Hráč kola Lukáš Fučík sám o sobě říká, že se ve vápně neumí chovat jako pravý útočník

Lukáš Fučík začínal s fotbalem v šesti letech ve Slavoji Český Krumlov. Když mu bylo 13 let tak přestoupil. Ne však z týmu do týmu, zůstal v Krumlově a místo fotbalu se začal věnovat hokeji. Zpátky ke kopané ho přivedl kolega z práce, tehdy 21letý Fučík začal nastupovat v okresním přebor za Světlík, kde strávil 3 roky a poté se přesunul do Chvalšin. Dnes je Lukáši Fučíkovi 28 let, v Chvalšinách působí 4 roky a je zde velice spokojený.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Jak těžký pro Vás byl zápas proti Lipnu?
Zápas proti Lipnu byl hodně těžký, soupeř hraje ze zabezpečené obrany a moc gólů nedostává. V prvním poločase jsme doplatili na neproměňování tutových šancí. Trenér Zbyňa Ginzel nás o přestávce nabádal, ať zpřesníme zakončení, že šance přijdou a naštěstí to tam dvakrát padlo a my jsme vyhráli a udrželi jarní neporazitelnost.
Jak se zrodily Vaše dvě branky?
První branku mi připravil náš nebojácný chasník Baboš (Milan Babinský), který vyhrál hlavičkový souboj a prodloužil míč směrem k brance. Já už jsem si jen musel pohlídat offsidové postavení a i když to byla situace hraniční, rozhodčí zůstal v klidu, já se odpoutal od obránce a placírkou přehodil brankáře. Druhá branka padla po jednom z našich protiútoků, kde mi náš obojživelník Cábič (Petr Cába) přihrál na půlce z otočky do volného prostoru a já jsem sprintoval z levé strany na bránu. Soustředil jsem se na zakončení a šel na jistotu na vzdálenější tyč. Míč tam pěkně zaplul a my jsme mohli začít slavit.
Sledoval jste anketu o hráče kola?
Anketu jsem sledoval. I moje rodina se zapojila do hlasování, zvláště můj otec, který se chodí dívat na každý zápas a je mým největším fanouškem, ale zároveň i největším kritikem. V kabině nejvíc jede v hlasování Cábič, který mi ihned po ukončení ankety psal, že to mám za kiliána (100 Kč) do kasy.
Jste v kabině pokladníkem, kdo je největším přispěvatelem?
Je pravda, že v kabině zastávám funkci pokladníka a řekl bych, že všichni se podílí stejnou měrou na plnění týmové pokladny.
Za co všechno se platí?
Máme v kabině sazebník pokut, kde je snad 20 položek.
Co upřednostňujete fotbal nebo hokej?
Fotbal je u mě na prvním místě. Hokej, který hraji na okresní úrovni za tým Sharks Český Krumlov, beru jako doplňkový sport přes zimu, abych se nenudil.
Stejná otázka jako na Petra Cábu. Co vy a životospráva před utkáním?
Snažím se před každým zápasem dodržovat životosprávu, k níž nás nabádá náš trenér Zbyňa Ginzel, protože on to stejně pozná, když někdo přijde na zápas po večírku.
Jaké jsou Vaše fotbalové přednosti a jaké naopak nedostatky?
Nevím, jestli můžu o sobě říct, že mám nějaké přednosti. Snad jen schopnost hrát oběma nohama a možná rychlost. Nedostatky vidím určitě v zakončení, technika také není nic extra a hlavně to, jak se má chovat útočník ve vápně. Jelikož jsem v dorostenecké m věku fotbal nehrál, chybí mi útočné návyky, které se mi snaží vštípit náš trenér který to se mnou někdy nemá jednoduché.
Tvrdí se o Vás, že jste velký rychlík. Troufl byste si na nějaký běžecký závod?
Nevím, jestli sem tak velký rychlík, jak všichni říkají, ale vzhledem k mé tělesné konstituci s rychlostí a koordinací pohybu problém nemám. Naopak někdy jsem možná až moc rychlý. A závod by mě asi nelákal, možná z hecu si dát se spoluhráči 100 metrů.
Prý se zajímáte o auta. Čím jezdíte a jaké se Vaše vysněné?
Je pravda, že se trošku zajímám o auta, jelikož jsem kluk z vesnice, vždycky jsem měl vztah ke všemu, co má motor. Vlastním legendární naftovou Škodu Octavii první generace, kterou mám mírně upravenou k obrazu svému. Vysněné auto nemám, ale líbil by se mi nějaký prémiový vůz značky Audi.
Jaký je Váš fotbalový sen?
Můj klukovský sen byl zahrát si Ligu Mistrů nebo mistrovství světa, ale to se mi asi už nesplní.
Příští zápas hrajete proti Nové Vsi. Co od něj očekáváte?
Čeká nás sousedské derby na malém hřišti v Nové Vsi. Očekávám tuhý boj o každý centimetr hřiště. Bude to pro nás těžký a tvrdý zápas plný osobních soubojů. My uděláme všechno, abychom vyhráli a přiblížili se postupu do krajské soutěže.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.