Fotbalem se opět bavím, říká s úsměvěm Muž kola František Pouzar

Hlasovali jste pro ty nejlepší hráče v 2. kole a z vašeho hlasování vzešel vítěz! Kdo je tím vítězem? Redakce fotbalunas.cz ho vyzpovídala a rozhovor najdete zde.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
2
Františku, na úvod gratuluji k výhře v naší anketě. Proběhly už nějaké gratulace v okolí a od spoluhráčů? Chtěl byste touto cestou někomu poděkovat?
Děkuju, psalo zatím pár lidí, ale největší gratulace myslím bude v pátek na tréninku. Určitě bych poděkoval Klátilovi (trenéru), který mě na jaře přemluvil, vrátit se na Rudolfov, abych pomohl klukům, kterých moc nebylo a hlavně opět dostal chuť na fotbal. A v neposlední řadě taky spoluhráčům, bez kterých bych toto ocenění nezískal.
V šatně toto ocenění asi nezůstane u pokladní bez povšimnutí. Zaskuhrá peněženka hodně?
Největší radost bude mít určitě pokladník, ale doufám, že mě bude šetřit, ale i tak to něco stát bude.
Do sestavy vás nominoval spoluhráč z branky Ondřej Brůha, který prý vám osobně poslal již několik omluvných zpráv a prý chystá i omluvný dopis. Bude stačit omluva nebo se pak s vámi rozdělí o pokutu?
Ondrovi samozřejmě děkuju a vážím si toho. Omluva nějaká přišla, dopis si rád přečtu a v hospodě po tréninku ho to bude stát nějaké to pivo.(smích)
Váš tým sestoupil o soutěž níž a měl by patřit k mužstvům v horní polovině tabulky. Souhlasíte? Jaké má vlastně Rudolfov B plány ve III. třídě, plánujete okamžitý návrat do Okresního přeboru?
Je veliká škoda, že po docela dobře odehraném jaru, se okres neudržel. Nevyšlo posledních pár důležitých zápasů a také byl problém že bylo málo hráčů,kdy poslední zápas odehráli kluci jen v 10. Budeme chtít se tam po této sezóně vrátit, tým na to určitě je.
Jak probíhala letní příprava a zasáhl váš tým nějak citelně nový přestupový řád?
Příprava letos moc nebyla. Nevědělo se, jestli vůbec béčko bude a kdo ho povede. Krýdl chtěl skončit a také od vedení se moc nevědělo a i lidi nebyli. Nakonec to dobře odpadlo Petr zůstal a navíc sním Trahnil a Mlčoch. Bylo pár tréninků a týden před začátkem turnaj v Boršově. Lidi se nakonec dali dohromady, turnaj se povedl a já věřil, že budeme kvalitní tým. Myslím si, že nový řád nás moc nezasáhl. Zrušilo se hostování, a tak se nějací hráči koupili. Netolice koupili Hlavatého s Tušlem a my naopak Brůhyče.
Po sestupu z Okresu jste vlastně nováčky ve III. třídě. V 1. Kole jste přivítali Ledenice B, které byly nováčkem v loňské sezoně a zakončily ji na 3. místě. Připravovali jste se nějak na soupeře nebo jste šli do zápasu s jasným cílem uhrát doma tři body za každou cenu?
Příprava nebyla nijak konkrétní na úvodní zápas sezony. Do zápasu se šlo urcitě vyhrát a začít dobře prvním kolem a od toho se odrazit do dalších zápasů.
Zápas jste celkem s přehledem dovedli do vítězného konce. Soupeř navíc neměl nikoho na střídání a i věkový průměr byl vyšší než u vašeho týmu. Byl to rozhodující faktor, který zápas rozhodl? Jak byste utkání zhodnotil vy?
Výsledek vypadá jednoznačně, ale první půle byla hodně náročná. Sice se nám povedl dát rychlý gól a uklidnilo nás to, ale trápila nás zase koncovka. Hrál se rychlý fotbal dopředu a vytvářeli si gólové šance, ale jako na jaře se nám je nepodařilo proměňovat. Ledenice neměli niko na střídání a nás bylo 16 a převážně mladý kluci technicky a fyzicky vybaveni, což se s novým pravidlem střídat hokejově stalo jako klíčové. Soupeř měl kvalitní obranu se zkušeným středem hřiště a golman je drzel ve hře,ale tempo soupeř nemohl vydržet. Druhá půle už byla naše a soupeř jen snížil výstavní trefou z dálky.jinak se do větší šance nedostal.
V dalším kole jedete na hřiště do Nových Hodějovic. Budete chtít navázat na domácí výhru a odvézt si domů tři body? Co očekáváte od zápasu poté, co váš soupeř dostal sedm branek v Trhových Svinech?
Budeme chtít navázat výhrou. Sice tam pojedem v roli favorita, ale v žádném případě je nesmíme podcenit i kdyz prohrali 7:0 . Musíme zlepšit koncovku a zase utkání odjezdit.
Jaké byly vaše fotbalové začátky?
S fotbalem jsem začínal na škole. Náš učitel byl blázen do sportu a tak se hrála sálovka. Hodně spolužáků hrálo za Rudolfov a mě to celkem šlo, proto mě vzali na trénink do SK Rudolfov, tam jsem začínal od starších žáků až po A tým. Pak jsem se usadil v béčku. Asi ve 23 letech sem s fotbalem skončil a věnoval se jinému sportu. Asi před dvěma lety mě ukecal kamarád Tengl, ať jdu hrát na Borek a tak jsem zase začal s fotbalem. Od jara zase hraju na Rudolfově a fotbal mě opět baví.
Máte i jiné koníčky kromě fotbalu?
Můj druhý koníček a důvod proč sem přestal s fotbalem byl, že se založilo v Dubičným družstvo dobrovolných hasičů a začalo se jezdit na soutěže. Nedalo se stíhat obojí a já si musel vybrat. I teď jedu občas klukům pomoct, ale ne, když máme zápas. Jezdilo se i na 3 soutěže za den nebo celý víkend. Fotbalem se už zase bavím. (smích)

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.
1. 9. 2016 21:02
Tak to je jasný :)
27. 8. 2016 00:50
Fanda je boreeec :P. Kdybych tě neukecal, tak nejsi hvezdaaaa. Gratulaceeee