Díky osvětlenému hřišti můžeme trénovat i v pozdějších hodinách, pochvaluje si hráč kola Daniel Steiner

Vítězem hlasovací soutěže hráč kola se stal Daniel Steiner – SK Chyňava.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Gratuluji k vítězství v naší anketě. V zápase s Žebrákem jste získali všechny tři body, jak moc utkání bylo těžké? Došlo k velkému zranění vašeho hráče a další hráč rovněž zápas nemohl dohrát. Hrál už jste někdy takto přemotivované utkání?
Utkání s týmem Žebráku bylo hodně těžké. Již před začátkem bylo jasné, že k nám jede mužstvo, které je plné mladých hráčů, kteří budou hrát agresivně a rychle, jak to určují moderní trendy fotbalu. Samotné utkání bylo z počátku vyrovnané, ale dá se říct, že mužstvo Žebráku bylo více na míči a bylo mrštnější a vyhrávalo více osobních soubojů. Myslím si, že utkání by se odehrálo v duchu fair play, ale zákrok na spoluhráče Vaňka, kterému protihráč Pergl způsobil vážné zranění (zlomenina jařmového oblouku) bylo ze zákroků zákeřných a nebylo oceněnou ani ŽK a ať mi nikdo netvrdí, že to nechtěl, protože v souboji byl pozdě. Od této chvilky byl na hrací ploše k vidění spíše boj než fotbal, který by dělal radost oku diváka. Je škoda, že hlavní rozhodčí Šnajdr neocenil zákroky na Vaňka a posléze i Kříže kartou, protože to zákroky na kartu byly. Oba hráči zápas nedohráli kvůli zranění. Pak nám bohužel vyloučí Vejvodu, a to hned za ČK. Cítili jsme se dost frustrováni. Takto přemotivované utkání jsem kdysi odehrál v I.B třídě v dresu Hýskova.
Přejdeme k lepším věcem. Jak probíhala akce, ve které jste dali gól, vy jste byl nahrávačem.
Byla to akce nedáš - dostaneš. Mužstvo Žebráku útočilo na naši branku, kde nedokázal hráč hostí z 6 m uklidit míč do sítě, a to díky reflexnímu zákroku našeho brankáře Drekslera. Ten rychlým výkopem nachází ve středu hřiště Vaňka, který mi balón přihrál a já měl čas balón nahrát rozběhlému Dóšovi a nebo Hebedovi. Zvolil jsem druhou variantu a náš „kanonýr“ Hebeda obstřelem přes bránicího stopera nedal brankáři šanci.
Začátek sezóny se vám nepovedl podle vašich představ, poté jste měli i debatu a od té doby jdou výsledky jasně nahoru? Čím si vysvětlujete najednou takovou změnu k dobrému?
Začátek sezóny nás nezachytil v dobré formě. V Drozdově nám vítězství uteklo až v nastavení a trápení bylo i doma se zkušeným Trubínem, kde se nám povedlo vyrovnat až v nastaveném čase. Největší facka, kterou naše mužstvo obdrželo, byla na půdě Berouna „B“. Dá se konstatovat, že přišla v pravý čas. Od té chvilky jdou naše výkony, jak říkáte nahoru. Změna nastala, když si v kabině vzalo slovo pár nejzkušenějších hráčů a ty motivačním proslovem a vysvětlením některých herních situací změnili atmosféru a chemii mužstva. Před zápasy se více motivujeme a jdeme na hřiště odevzdat vše co v nás je.
Jak často trénujete a kolik vás na tréninky průměrně chodí?
Trénujeme 2x týdně - úterý a čtvrtek. Díky obci máme tréninkové hřiště osvětlené, tak si můžeme dovolit trénovat v pozdějších hodinách (18:30) a to vyhovuje většině hráčů, takže nás chodí celkem dost, ale mohlo by to být lepší. (smích) Průměrně se nás na tréninky schází 15 lidí („A“ + „B“)
Kdo vás přivedl k fotbalu a kde všude jste hrál?
K fotbalu mě přivedl můj táta Zdeněk Steiner st. a to již v 5 letech. V tomto věku byl můj první trenér Karel Krbec. Svoji dosavadní hráčskou kariéru jsem odehrál v týmech SK Chyňava, AFK Loděnice, ČLU Beroun a FK Hýskov.
Dokážete odhadnout, kdybyste měl z vápna 10 kopů, kolikrát asi tak trefíte břevno?
Tuto soutěž jsem hrál s týmem min. rok na soustředění v Ústí nad Orlicí. Dostal jsem se do finále a v tom mě pokořil můj spoluhráč a dobrý kamarád Aleš Vejvoda. Dovoluji si říct, že bych trefil 4 břevna. (smích)
Dle vašeho brankáře Lukáše Drekslera jste společně s bratrem největší srdcaři je to pravda?
Když to takto zhodnotil tak asi ano. (smích) Teď vážně se svým bratrem Zdeňkem se staráme o veškerý servis a fungování týmu („A“ + „B“). Trénujeme i společně starší žáky. Ty vedeme od jejich prvních krůčků v přípravce. Na konci každé sezóny probíhá vyhlášení Oskarů a i tam nás spoluhráči obsazují do kategorie Srdcař roku.
Mini dotazník Daniela Steinera:
Nejdůraznější hráč v týmu?
Aleš Vejvoda a možná i já
Nejmladší hráč v týmu?
Kuba Čeřovský (16 let) – velký talent našeho fotbalu!
Hráč s nejlepší kopací technikou?
Jaromír Hebeda
Největší pivař v týmu?
Je jich víc, ale jako první mě napadl - Marek Lhoták (smích)

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.