A vše je zase při starém, na trůn znovu usedá hráč FC Slavoj Žirovnice B

Spolu se svými spoluhráči Martinem Pokorným a Adamem Popelkou se z druhého vítězství v anketě o nejlepšího hráče kola v Poutník lize může radovat i Tomáš Houška, který si vaše sympatie získal hlavně za odvedenou hru v derby s TJ Spartakem Počátky. Koho považuje za favorita na nadcházejícím MS v Rusku a co je z jeho pohledu příčinou nelichotivé čtyřzápasové série bez výhry v podání FC Slavoj Žirovnice B? To vše a ještě o něco více se dozvíte v níže přiloženém rozhovoru.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Ahoj Tomáši. Zatímco náš minulý rozhovor z 16. kola jsem s tebou zahajoval jako s hráčem, který mlčení FC Slavoj Žirovnice B v této soutěži prolomil po dlouhé době, nyní už se po dalších čtyřech triumfech v krátké době dá říci, že anketu o hráče kola jste si vyloženě přisvojili. Vnímáš, že se v kabině tohle zpestření Poutník ligy stále řeší, nebo o fotbalunas.cz nepadne ani slovo?
Nemohu říci, že bychom toto téma neustále řešili, ale samozřejmě se o něm poslední dobou bavíme čím dál častěji. Zejména pokladník má radost, z příspěvků vítězů Vaší ankety.
Od série vítězné se přesuneme k té podstatně méně úspěšné a pro klub bohužel i významnější. Již 4 zápasy čeká Žirovnická juniorka na vítězství. Co je hlavním důvodem toho, že se týmu v poslední době nedaří?
Hlavním důvodem neúspěchů je neproměňování vzniklých šancí. Jako např. mnou neproměněná penalta v zápase s Horní Cerekví za stavu 2:2.
Dokonce ani populární derby Počátky-Žirovnice se nepodařilo vyhrát, ba co víc, v jedné chvíli to už vypadalo hodně zle a kdyby Počátky proměnily penaltu na 3:0, asi by už nebylo co řešit. Vám se ale povedlo alespoň bod za remízu 2:2 ukopat. Jak moc náročné utkání to bylo?
Neřekl bych, že šlo o vyloženě náročné utkání. Celý zápas jsme měli převahu, Počátky se jednoduchou hrou dostaly do dvou „brejků“,které se jim podařilo proměnit.
V dalším kole přijede na Budín tým Lukavce, který potřebuje akutně bodovat, jelikož stejně jako vy čeká již 4 zápasy na vyhraný zápas a nepříjemně se motá u dna tabulky. Problémem by pro ně však mohlo být, že v téhle sezóně venku ještě nevyhrál, což naopak vám hraje do karet. Co od zápasu s Lukavcem očekáváš?
Samozřejmě každý soupeř je jiný. Neznamená, že když se jim v současnosti nedaří vyhrávat zápasy venku, že by to nemohli dokázat právě u nás. I když mi samozřejmě uděláme maximum proto, aby tuto šňůru prohraných zápasů nepřerušili. Takže očekávám krásné fotbalové utkání a tři body pro nás.
Jak se ti zatím jeví Poutník liga? Splňuje soutěž tvoje očekávání, nebo je předčila, či jich nedosáhla?
Z mého pohledu je jedno, jestli hrajete I.A třídu nebo Poutník ligu, když chcete uspět musíte hrát naplno.
Sleduješ alespoň okrajově situaci v I.B třídě a ve III. třídě, kde se stále jasněji rýsuje obsazení Poutník ligy pro nadcházející sezónu? Na postup zatím jedou Speřice B a AFC Humpolec C, zatímco nevyhnutelně k nám sestoupí tým Černovic. Takové týmy mají rozhodně potenciál úroveň soutěže ještě navýšit, nemyslíš?
Moc nesleduji situaci v ostatních soutěžích. Ale určitě takový soupeř zkvalitní – zpestří soutěž.
Vyhlížíš už také fotbalové Mistrovství světa v Rusku? Kterému týmu budeš držet palce nejvíce na konečné vítězství?
Rád se koukám na dobrý fotbal a těším se na mistrovství světa. A myslím si, že jedním z největších favoritů z mého pohledu bude Argentina. Ale nemůžu říci, že bych fandil vyloženě jednomu týmu, fandím hlavně dobrému fotbalu.
Máš oblíbeného sportovce, který ti je inspirací?
Není to nikdo určitý. Inspirací je mi každý sportovec, který dá do hry srdce a dokáže své dobré výkony zopakovat.
Děkuju ti Tomáši za rozhovor, přeju ti další osobní a to nejen sportovní úspěchy a zase někdy.
Také děkuji za rozhovor a budu se těšit.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.