festivaly, pes.
Na jaký zápas se v podzimní části těšíš nejvíc? Popřípadě s jakým týmem ze soutěže jsou zápasy vždy nejvíc vyhecované?
Teď nám tu zbyl hlavně Chotěšov. Klasický derby. Ale jinak mi budou teď chybět zápasy právě s Chlumčany, do kterých jsem si ve čtvrtý otázce trochu štouchl. Ale to je pravý derby. S klukama se většinou známe, hodně diváků, hecování, to mě baví.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.