Předsezónní rozhovor s trenérem TJ Vendryně

Nová sezóna se nezadržitelně blíží a fotbalunas.cz Vám přináší sérii předsezónních rozhovorů se zástupci jednotlivých klubů. Za TJ Vendryně nám v rámci 1.B třídy sk.C poskytl rozhovor trenér - Lukáš Martynek. V rozhovoru najdete nejen hodnocení loňské povedené sezóny, ale i například, jak vidí nově namixovaný soutěžní ročník a co očekává od nemalého počtu "nováčků" v soutěži.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Lukáši, TJ Vendryně v loňském ročníku dlouho sahala po postupových příčkách, nakonec, ale skončila třetí a druhé postupové místo jí uniklo. Do toho se v průběhu sezony probojovali až do finále krajského poháru, kde statečně vzdorovali dnes už divizní Unii Hlubině. Jak hodnotíš uplynulou sezonu?
Stejně tak, jako ve všech rozhovorech po konci sezóny, se znovu budu muset opakovat. S minulou sezónou jsme nadmíru spokojení, člověk by mohl říct, že jsme skončili v obou soutěžích těsně pod vrcholem, což samozřejmě mrzí i nás, ale vzhledem k předsezónním cílům to bylo, řekněme, nad očekávání. Byla to vlastně moje první sezóna v roli hlavního trenéra, kdy jsme měnili strašně hodně věcí, takže nad vším viselo mnoho otazníků. Chtěli jsme hrát nahoře a pohár jsme brali v zimě především jako přípravu, tažení v jarní části už byl jen bonus, který jsme skoro proměnili v celkové vítězství.
Jak bylo řečeno, loni vám postupován příčka těsně unikla. Znamená to, že se letos chcete opět rvát o nejvyšší příčky?
Určitě budeme chtít navázat na poslední úspěšnou sezónu, ať už předvedenou hrou, nebo právě bodovým ziskem. Situace se ovšem strašně rychle mění a u nás tomu není jinak. Bohužel se nám nakupila zranění a nějaké osobní záležitosti, takže do začátku sezóny půjdeme značně oslabení, ale věříme, že se s tím nějak popereme a budeme schopní držet krok s čelem tabulky.
Loni jste disponovali poměrně širokým kádrem a měli v zádech případný dorost. Jak to s kádrem vypadá pro nadcházející ročník?
Tahle otázka vlastně nepřímo navazuje na tu předchozí. Čtyři kluci ze základu se bohužel potýkají se zdravotními problémy, které se nedají vyřešit za pár dnů, ani týdnů, takže je otázka, kdy se nám vrátí. Aby toho nebylo málo, tak z různých důvodů skončilo, nebo muselo skončit i pár kluků ze širšího kádru. Takže s kádrem to vypadá všelijak. Vzhledem k tomu, jak máme nastavenou koncepci, nechceme přivést x hráčů, kteří nemají žádný vztah k Vendryni, takže momentálně spekulujeme a uvidíme, co bude.
Co příprava? Jak probíhá a jaké zápasy jste odehráli a co Vás ještě čeká?
Přípravu jsme zahájili v druhém červencovém týdnu, společně s kluky z dorostu jsme poslední víkend odehráli přípravný turnaj ve Smilovicích, kde jsme se utkali s Oldřichovicemi a domácími Smilovicemi. Dále nás čekají zástupci 1.A třídy, a to Bystřice a Jablunkov. Tyto zápasy odehrajeme následující pátky, potom už je na řadě první soutěžní zápas v Hnojníku. Co se týká přípravy jako takové, tak probíhá klasicky v našem areálu, kde využíváme obě travnaté plochy. Samozřejmě je léto a probíhají různé dovolené, brigády,atp. Počty se proto různě mění, naštěstí máme dorostence, kteří poctivě chodí a doplňují nás.
V 1.B sk.C došlo k mnoha změnám co se týče klubů. Co čekáš od "nováčků" v této soutěži? Přecijen jsou tam i nedávno divizní Dětmarovice či suverén karvinského okresu Baník Orlová doplněn o účastníka loňské 1.A třídy Spartu Dobrou, přeřazený Real Lískovec nebo druhý celek z OP Karviné, a to Slovan Horní Žukov. Tedy změn požehnaně..
Myslím si, že to bude obrovské zpestření. Člověk pojede doslova do neznáma, jelikož abych byl upřímný, osobně nemám vůbec tušení, co od nováčků čekat. Samozřejmě probíhají nějaké rozhovory a možné spekulace o kvalitě, stylu hry, atd., ale většinou je to jen takové, že někdo něco slyšel. Takže uvidíme, necháme se překvapit. Každopádně se těšíme! Za sebe jsem hodně zvědav právě na Dětmarovice nebo Dobrou, týmy které mají s vyššími soutěžemi velké zkušenosti. Zajímavé bude určitě i počínání týmů, které postoupily z Okresu, a to, jak se popasují s kvalitnější soutěží.
První kolo, jako loni do Hnojníka. Co očekáváš od tohoto duelu?
Hnojník by se dal vlastně s nadsázkou řadit mezi výše zmíněné ,,nováčky“, jelikož po změně trenéra se určitě posunou směrem nahoru a budou působit nově, svěže. Trenér Blahuta je známý svou vášní a láskou k fotbalu a věřím, že kluky bude schopen solidně namotivovat. V přípravě údajně jedou na plné obrátky, takže se těším na jejich posun. Kluci z Hnojníku byli každopádně vždy zkušený tým, který měl solidní držení míče a kvalitu v zakončení. U nás samozřejmě záleží na tom, kdo se dá dokupy a v jakém složení začneme. Minulou sezónu bylo vlastně první utkání v Hnojníku mojí premiérou na lavičce, doufám, že to tentokrát dopadne v podobném duchu.
Za tebe černý kůň nového ročníku? A kdo je podle tebe aspirantem na boj o sestup? Tragické Mosty jsou už o patro níž a Loko Petrovice B nepřihlásily tým. Navíc Baška ke konci byla docela nepříjemný soupeř.
Strašně těžká otázka vzhledem k tomu, že je ve skupině tolik nových týmů. Fakt nejsem schopný soudit. Souhlasím s tím, že například Baška se ke konci soutěže zvedla. Otloukánky jako byly Mosty nebo Loko v téhle skupině nevidím, vše asi ukáže čas a průběh sezóny.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.