Dospělý fotbal mi vyhovuje víc než dorostenecký, říká Adam Macek

Stal se nejlepším střelcem svého týmu v podzimní části sezóny, jeho čtyři branky představují třetinu všech vstřelených gólů celého týmu. Nyní Adam Macek z HFK Třebíč B doufá, že jeho tým bude na jaře stoupat tabulkou vzhůru.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Jak hodnotíš výkony tvého týmu v podzimní části sezóny?
Pokud to mám vzít podle sebe, tak s 12. místem nemůžu být úplně spokojen, ale pokud na jaře předvedeme dobrý výkon, rozhodně můžeme být výš.
Skončili jste na 12. místě, podle skóre máte nejhorší útok a druhou nejhorší obranu v celé soutěži. Čím si to vysvětluješ?
Je to hlavně tím, že máme hodně mladý tým a nemáme takové zkušenosti jako jiné týmy. Dá se říct, že skoro každý zápas hraje jiná sestava. V juniorce se točí hodně hráčů, ať už někdo z áčka nebo ze staršího dorostu.
Ačkoliv jsi ročník 2001, na podzim jsi byl třetím nejvíce vytěžovaným hráčem v týmu. Jak vnímáš přechod z dorostu do mužů a v čem vidíš největší rozdíl?
Největší rozdíl vnímám v rychlosti hry a osobních soubojích. V dorostu jsem mohl vzít míč a mít hodně doteků s balonem, ale v mužském fotbale už se to hraje na míň doteků a co nejrychleji ho dávat od nohy. Musím říct, že dospělý fotbal mi vyhovuje víc než dorostenecký.
S pouhými čtyřmi brankami ses stal nejlepším střelcem týmu. Jak hodnotíš svoje výkony na podzim?
Moje výkony by měl hodnotit spíš trenér. Ale já jsem rád, že jsem dal nějaké branky, samozřejmě jich mohlo být víc. Především jsme podávali týmové výkony.
Zimní přípravu absolvujete A tým i B tým dohromady. Jak vidíš svoje šance prosadit se v kádru divizního A týmu? Už na podzim jsi na pár minut naskakoval...
V zimě přišlo několik šikovných hráčů, kteří na tu divizi určitě mají. Já budu rád za každé minuty v divizi. Doufám, že přidám další minuty k těm z podzimu.
Jak probíhá vaše zimní příprava?
Trénujeme třikrát týdně a každý víkend máme přátelské utkání.
Již jste nějaká přátelská utkání odehráli, jak se ti v nich dařilo?
V prvních dvou utkaní sem vstřelil dva góly a další zápasy už jsem připravoval branky.
Myslíš, že se nějak razantně obmění kádr "béčka"? Do A týmu přišlo několik posil...
Určitě tam budou jména, která tam na podzim moc často nebývala.
Co očekáváš od jarní části sezóny? Jaké budou ambice týmu a jaké tvé osobní ambice?
Od jarní sezony čekám co nejlepší výkony na hřišti.Týmové ambice budou určitě se zvednout a postoupit tabulkou nahoru. Já doufám, že navážu na výkony z podzimu a bude se mi dařit.
Děkuji za rozhovor, ať se daří!

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.