Předsezónní rozhovor s předsedou Baník Orlová 1927

Nová sezóna se nezadržitelně blíží a fotbalunas.cz Vám přináší sérii předsezónních rozhovorů se zástupci jednotlivých klubů. Z tábora nového účastníka 1.B třídy sk.C z Baníku Orlová 1927 nám poskytl rozhovor Ivo Škavronka - předseda klubu. V rozhovoru naleznete nejen informace o tom, s jakými ambicemi klub vstupuje do nové sezóny ve vyšší soutěži, ale i například to, proč měli hráči v letní přípravě nastaveny individuální plány.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Suverén loňského ročníku OP Karviné Baník Orlová postoupil po letech do 1.B třídy sk.C. Jak hodnotíte loňský povedený ročník a v čem byl nejzásadnější dílek takto suverénní postupové mozaiky?
Jednoznačně v kvalitě týmu. V jeho nasazení a víře ve vysněný postup po letech, kdy nám byl postup z různých důvodů zněmožněn. Vše jsme tomu cíli podřídili.
Z 20 utkání pouze 1 remíza a 1 porážka při úctyhodném skóre 117:28. Kde se našla ve Vašem týmu tak dominantní ofenzivní síla s průměrem 5,85 branky na zápas? A jdete i do nové sezony s cílem být především produktivní?
Tady musím pochválit zejména sílu a zkušenosti našeho nejlepšího střelce Jarmila Kopla. K němu se pak přidal jeho bratr Jiří a další ofenzivně ladění hráči. Kombinační hrou jsme soupeře převyšovali. Jedna porážka na domácí půdě nás tak ve finále mrzet nemusela. Samozřejmě, že i do nové sezóny půjdeme s cílem střílet hodně gólů a budeme pokračovat stylem, který nám funguje.
Postoupili jste po letech do 1.B třídy. Jaké jsou ambice klubu, jakožto pro nováčka soutěže?
Naše ambice jsou přiměřené. Cílem je hrát v klidném středu tabulky. Hlavně chceme bavit naše věrné fanoušky, kterých stále přibývá.
Co příprava? Jak probíhá a jaké zápasy jste odehráli a co Vás ještě čeká?
Letní přípravu jsme díky rekonstrukci umělé trávy v Orlové museli upravit. Hráči dostali individuální plány a cíle, které musí do začátku soutěže splnit. Sehráli jsme rovněž přípravný turnaj a 5 přátelských zápasů s kvalitními soupeři. Zejména musím pochválit mužstvo za výkon ve Věřňovicích. Čeká nás ještě nováček 1.A třídy – Horní Suchá.
V 1.B sk.C došlo k mnoha změnám co se týče klubů. Z vašeho blízkého okolí jsou tam Věřňovice a především sestoupivší Dětmarovice. Který z těchto duelů vnímáte prestižněji?
Obě derby budou pro nás prestižní záležitostí. Dětmarovice skládají nový manšaft a určitě se na zápasy s nimi těšíme.
První kolo jedete k dalšímu nováčkovi soutěže do Lískovce. Pro Vás asi docela nečitelný protivník že? Co čekáte od prvního měření sil v novém ročníku s týmem, který bude v podobné pozici jako vy?
Máte pravdu. O Lískovci toho moc nevíme. Pojedeme ovšem skvěle připraveni a budeme bojovat jako vždy. Čekáme vyrovnaný souboj a ostrou prověrku našich sil.
Jdete do nového ročníku se stejným kádrem? Popř. jaké změny nastaly či nastanou? A jaké je tedy aktuální složení kádru?
Kádr jsme nechali pohromadě. Posílili jsme o ofenzivního záložníka Jiřího Valocha, který se k nám vrátil právě z týmu Dětmarovic. Aktuálně jsou všichni hráči zdraví a plní očekávání nové sezóny.
Ideální umístění po podzimní části?
Budeme spokojeni, když se dostaneme mezi prvních 5 týmů tabulky.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.