Za zkušenou obranou se mi chytá skvěle, pochvaluje si žirovnický gólman Vojtěch Kolář

Byl to jeho zápas. V Červené Řečici se bojovalo o poslední místo v tabulce, které chtěla stůj co stůj opustit rezerva žirovnického Slavoje. A povedlo se. K výhře v poměru 1:0 Slavoji pomohl především výborný výkon brankáře Vojtěcha Koláře, který v závěru zápasu lapnul i penaltu. Žirovnice tak díky jeho schopnostem udržela nejtěsnější vedení a odpoutala se ze dna Poutník ligy. Hrdina zápasu a muž čtvrtého kola si našel chvilku na tradiční rozhovor, který si nyní můžete přečíst.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Vojto, mohl by jsi na úvod prozradit, kde a v kolika letech jsi udělal své první fotbalové krůčky?
Začínal jsem ve svém rodném MĚSTĚ, což je Žirovnice, klub FC Slavoj Žirovnice. Nejspíše jsem začal ve svých 6 letech, jestli si dobře pamatuji.
Jak poté probíhala tvá mládežnická kariéra? Vybaví se ti v této souvislosti nějaké týmové či individuální úspěchy?
Přes přípravku jsem se dostal k žákům, tam jsem měl nějaké menší problémy a asi na rok jsem skončil s fotbalem, poté jsem se znovu vrátil, hrál jsem chvíli v obraně a pak v záloze. Až v dorostu jsem se vrátil k pozici, která mi byla nejbližší a to brankář. Ve svých mládežnických létech mohu poděkovat panu Miroslavu Rušilovi, Jaroslavu Kořínkovi a málo i Milanovi Dýnkovi, za to, že mě dostali tam, kde teď jsem.
Teď už pojďme k aktuálnímu dění. Rezervě Slavoje se začátek sezóny vůbec nepovedl, když jste v prvních třech kolech neuhráli ani bod. Čím si to vysvětlit, v čem jste byli horší než soupeři?
Tak my jsme horším týmem určitě ani v jednom zápase nebyli. Měli jsme dost šancí a nedali jsme je, to byl také problém našich neúspěchů, ale první zápas proti Plačkovu beru na sebe, měl jsem tam několik chyb, které soupeř potrestal. Ale pojďme se bavit dál, toto je za námi.
Ve čtvrtém kole to ale už bodově vyšlo, výhráli jste důležitý souboj s taktéž trápící se Červenou Řečicí. Ty jsi navíc vychytal nulu, takže určitě spokojenost. Měl jsi v zápase hodně práce, byly nějaké klíčové zákroky?
No, tento zápas byl pro obě strany důležitý. My jsme začali skvěle, ale poté si myslím, že jsme trošku povolili a domácí nás tlačili. Druhý poločas byl ještě horší, chtěli jsme dát druhý gól pro klid, šance byly, ale nedávaly se, domácí nás poté tlačili, několikrát jsem tým podržel skvělým zákrokem, ale hlavní byla penalta v 80. minutě, přečetl jsem střelce penalty jak knížku (smích)…poté ještě šel na mě sám Vápno (J. Serbus) i toho jsem vychytal. Pro mě skutečně skvělej zápas.
Před rokem došlo ve vašem vzájemném zápase v Červené Řečici k inzultaci pomezního rozhodčího Sosnovce jedním z červenořečických diváků, kteří nemají zrovna dobrou pověst. Navíc za Řečici hrají věční kverulanti Kubíček s Pavelkou, kteří často přilévají olej do ohně. Jiskřilo to na hřišti či v hledišti i tentokrát nebo byl klid zbraní?
Já jsem tam před rokem nebyl, takže nemůžu říct, jaké to bylo, ale tento rok se mi to zdálo klidné. I když pár incidentů tam bylo.
Nyní hrajete doma s nováčkem z Čejova, kterému se zatím nebývale daří. Co podle tebe bude na soupeře platit? Víš něco o týmu Čejova či to bude pro tebe velká neznámá?
Čejov pro mě žádná neznámá není, několikrát jsem proti nim chytal. Je pro mě překvapením, jak Čejov tento rok zatím hraje, ale uvidíme u nás na hřišti, jak na tom jsou. Platit na ně bude naše hra, my víme jak to hrát u nás, uvidíme v neděli.
V Žirovnici nyní chytáš za zkušenou obranou, kde působí například Metlička, Rysl či fotbalový světoběžník Roman Hřib. Jak se ti za nima chytá? A kdyby si měl zhodnotit žirovnický tým, v čem jste silní a naopak, co je potřeba v dalších zápasech zlepšit?
Tak zkušenou obranu doplním špičkovým stoperem Jaroslavem Kořínkem, bez něho by to nešlo (smích). Jako jistě, Metlička, Rysl a Hříbek jsou zkušení hráči. Týmu dali a dají hodně zkušeností. Chytá se mi za nima skvěle.
Kolik si v zápase dostal nejvíce gólů? A vzpomeneš si na nějaký zápas, ve kterém se ti extrémně dařilo?
Noo, já už dostal dost gólů, ale nejvíc v jednom zápase asi 8, teď si nemůžu přesně vzpomenout (smích). Extrémně se mi dařilo teď proti Řečici nebo jednou proti Plačkovu, když jsme hráli u nich a vyhráli jsme 1:2.
Máš nějaký brankářský vzor a jsi fanouškem některého klubu?
Tak jako skoro každého brankáře je můj vzor Petr Čech. Jsem fanouškem Sparty a Chelsea.
Na závěr odbočíme od fotbalu. Máš nějaké zajímavé koníčky nebo je něco, co bys o sobě chtěl prozradit?
Vůbec nevím.
Jaká je tvá nejlepší a nejhorší vlastnost
Tak to už vůbec nevim (smích).
Jaké typy žen se ti líbí?
Brunetky, to je parádička (smích).

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.