"Když jsi první, jsi vítěz, když jsi druhý, jsi nula, ale hlavně se z toho nepo..," hecuje před rozhodujícím utkáním sezóny Pavel Hrubec, hrající asistent trenéra Sušice

Pavel Hrubec rozhodl utkání proti Rokycanům a vy jste ho zvolili hráčem kola. On se nám v našem rozhovoru rozpovídal o psychice mužstva před rozhodujícím utkání, což nemusí posloužit jen sušickým hráčům, ale i vám!

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Utkání proti Rokycanům jste rozhodl dvěmi brankami, ta druhá padla až v nastavení. Jaký to byl pocit takto pomoci k titulu, který by bez vašich branek byl mnohem dál, než je teď?
Pokud milujete jakýkoliv sport a ať už v něm rozhodují branky, body nebo milimetry či setiny sekundy tak všechny vítězné momenty vyvolají velké emoce. U kolektivních sportů jsou tyto emoce umocněné týmovým duchem. Proto jsou tyto pocity stejné jak pro vítěze tak pro každého člena vítězného týmu.
Poslední kolo odehrajete v Mýtě. I když by vám dva body stačily, asi nemůžeme čekat hru na remízu, že?
Poslední utkání sezóny hrajeme na hřišti soupeře, který bude hrát o záchranu a určitě hráči Mýta budou bojovat do poslední minuty. Pro nás to znamená, že se musíme rvát o tři body jako každý zápas a doufám, že naše odhodlání vítězit v každém zápase bude zakončeno pomyslným mistrovským titulem.
Myslíte si, že jste trenéru Staňkovi zamotal hlavu při skládání sestavy pro příští zápas?
Myslím, že hlavu máme zamotanou oba před každým zápasem, protože už tak úzký kádr nám komplikují zranění hráčů po každém odehraném zápase. Já osobně prožívám restart své dlouhodobé kariéry po téměř dvouleté pauze zaviněné zraněním kolene a to, že můžu naskočit ve svém věku na pár minut do utkání je pouze takové týmové zpestření.
V Sušici plníte jak roli hráče, tak roli asistenta trenéra. Prožíváte konec soutěže více jako hráč, nebo jako trenér?
Podobná odpověď jako u první otázky. Týmové emoce se rozkládají na každou součást týmu ať je to trenér, hráč, masér potažmo fanoušek daného družstva. Určitě všichni chceme uspět a na konci řádně oslavovat.
Co od utkání v Mýtě očekáváte?
Doufám, že to bude"férový" boj jak o záchranu z pohledu domácího mužstva, tak o vítězství našeho týmu a tím o "mistrovský" titul pro sušické fanoušky.
V čem u sebe vidíte své silné a v čem své slabé stránky jako hráč?
V mém věku už silné stránky ustupují do pozadí těch velmi slabých, proto bych se raději této otázce vyhnul, abych nebyl levným terčem pro mladé spoluhráče do kabiny. (úsměv)
V plném proudu je EURO. Jak vidíte šance českého týmu a koho tipujete na vítěze?
Světový fotbal se velmi rychle vyrovnává a proto dnes nemáme slabých soupeřů. Dosavadní výsledky odehraných utkání tomu napovídají. Bohužel naše skupina je takzvaná skupina smrti kdy může postoupit každý i když velkým favoritem jsou Španělé. Přál bych našemu týmu postup ze skupiny a další postup by byl příjemným překvapením. Přesto favorizuji vítězem Eura sousední Německo, které si to rozdá ve finále s Itálií.
Co byste vzkázal klukům do kabiny před nejdůležitějším zápasem sezóny?
Když jsi první, jsi VÍTĚZ. Když jsi druhý jsI NULA. Ale hlavně se z toho NEPOSER!
A jedna otázka od kapitána Martina Kalného: "Pavle, proč si z tebe kluci utahují za Tvé černé elasťáky?"
Odpověď pro Martina ohledně mých elasťáků zůstane jako vždy v kabině týmu. (smích) Jde o menší dírku v rozkroku. Martine, děkuji za otázku, přijď se podívat. (smích)

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.