ROZHOVOR S HRÁČEM KOLA - 18.kolo | 1.B třída sk. A, Michal Flöring lituje vymyšlené penalty v derby pražských S. Mohl být prý chvíli od slávistů klid.

Hlasovali jste pro ty nejlepší hráče v 18. kole a z vašeho hlasování vzešel vítěz! Michal Flöring podruhé v krátké době zpovídán pro fotbalunas

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Gratuluji ke druhému titulu hráče kola v krátké době. Máte zřejmě mnoho fanoušků. Jací jsou a jaký je váš vztah k nim?
Já moc děkuji a samozřejmě děkuji hlavně lidem, kteří mi poslali hlas.Moc si toho vážím.Je to v krátké době již po druhé, takže usuzuji, že ke mě mají kladný vztah a já k nim samozřejmě také. Fotbal hrajeme hlavně pro naše fanoušky a budu rád, když nás i nadále budou podporovat svojí účastí na domácích i venkovních zápasech,kam jezdí v poměrně velkém počtu.Hlavně ti starší (smích).
Jaký byl zápas s Chlumem? Druhá půle byla prý festivalem zahozených šancí.
Zápas s Chlumem byl od první do poslední minuty v naší režii. Po pár minutách bylo vidět, že bude jenom otázkou jakým rozdílem zápas dopadne.Chlum přijel v jedenácti lidech, zalezl od začátku na svojí polovinu, z které se moc nedostával. Dokud měl síly, tak bránil poměrně dobře. A my začali náš festival zahozených šancí (smích). První půli jich nebylo ještě tolik. Vedli jsme 2:0, pak hosté ve 44.minutě z nepovedeného centru a nešťastného uklouznutí našeho gólmana snížili, ale to bylo vše.V druhé půli už to bylo doslova na jednu bránu a zahazování šance za šancí. A hlavně já, takže vlastně nechápu, jak můžu být hráčem kola (smích). Nakonec to skončilo jenom o tři góly, což byl vzhledem k průběhu zápasu pro hosty dobrý výsledek.
Je nějaký zápas na který se těšíte víc než na ostatní? A naopak neoblíbený soupeř?
Určitě se těším na zápas s Kaplicí, kde jsem hrával a znám tam spoustu kluků. Hlavně těch veteránů Romiho, Sunara a Kubu Lesňáka (smích). Neoblíbeného soupeře nemám. Tuhle soutěž hraji poprvé, takže ani není důvod. Snad jenom ty dálky do Chlumu a Suchdola, ale to už nějak zvládnu...
Vzpomenete si na svůj první soutěžní gól?
Tak to už je hodně dávno. Bylo to nejspíš za žáky v Horní Plané, kde jsem s fotbalem začínal. Nějakých 27, 28 let zpátky (smích).
Můžete popsat vaše branky proti Chlumu?
Byly to poměrně podobné situace. Při prvním gólu jsem stál na zadní tyči. Centr z pravé strany propadl až ke mě, já si balon zpracoval přistrčil si ho okolo bránícího hráče do strany a snažil se to dát k tyči. Druhý gól jsem dal po naší pěkné akci a centru Fandy Maliny do skoro odkryté brány.
Gólově se vám daří. Máte ambice stát se nejlepším střelcem týmu?
Určitě nemám. Jsou tam jiní kanonýři např. Honza Rillich, jemuž se poslední zápasy gólově daří a jenom doufám, že mu to vydrží a přidá ještě hodně gólů.
Kdo je vašem týmu vůdčí osobnost?
Máme poměrně zkušené mužstvo a určitě to budou ti starší, kteří mužstvo táhnou. A to Lukáš Matúš, náš kapitán a správce hřiště Dušan Račák, Erik Koršala, který má zkušenosti i z vyšších tříd a duše týmu Honza Šisler.
Překvapuje vás nějaký soupeř svými výsledky v sezóně?
Jsou to Chvalšiny, které teď na jaře, co jsem slyšel hrají velmi dobře, nasbírali poměrně dost bodů a myslím, že udělali velký krok k záchraně. A samozřejmě Nová Ves. Je to nováček, který postoupil z Budějovické třídy, je na špici a do posledního kola bude bojovat o postup. U nás hráli velmi dobře. Zatím nejlépe proti komu jsme nastoupili a jelikož tam pár kluků znám, přál bych jim postup.
Když srovnáte své zahraniční angažmá s tuzemským v čem shledáváte rozdíly?
Tohle je otázka na delší povídání. Za těch šest let působení v Rakousku jsem byl ve dvou klubech se skvělým fotbalovým zázemím. Pěkné tréninkové hřiště s osvětlením, lidmi jenž fotbal dělají s velkým nadšením, práce s mládeží, perfektní vybavení... Rozdíly tam jsou opravdu veliké. V tomhle směru si myslím, že jsme hodně pozadu.
V posledním rozhovoru jste zmiňoval, že je vašim oblíbeným klubem Sparta. Co jste říkal na derby se Slavií?
Zápas jsem neviděl živě a po shlédnutí sestřihu je škoda, že Spartička nevyhrála. Šance měla, byla lepší, ale potom zaúřadoval rozhodčí a bylo hotovo... Mohl být na chvilku klid od těch všech Slavistů, o kterých jsem asi 10 let nevěděl, že ji vůbec fandí (smích). Hlavně od mého budoucího švagra, který je zarytá sešívka a často mi to dává najevo, že momentálně a to musím sportovně uznat je na tom Slavia lépe (smích). Raději ať udělá titul Plzeň než Slavia (smích) !

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.