ROZHOVOR S HRÁČEM KOLA - 2.kolo Vysočina | Pelhřimov | Okresní přebor , 2017-2018

1. kolu Poutník ligy sice dominovaly týmy Obrataně a Horní Cerekve, z pohledů hráčů a fanoušků však ta nejzářivější hvězda kola byla jidne. Petr Mazanec z Ústrašína využil svého důrazu i výškové převahy za nepříznivého stavu v souboji s Plačkovem a žlutočerným barvám vystřelil na úvod sezóny alespoň bod. Následující řádky jsou věnovány zajímavému rozhovoru s fanouškem Star Wars a Cristiana Ronalda.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Zdravím Petře. Podařilo se ti ovládnout hlasování o nejlepšího hráče 1. kola Poutník ligy. Sledoval jsi průběžný vývoj hlasování, nebo jsi to nechal volně plynout?
Sledoval jsem průběh. Vždy, když se objeví v sestavě kola hráč Ústrašína, tak průběh sleduji.
V dřívější době se celkově velmi často stávalo, že ať už byl v sestavě kola kdykoliv hráč Ústrašína, tak z ní často i vzešel jako vítěz, přinejhorším alespoň nasbíral vysoký počet hlasů a vítězství mu jen těsně uniklo. Lidé kolem fotbalu v Ústrašíně tyto stránky zřejmě hodně sledují, že?
Myslím si, že máme celkem velkou fanouškovskou základnu a to díky Facebookovým stránkám, které vytvořili moji spoluhráči a pravidelně je spravují. Jsme rádi, že nás naši fanouškové takto podporují a nejen na internetu, ale i na zápasech. Patří jim za to velké díky.
Vrátíme se k utkání prvního kola s Plačkovem. Dvakrát jste v tomto zápase prohrávali, přesto jste se vždy dokázali včas vzpamatovat a z utkání si alespoň ten bod nakonec odvést, kdy rozhodující trefu jsi poslal do sítě právě ty. Bylo to pro vás těžké utkání a jak jsi ho z pohledu hráče vnímal ty?
Začátek sezóny je vždy těžký, protože spousta hráčů netrénuje, takže nejsme ještě sehraní. I přesto, že jsme 2xprohrávali, věřil jsem alespoň v remízu a nakonec to vyšlo díky naší bojovnosti a jak se říká „fotbalovému srdíčku“.
V prvním kole se ve vaší sestavě objevilo hned několik nováčků. Asi je brzo na nějaké soudy, přesto se tě zeptám. Jak se ti nové posily zatím jeví? Mají na to pozvednout kvalitu kádru o pár příček výše?
Nechci hodnotit své spoluhráče, ale dovolím si říct, že nové posily se jeví býti posilami. Do našeho kolektivu skvěle zapadli a určitě už teď víme, že v zápasech budou platní. Líbí se mi jejich celkový přístup k tréninkům a je vidět, že fotbal je baví.
V druhém kole přivítáte na svém domácím hřišti SK Jiřice. Jste sice vnímáni jako favorité tohoto střetnutí, přesto se ale v tak vyrovnané soutěži jakou Poutník liga je, může stát prakticky cokoliv. Konkrétně Maraton se s Jiřicemi na vítězství 3:0 docela natrápil. Jak toto utkání tipuješ?
Jak píšete, může se stát cokoliv, ale věřím, že když se sejdeme v celé sestavě, dokážeme vyhrát. A jak vždycky říkám před zápasem z legrace „budou-li nám elemantálové nakloněni“ (úsměv).
Přesto, že patříš v kabině mezi věkem zkušenější hráče, tak registrovaným hráčem jsi teprve od sezóny 2010/2011. Co stálo za tvým vstupem na fotbalové trávníky?
Za vstup na fotbalové trávníky vděčím mému spoluhráči a kamarádu Marku Pechovi. Díky němu jsem se ocitl v roce 2010 na tréninku Ústrašína. V té době už Marek za Ústrašín trénoval a hrál a já jsem si řekl, že bych to zkusil taky. No a tak jsem se ocitl v Ústrašíně a jsem tam dodnes. Před tím jsem hrával občas „malou“ kopanou. Nyní jsem rád, že jsem v Ústrašíně, máme dobré zázemí a kolektiv.
Mimo to, že jsi v Poutník lize znám jako hráč TJ FC Ústrašín, tak jsi se do povědomí některých z nás dostal také jako autor originálních videopozvánek k zápasům v tématice Star Wars. Jak jsi na tento nápad přišel? Star Wars mají přece jen k fotbalu celkem daleko.
Od malička jsem velkým fanouškem celé ságy Star wars a když se objevila možnost natočit pozvánku na zápas, volba byla jasná. I když Star wars (Hvězdné války) nemají s fotbalem nic společného, snad jedině to, že na hřišti se vždy odehrává taková malá bitva (úsměv).
Co děláš ve svém volném čase mimo fotbalu?
Rád rybařím, provozuji geo-cashing, hraji hry na X-boxu a nyní se připravuji na běžecký překážkový závod Spartan Race, který poběžím se svojí skvělou ženou a našimi přáteli v září.
Fandíš nějakému profesionálnímu klubu? Případně, máš nějaký fotbalový vzor ke kterému vzhlížíš?
Moc fotbal na profi úrovni nesleduji, proto nemám vybraný žádný klub, kterému bych vyloženě fandil. Vzorů by se našlo více, vždyť na světě je tolik skvělých fotbalistů, ale co si budeme povídat, Ronaldo je momentálně nejlepší (úsměv).
Sleduješ pravidelně stránky fotbalunas.cz? Je na nich něco co by jsi změnil, nebo zlepšil?
Vaše stránky sleduji vždy po odehrání kola kvůli výsledkům a zajímá mě sestava kola. Nic bych na stránkách neměnil, je super, že je někdo vytvořil a věnuje se jejich aktualizaci. Určitě to stojí spoustu času.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.