V týmu je skvělá atmosféra a nálada, teď to jen přenést do zápasů, říká hráč kola Tomáš Frejlach

Veselský odchovanec a patriot Tomáš Frejlach se stal prvníh hráčem kola nového ročníku 1. A třídy sk. B. My jsme ho pro vás vyzpovídali ve velmi zajímavém rozhovoru.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Gratuluji k vítězství v anketě o hráče kola. Můžete našim čtenářům popsat své dojmy ze zápasu proti Nové Včelnici?
Děkuji. Na zápas jsme se pečlivě připravovali, věděli jsme, že nás nečeká nic jednoduchého. O vítězném tažení našeho soupeře v minulé sezóně jsme moc dobře věděli. Proto jsme očekávali velice fyzicky náročné utkání, což se také potvrdilo. Utkání bylo velmi bojovné, v poměrně svižném tempu, ale hosté udělali více chyb, které jsme dokázali potrestat.
Podařilo se Vám dvakrát skórovat, jak góly padly?
Při prvním gólu jsem měl velké štěstí. Vybojovali jsme míč na polovině hřiště a všiml jsem si, že brankář je daleko z branky. Zkusil jsem tedy vystřelit, ale nedal jsem míči dostatečnou razanci, abych brankáře přehodil. Naštěstí byl brankář stále mimo vápno a nemohl chytat rukama. Jak se snažil natáhnout po míči nohou, přesně v tu chvíli míč dopadl a sklouznul, projel mu mezi nohama a dojel až do brány. Při druhém gólu jsem šel sám na brankáře po skvělé přihrávce od Koldy. Poslal jsem to po zemi kolem brankáře na přední tyč. Takovéto situace útočník prostě proměňovat musí (úsměv).
Zdá se, že Vás začátek sezóny zastihl v dobré formě, je to tak? Čemu to připisujete?
Jaká je forma ukážou až další zápasy, ale fyzická kondice není vůbec ideální. Nestihl jsem z pracovních důvodů odtrénovat zdaleka tolik, kolik bych chtěl a potřeboval. Doufám, že se to bude rychle zlepšovat.
Začal jste pěkně zostra, věříte, že Vám střelecká fazóna vydrží?
Nic jiného si ani nemůžu přát. Góly se ode mě očekávají, tak doufám, že mužstvu pomůžu i v dalších utkáních.
Jak jste strávil krátkou letní pauzu?
Na fotbálek nebo nějaký turnaj nebyl čas. Léto trávím převážně pracovně. Ale nějaké chvíle na odpočinek se také našly.
Jaká je nálada ve Veselí po sestupu z krajského přeboru?
Loňskou sezónu jsem odehrál v B týmu. Zklamání ze sestupu samozřejmě bylo, ale ta sezóna dala klukům spoustu zkušeností. V týmu je skvělá atmosféra a nálada, je to vidět i při práci v trénincích (dřina, ale i vtípky). Teď to jen přenést na hřiště do zápasů.
Jak vnímáte rozdíl mezi krajským přeborem a 1. A třídou?
Kraj jsem nějaký ten rok nehrál, ale je určitě ještě víc fyzicky náročný. Na práci s balónem je mnohem míň času, vše je ve větší rychlosti a důrazu. Starší hráči jsou tam mnohem zkušenější, ví, kdy si vás jak přidržet, nebo kdy padnout. V 1. A třídě nás ale nečeká také nic jednoduchého, takže musíme prodat ty zkušenosti získané z krajského přeboru.
Máte ambice se co možná nejrychleji vrátit do nejvyšší krajské soutěže?
Sezóna bude dlouhá a náročná, samozřejmě chceme hrát nahoře, ale až čas ukáže, jak na tom budeme. Věřím, že co nejlépe, ale vždy je, co zlepšovat.
Popište našim čtenářům, jak se až doposud vyvíjela Vaše fotbalová kariéra. Jaké byly Vaše začátky? Kde všude jste působil?
Moje kariéra je spojená jen s Lokomotivou. Začal jsem tam již ve svých šesti letech. Od té doby hraji na Veselském trávníku. Prošel jsem všemi kategoriemi až do A týmu. Po dobu studia na vysoké škole bohužel nezbývalo tolik času na tréninky a bez toho se to hrát nedá. V té době jsem nastupoval bez tréninků jen za B tým. Věřím, že teď se znovu prosadím do A týmu a budu střílet góly.
Máte nějaký speciální fotbalový okamžik, na který velmi rád vzpomínáte?
Nic zásadního si zrovna nevybavuji, možná dva góly z dřívějších let, kdy jsem brankáře dokázal z velké dálky opravdu přelobovat (smích).
Děkuji za rozhovor a přeji mnoho dalších úspěchů!

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.