Do jarních bojů půjdeme s tím, že se chceme hlavně fotbalem bavit, říká Martin Odvářka

Se svými jedenácti brankami se Martin Odvářka stal nejlepším střelcem podzimní části KP. Nyní tento chotěbořský útočník věří, že se mu s týmem podaří postoupit do vyšší soutěže. Celý rozohovor si můžete přečíst zde. 

 

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
1. Martine, gratuluji k jedenácti vstřeleným gólům, díky kterým jste se stal pomyslným půlmistrem střelců. Jak hodnotíte podzimní část soutěže?
Děkuji. Podzimní část soutěže hodnotím kladně, protože předvádíme pohledný fotbal, který nás baví.
2. Dokázal byste si vzpomenout, který zápas na podzim byl nejvíce vydařený a který naopak nejméně?
Podle mě jsme v podzimní části měli mnoho vydařených zápasů, ale kdybych měl vybrat jeden, tak asi proti TJ Sapeli Polná. Ve Stáji se moc nevyhrává, protože domácí celek na svém malém hřišti hraje svoji nepříjemnou hru. Díky kompaktní hře našeho týmu jsme dokázali zvítězit 2:1. Celý zápas jsme byli aktivnější a mně se podařilo vsítit rozdílovou branku. Nejhorší výkon jsme podali v zápase proti FK Kovofiniš Ledeč nad Sázavou.
3. Máte nějaký osobní rekord v počtu vstřelených branek za zápas a za sezónu?
Můj osobní rekord v počtu vstřelených branek se mi povedl v tomto ročníku, kdy jsem vstřelil 5 branek proti FK Jaroměřice nad Rokytnou. Za sezónu asi v ročníku, kdy jsme postupovali z A-třídy do krajského přeboru. Tu sezónu jsem vstřelil přes 20 gólů, ale nevím to přesně, nevedu si svoje osobní statistiky.
4. S čím jako tým půjdete do jarních bojů?
Kdybych měl mluvit za kluky, tak půjdeme do jarních bojů s tím, že se chceme fotbalem hlavně bavit a užít si ho.
5. Kdo je podle Vás tahounem mužstva, na kom tým stojí?
Hlavním tahounem družstva je náš dlouholetý kapitán Martin Somerauer, ale úspěchy pramení od všech kluků, kteří nastupují za FC Chotěboř.
6. Jak byste popsal FC Chotěboř?
Docela zajímavá otázka. FC Chotěboř je ambiciózní klub, který chce hrát fotbal pro fanoušky a sbírat dobré výsledky. Poslední dobou se v klubu zapracovalo na mládeži, a to je dobře. Sportovní areál v Chotěboři je podle mého názoru na výborné úrovni a snad se to odrazí i ve výsledcích všech týmů FC Chotěboř.
7. Máte před utkáním nějaký speciální rituál?
Žádný speciální rituál asi nemám, ale poslední dobou si vždy zavazuji tkaničky až při příchodu na hřiště před rozcvičením.
8. Kdo a kdy Vás přivedl k fotbalu?
Od útlého mladí jsem se věnoval mnoha druhům sportu, hrál jsem závodně fotbal a lední hokej. Hokej v současné době už aktivně nehraji, ale na tento sport jsem nezanevřel, účastním se ho z té méně populární strany, a to jako rozhodčí. Ke sportu mě přivedli moji rodiče, hlavně můj taťka.
9. Prošel jste i jinými kluby, nebo jste celou dobu věrný Chotěboři?
S fotbalem jsem začínal v Chotěboři a v dorostenecké kategorii jsem hrál za FC Slovan Havl. Brod, kde jsem i párkrát nastoupil za A-tým.
10. Kterému týmu fandíte?
V tuzemské lize jsem fanoušek AC Sparta Praha a v evropském fotbale je můj nejoblíbenější tým FC Barcelona, na kterou jsem se byl podívat koncem února 2018 na zápas FC Barcelona – Girona.
11. Máte favorita na postup a sestup v KP?
Na sestup vidím celky TJ Kouty a FK Jaroměřice nad Rokytnou, favoritem na postup je podle mě exdivizní SK Bystřice nad Pernštejnem a věřím, že i náš celek.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.