Díky rekordnímu počtu hlasů pro Tomáše Pavlíčka putuje vítězství do Počátek

Souboj jaký zatím v této sezóně nebyl k vidění. Počátky vs. Žirovnice, Tomáš Pavlíček vs. Dominik Švec. Už tak dost pikantní souboj dvou sousedních rivalů okořenil ještě rekordní počet hlasů pro oba dva hráče. Vítězem však mohl být jen jeden a tím je právě hráč TJ Spartak Počátky.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Čau Tomáši. Vzhledem k rekordnímu počtu hlasů, které byly zaslány do souboje o hráče odloženého 1. kola především mezi Žirovnicí a Počátkami asi nemá smysl ptát se tě, jestli jsi hlasování sledoval, zeptám se tedy jinak. Na kolik jste v klubu tento pikantní souboj dvou sousedních týmů a velkých rivalů prožívali? Asi to nebyl jen souboj Tomáš Pavlíček vs. Dominik Švec, že?
Ahoj, v našem týmu to sledovalo opravdu hodně lidí. Když jsem se dozvěděl, že jsem v sestavě kola, dal jsem hlas Drobečkovi (Radimovi Měkutovi) a tím to pro mě haslo. Pár hodin po mně to zjistil náš manažer (Jarda Herna) a ten rozpoutal doslova peklo. Začal shánět hlasy všude kde se dalo a sám u toho seděl i při noční směně v práci (smích). Potom už to nebyl souboj já vs. Dominik ale jak se u nás říká „Brkárna vs. Čamrdárna“. Vždy je fajn porazit Vesničany, ať už ve fotbale, což se nám letos nepovedlo, tak aspoň v hlasování. Musím poděkovat všem, co hlasovali pro Počátky resp. pro mě. To, že se nám i s klukama ze Žirovnice povedlo překonat rekord v počtu hlasů je taková třešnička na dortu tohoto souboje.
Do nominace a k následnému vítězství jsi se dostal díky těžko uvěřitelné demolici Obrataně na vašem domácím hřišti. Ty sám si k výhře přispěl dvěma góly. Můžeš nám fanouškům Poutník ligy, kteří na utkání nebyli přítomni, z pozice hráče ve zkratce popsat průběh zápasu, který byl zjevně jednoznačnou záležitostí?
Nikdo z nás předem nečekal takový průběh zápasu. Nevím, jestli byla Obrataň ve svém obvyklém složení, ale troufám si tipovat, že ne. Měli jsme převahu od samého začátku. Sám jsem otevřel skóre v první desetiminutovce, ale to pořád nenasvědčovalo tomu, že by to mělo skončit 11:0. Po dvaceti minutách se do toho vložil Drobeček dvěma góly a bylo asi rozhodnuto. Následně jsme jim ještě stihli nasázet postupně osm gólů. Obrataň měla jen pár malých šancí na konci zápasu, když si chtěl dát gól už opravdu každý. Myslím si, že to bylo příjemně strávené čtvrteční odpoledne pro nás, i pro diváky.
Po sestupu z I.B třídy v Počátkách došlo k velké generační obměně. Bez nadsázky můžu říci, že ve vašem týmu nezůstal kámen na kameni oproti postupové sezóně 2015/2016, kdy tým táhli především ofenzivní hráči Tomáš Vlček a Vladimír Kocourek. Jaké jsou tedy cíle nového kádru pro nadcházející sezóny?
Během sezóny v I.B třídě se nám kompletně rozpadl tým a každý si přál ať už je konec. Do nové sezóny jsme šli např. bez Tomáše Vlčka, Vládi Kocourka, Pavla Wienera, Dušana Dedery a hlavně bez brankářů. Naštěstí se sehnalo pár posil a trenérské funkce se ujmul Jirka Doležal. Změnila se od základu celá parta a začalo se trénovat 2x týdně. Cíle nového kádru? Já osobně bych to viděl na umístění v lepší polovině tabulky a hlavně se opět bavit fotbalem.
Po devíti odehraných kolech už se alespoň zhruba dá odhadovat, který z týmů Poutník ligy má na to postoupit o patro výše a naopak, kdo s největší pravděpodobností půjde dolů do III. třídy. Jaký je tvůj odhad pro tyto pozice?
Je to velmi těžké odhadovat po devíti kolech. Myslím si, že Poutník ligu letos ovládne Maraton Pelhřimov. Kdo sestoupí si netroufám tipovat. Spodní část tabulky bude asi hodně vyrovnaná a nebude tam jasný sestupující do posledních chvil.
Na kolikátém místě tipuješ, že se TJ Spartak Počátky na konci sezóny umístí? S ohledem na dosavadní průběh to boj o záchranu ani o návrat zpět do I.B nejspíš nebude, že ne?
To rozhodně ne, vidím to na 5–7 místo.
Koho v kabině a na hřišti považuješ za hlavní opory TJ Spartaku?
Všichni bychom se v týmu asi shodli, že naše největší opora na hřišti je již zmiňovaný Drobeček (Radim Měkuta), 95 kg živé váhy, je to tank (smích). A musím sem připsat i bráchu, který si to přál (smích).
V kolika letech jsi začínal s fotbalem a kdo tě k němu poprvé přivedl?
S fotbalem jsem začal asi ve čtyřech letech. K fotbalu mě přivedl můj taťka. Celé mé mládí se mnou a s bráchou objížděl zápasy ať už jako trenér nebo vedoucí mužstva, za což mu musím poděkovat.
Kterému klubu ve světě, nebo u nás v České republice nejvíce fandíš?
V Česku je to Bohemians 1905 a FC Vysočina. Ve světě Real Madrid.
Máš nějaký sportovní vzor, který tě inspiruje, nebo motivuje, ať už ve fotbalu, nebo v životě?
Inspirace je pro mě v tomhle Jarda Jágr. Bylo by fajn v jeho letech hrát ještě fotbal aspoň na úrovni okresního přeboru.
Navštěvuješ pravidelně stránky fotbalunas.cz? Co by jsi tady uvítal nového a které články patří mezi tvé nejoblíbenější?
Ano, navštěvuji je pravidelně, čtu vše co se k naší soutěži objeví. Jsem rád, že takové stránky vznikly.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.