Proti Mokrém nás nic jiného než tři body neuspokojí, říká hráč kola Václav König

Hlasovali jste pro ty nejlepší hráče v 7. kole a z vašeho hlasování vzešel vítěz! Kdo je tím vítězem? Redakce fotbalunas.cz ho vyzpovídala a rozhovor najdete zde.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Vašku, gratuluji ti k vítězství v naší anketě a zeptám se jaký byl zápas z tvého pohledu?
Děkuji. Myslím si, že kromě začátku obou poločasů, které jsme kompletně prospali, jsme byli mnohem ofenzivnější a soupeře jsme po zbytek zápasu k ničemu nepustili. Dle mého názoru to byl zatím jeden z našich nejlepších výkonů tuhle sezónu.
Jak jsi byl spokojený se svým výkonem?
Po špatném sobotním výkonu jsem si potřeboval spravit chuť a celkem se mi to vydařilo. Samozřejmě jsem nebyl bezchybný, vždy je prostor ke zlepšování. Hlavně jsem rád, že jsme jako tým vyhráli, i přestože soupeř dvakrát vedl.
Popíšeš nám svoje gólové trefy?
První gól byl vyústěním akce, která začala na polovině hřiště. Po odkopu soupeře jsem se dostal k míči a viděl jsem vepředu volného Tomáše Linharta, který si to po mojí přihrávce sklepnul s Pepou Vokáčem. Já jsem si mezitím naběhl do volného prostoru a po vyžádání přihrávky mi to z první Linhy poslal přímo na velké vápno a jelikož brankář zaváhal s vyběhnutím, měl jsem dost času na doběhnutí a uklizení míče po zemi k pravé tyči. Druhý gól jsem dával hlavičkou z rohu, především díky krásnému centru od Miloše Schustera.
Nyní vás čeká zápas s prvním Mokrým. Co od zápasu očekáváš a jaký výsledek vás uspokojí?
Očekávám od sebe a svých spoluhráčů stejný výkon jako proti Čtyráku či Dívčicím. Dlouho jsem proti Mokrému nehrál, takže přesně nedokážu předpovědět, jak zápas bude probíhat, ale nic jiného než tři body nás neuspokojí.
Kdo tě k fotbalu dovedl? A kde všude jsi působil?
Můj tatínek. Chtěl jako správný fanoušek fotbalu vychovat dalšího Ronalda, jediný problém byl, že já se na hřišti spíše zajímal o pampelišky než o míč. Pak k tomu stačí přidat pár přísnějších trenérů Dynama a pohádky byl konec. Dalších osm let jsem se věnoval tenisu, pak ale přišla žádost mládského předsedy a trenéra dorostu, že je málo lidí, tak jsem si řekl, proč to nezkusit a ukázalo se, že mi fotbal chyběl, a proto jsem u něj zůstal. Kromě přípravky Dynama a Mladého jsem strávil rok a půl na Lokádě.
Máš oblíbeného fotbalistu?
Samozřejmě, mám jich spoustu. Z těch méně známějších by to byli Jadon Sancho, váš poslední host Štěpán Masák a především roudenský zabiják Viktor Kadlec, z fotbalové elity jednoznačně pan trenér Tomáš Brozman.
Kterému fotbalovému klubu fandíš?
Už nějakou dobu jsem fanoušek německé Borussie Dortmund.
Jaké máš koníčky kromě fotbalu?
Kromě fotbalu se rád věnuji ostatním sportům, například stolnímu fotbálku či šachům. Občas se odměním nějakým tím hraním počítače nebo výletem za kulturou.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.