ROZHOVOR S HRÁČEM 22. KOLA - Dušan Račák vzkazuje všem, ať zvednou zadky a jdou se na hřiště proběhnout!

Hlasovali jste pro ty nejlepší hráče v 22. kole a z vašeho hlasování vzešel vítěz! Kapitán Frymburku Dušan Račák ve zpovědi fotbalunas.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Gratuluji k zisku titulu hráče kola. Na jaře bere Frymburk tuhle anketu útokem. Sledoval jste průběh hlasování?
Teď momentálně ne. Tenhle týden jsem zaneprázdněný prací a neměl jsem na to vůbec čas. Ani jsem nevěděl, že jsem byl nominovaný (smích).
Jaký byl zápas v Dřítni vašima očima?
Podle mého jednoznačný. Od začátku jsme byli lepší a to nejen na balonu. Soupeře jsme do šancí moc nepouštěli, ale udělali jsme tři individuální chyby. Dříteň je všechny potrestala, proto to také v poločase bylo 3:1. Šance jsme měli a mohli na začátku vést 2:0, ale neproměnili jsme. V kabině jsme si řekli, že se dá v klidu vyhrát třeba 5:3, ale musíme proměňovat. Chtěli jsme to trochu otevřít a vsadit na útok. Určitě nám moc pomohla rychlá branka Erika Koršaly. Potom se mi podařilo vyrovnat a ještě nějaké šance jsme měli, nedali. Domácí pak samozřejmě trochu hrozili, měli dva takové brejky, ale gólman Wudy je vychytal. Chvíli před koncem mladý Rilíšek, jenž před tím spálil asi tři tutovky, přehodil z nulového úhlu, prakticky z brankové čáry gólmana a tím nám zajistil výhru. Myslím si nejen já, ale i více hráčů, že výhra byla zasloužená. Domácí si to zkomplikovali sami. Tohle se mělo ukopat, ale oni to nezvládli.
Teď vás čeká Kaplice. To bude asi trochu jiný zápas. Co od něj očekáváte?
Na podzim jsem nehrál, to jsem byl zraněný. Ale kluci i přes vysokou porážku nezahráli špatně. Jsme sousedé v tabulce, takže vyrovnaný match. Doma, ne že by se nám dařilo stoprocentně, ale máme fazonku a můžeme hrát v klidu oba dva mančafty, bodů máme dost. Očekávám vyrovnaný zápas s doufám šťastným koncem pro nás alespoň o jednu branku.
Do konce sezóny zbývají už jen čtyři kola. Troufl byste si už na hodnocení nebo ještě počkáte?
Ještě bych raději počkal. Ty čtyři zápasy to mohou ještě zamotat (smích) . Hlavně ten boj o titul.
Jak podle vás soutěž dopadne? Budou se z prvního místa radovat Sviny nebo Bavorovice? Popřípadě do toho vstoupí ještě Nová Ves?
Teď jsem se bavil s Radkem Procházkou a Nová Ves tedy ne, ale chtěla by pomoci Trhovým Svinům. Jsou určitě fotbalovější, i když bych raději viděl, ať jdou nahoru Bavorovice. Nemám je rád jako mančaft. Je to takový umělý klub, který se tam hádá, ať jde raději pryč (smích).
Jaký je váš oblíbený klub a fotbalový vzor?
Míval jsem vzor obranáře Tomáše Řepku a tím pádem Spartu. Ze zahraničních týmů je to Bayern Mnichov.
Co říkáte na příchod nového trenéra a vlastně i realizačního týmu do Sparty? Jak si myslíte, že to dopadne?
Já doufám, že to bude posílení. Ale myslím si, že to není v trenérovi, ale v hráčích. Viděl bych to na úplně jiné změny než v trenérovi (smích). Raději bych, aby ti hráči, co přišli za spousty miliónů, a miliony berou, ukázali, že umějí hrát fotbal za ty prachy. Samozřejmě marodka je jedna věc. Ale pak, když nastoupí a vypadá to jak to vypadá. Posila za x desítek miliónů... tím pádem ukazuji na Václava Kadlece třeba.
Jaká je vaše fotbalová kariéra a v kolika letech jste s fotbalem začínal?
Já jsem začínal od šesti let přípravkou ve Frymburku. Na druhém stupni jsem šel do žáků do Krumlova, kde jsem byl do deváté třídy. Kopal jsem tam žákovskou ligu a dorosteneckou divizi. Potom jsem se vrátil do Frymburku, kde působím doteď.
Utkvěl vám v paměti nějaký zápas na který jen tak nezapomenete?
Určitě utkvěl. To, když jsem dával svůj první hattrick v zápase s Lhenicemi doma. Prohrávali jsme, já třemi góly vyrovnal a kamarád vstřelil vítěznou branku na 4:3.
Jaké jsou vaše koníčky, když se zrovna nevěnujete fotbalu?
U mě je koníčkem hřiště, protože dělám ve Frymburku správce a tak sekám a starám se o hřiště. Jinak pokud je čas, zahraji si nohejbálek.
Chtěl byste něco vzkázat kamarádům, rodině, spoluhráčům... prostřednictvím fotbalunas?
Já spíše všem, ať ten sport nenechávají jen na televizi, nehrají na počítači, ale aby zvedli ty zadky, šli se proběhnout na hřiště a věnují se tomu! Protože hráčů je bohužel málo. Ti mladí si to raději zahrají na počítači, než aby si šli zaběhat a něco tomu dali.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.