Snad se mě bude nadále držet štěstí, doufá Vladislav Fiala, hráč podzimu!

Nejlepší levé křídlo soutěže, lhotská hvězdička Vladislav Fiala, nám popsala svou zimní přípravu, svěřila se, komu její manželka posílala hlasy, ale i kolik přes zimu nabral na váze! Čtěte!

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Co se změnilo u Vladislava Fialy přes zimní přestávku?
Doufám, že nic a že štěstí, které se mě drželo na podzim, zůstalo. (smích) Jinak žádné podstatné změny u mě nenastaly. Pořádně jsem si odpočinul, načerpal síly a teď už se těším na jarní odvetné boje.
A co se změnilo ve Lhotě?
Tak jako již tradičně se částečně obměnil hráčský kádr. Jirka Scheinherr s Frantou Peroutkou odešli do Německa. Co se týče příchodů, tak nováčky jsou Jirka Šefl ze Spáleného Poříčí a řeší se příchod Adama Hellera z Rokycan. Do přípravy u nás nastoupil i Václav Klokan z Přeštic, ale ten se bohužel smolně zranil a musel léčit své zranění.
Jak jste se připravovali na druhou polovinu sezóny?
Přípravu jsme zahájili 9. ledna. Zpravidla trénujeme 3x týdně a o víkendech hrajeme přípravná utkání v rámci zimního turnaje na Sencu Doubravka. Z počátku jsme nabírali fyzickou kondici na tratích ve Lhotě a za herní přípravou dojíždíme na umělku do Zruče. Hrubou část připravy máme naštěstí již za sebou a teď už trénujeme jen na umělce ve Zruči, i když i tam jsou tréninky náročné. Výsledkově se nám i v přípravě daří, když jsme porazili Přeštice, Chotíkov a Vejprnice. S divizní Doubravkou jsme odehráli dobrý zápas, který skončil remízou. Čeká nás také krajský pohár.
Trénoval jste i individuálně? Máte nějaký doplňkový sport k fotbalu?
Po dlouhé podzimní části jsem si naordinoval absolutní klid. Jen jednou týdně jsme chodili hrát fotbálek do haly. Volnější režim se pak projevil na vážení v novém roce. Stal jsem se největším „Otesánkem zimy“. Během sedmitýdenního volna jsem přibral ze všech nejvíce, a to 4 kila.
Vyhlásí Lhota na jaře hon za titulem?
Samozřejmě bychom rádi Petřín bodově dotáhli a předvedli zajímavý boj o vítěze krajského přeboru, ale pokud se to nepovede, tak se svět nezboří. Druhé místo bychom určitě také brali a v příští sezóně už bude cíl asi jasný.
Na podzim se vám dařilo velmi, nemůže na jaře přijít pocit uspokojení z dobrého umístění, který jste si do jara přinesli?
Myslím si, že nějaké uspokojení nepřipadá v úvahu. Díky konkurenci, kterou v týmu máme, trénujeme všichni na 100 %. Zasloužili bychom si hrát všichni, a tak trenérovi není co závidět, když tvoří sestavu. Spíš se na nás bude chtít každý vytáhnout, a tak to budeme mít o to náročnější. Musíme se dobře popasovat s rolí favorita, ve které budeme vstupovat do většiny utkání.
Dařilo se vám i po individuální stránce, v anketě o hráče podzimu jste naprosto suverénně zvítězil. Překvapilo vás to?
Jednalo se určitě o můj nejlepší podzim v životě. Doufám, že má podzimní produktivita minimálně z poloviny zůstane a já i nadále budu týmu platný. Vítězství v anketě už pro mě nebylo tak důležité, velkou radost jsem měl hlavně z nominace mezi 11 nejlepších.
Získal jste přes dva tisíce hlasů - ukázala se zde proslulá síla lhotské kabiny nebo jste zaúkoloval i své známé?
Z mojí nominace měl asi největší radost tchán, který mi pravidelně informoval, jak to vypadá. Manželka mi také fandila, tedy do té doby než zjistila, kolik mi to bude stát, pak prý posílala hlasy Vencovi Lisému. (smích) S nikým jiným jsem anketu neřešil, ale vzhledem k počtu hlasů to vypadá, že kluci z kabiny opět nezklamali.
Spoluhráči si velmi cení vaší vypilované levačky - je to dar od boha nebo tvrdá práce?
Dar od boha určitě ne. (smích) Spíš jsem se to od malička už trochu naučil. S fotbalem jsem začínal v 6 letech, takže za těch 22 let se to člověk vždycky nějak naučí.
Na čem si naopak myslíte, že musíte nejvíce zapracovat?
To by asi byla otázka pro někoho jiného, ale osobně si myslím, že by určitě nebylo na škodu, kdybych přidal na důrazu. Ale těch věcí ke zlepšení je samozřejmě více, vždycky se dá zlepšovat.
Jak si pochvalujete spolupráci s Matějem Strejčkem, prozatím nejlepším střelcem celého krajského přeboru?
Naše spolupráce v přípravě nestála ta nic, Strejda byl asi měsíc zraněný a návrat do tréninku se neustále odkládal. Snad načerpal alespoň hodně sil, díky kterým nám v jarních bojích opět vystřílí důležité body. Nejen já, ale i všichni ostatní jsme rádi, že už je zpátky. Možná jen jeho konkurentům na místo v útoku zase až tolik nechybí. (smích)
Petřín si již během podzimu vybudoval solidní náskok, bude mít na jaře někdo takovou sílu, aby tento bodový rozdíl smazal?
Důležité bude, jestli vůbec Petřín dá někomu šanci, aby se k němu přiblížil. Jestli bude pokračovat v jízdě, kterou předvedl na podzim a nebude ztrácet body, tak to není moc reálné. Jediní, kdo Petřín může prohánět si myslím, že jsme my, i když náskok 7 bodů je poměrně vysoký. Ostatní už nemají šanci.
Řešila se vaše nominace v kabině? Z týmu jste nebyl nominován sám.
Nominace se tentokrát díky zimní přestávce neřešila vůbec. Nejlepší jedenáctka byla vyhlášena až když jsme měli volno a začátkem ledna, když jsme se opět sešli, už bylo takřka rozhodnuto, takže to nebylo žádné žhavé téma k řešení.
Jak znám vaše spoluhráče a trenéra, tak se určitě všichni nemůžou dočkat začátku jarní části soutěže. Jak to máte vy?
Tu nejnáročnější část přípravy máme naštěstí za sebou. Samozřejmě se těším na ostré zápasy o body, především pak na přírodní trávu, protože umělky si za celou zimu užíváme víc než dost.
Překvapil vás zatím někdo v tréninku natolik, abyste ho nominoval na možnou kometu jara?
Máme v týmu několik mladíků, kteří rozhodně mají perspektivu hrát fotbal na dobré úrovni. K několikrát zmiňovanému Kubovi Šroubkovi bych určitě přidal Kubu Horníka a nebo Adama Krále, kteří na svůj věk předvádí nadstandardní výkony.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.