Jsem jako Rosický, ale jen zdravotně, konstatuje hráč kola Dominik Tůma

Hlasovali jste pro ty nejlepší hráče v 4. kole a z vašeho hlasování vzešel vítěz! Tím je Dominik Tůma, který obléká dres Českého Krumlova. Redakce fotbalunas.cz ho vyzpovídala a rozhovor najdete zde.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Jak byste zhodnotil zápas proti Kaplici?
Zhodnotil bych ho určitě pozitivně, první půlku byla lepší Kaplice, ale druhou jsme byli lepší určitě my. Hned v prvních minutách druhého poločasu jsme měli tři šance, které se daly lépe vyřešit a mohly skončit gólem, škoda, že to nevyšlo.
Co chybělo k tomu, abyste Kaplici porazili?
Chybělo nám trochu více klidu na balónu, Kaplice má velice kvalitní tým a to jsme věděli. Bohužel v klíčových momentech jsme zbytečně zmatkovali a kluci z Kaplice toho využívali. Jinak k tomu chyběl určitě nějaký ten gólík.
V áčku nastupujete na poslední minuty. Co Vám chybí k tomu, abyste byl v základní sestavě?
Chybí mi toho celkem dost, už nějaký pátek mám zdravotní problémy a dá se říct, že jsem jako Rosický, ale jen po zdravotní stránce, herně určitě ne. Jsem takový skleněný. jak říká můj dobrý kamarád ze Zlaté Koruny Honza Sláma. Další věc je ta, že skoro netrénuji kvůli nové práci a jinak mi hlavně chybí fyzický fond.
Je velký rozdíl je mezi hrou áčka a béčka?
Ten rozdíl je veliký hlavně v rychlosti a v úrovni, tím nechci říct, že je úroveň v béčku špatná, ale přeci je to v A týmu o kus kvalitnější.
Co říkáte na to, že po remíze následují penalty?
V nízkých soutěžích jsem pro, je to aspoň takové zpestření pro fanoušky.
Kdy a kde jste začínal s fotbalem?
S fotbalem jsem začínal v Kaplici. Bylo mi čtyři, když jsem chodíval s taťkou na tréninky a učil se kopat do míče. Snad jsem se to trošku naučil. Moc mu děkuji, za to, že jsem se mohl zrovna od něj učit. Je to můj fotbalový vzor a jednou bych chtěl být aspoň takový jako byl on.
Jaký je Váš největší fotbalový zážitek?
Zážitků je spousta, ale mezi největší bych považoval turnaje ve Francii a Německu s Dynamem ČB a nebo první start v šestnácti letech v divizi za Krumlov..
Reprezentaci čekají duely v Kosovu a v Černé Hoře. Jak to vidíte?
Vidím to určitě pozitivně. Trošku mě náš fotbal mrzí, není to úplně můj šálek kávy. Jinak určitě bych uvítal zpět svého oblíbeného hráče Lukáše Váchu, který by reprezentaci určitě pomohl, za mě veliká škoda, že tam právě on chybí.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.