Snažím se u fotbalu hodně přemýšlet, podobně jako Marek Matějovský, říká o sobě sparťanský srdcař David Polák

Z důvodů pracovní zaneprázdněnosti přinášíme rozhovor s Hráčem 23. kola s malým spožděním. Omlouváme se a doufáme, že vás náš rozhovor s Davidem Polákem, na který jste museli čekat déle, než jste zvyklí, nezklame!

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Byli jsme zvyklí, že jsme rozhovory začínali uvítáním hráče Okříšek. Po pěti rozhovorech přichází změna. Dnes zdravíme mladého beka Velkého Meziříčí Davida Poláka. Davide, gratuluji k těsné výhře nad střelcem kola Matějem Vopršalem!
Děkuji :)
Trenér Petr Munduch naznačil, že podpora kabiny byla veliká, tak jak to bylo  ?
Neřekl bych zrovna podpora kabiny. Zrovna trenér ale na 3 dny musel zastavit celou svojí firmu a dát chlapům dovolenou, aby mi mohli posílat hlasy. To samé můj vedoucí jak v práci, tak na fotbale pan Machát měl na mé výhře velký podíl, když v práci a v jedné nejmenované vesnici ( Višňové :-D ) obcházel všechny lidi, aby mi dali hlasy, takže jim a všem co mi posílali hlasy patří velké díky!
Vyhrál jste naší anketu po zápase s Moravskými Budějovicemi, ve které obrana Velmezu opět nekapitulovala. Jaký to byl celkově vzato zápas?
První půle nám moc nesedla, nehráli jsme to, co jsme chtěli, hodně jsme ztráceli balony a bylo to takové mrtvé. V kabině o poločase jsme si něco řekli a na hřišti to pak bylo vidět. A naše obrana? Radost pohledět :-D .
Váš tým je bodově v pohodě a již tak mladý kádr ještě omladil. Tak jak vypadají ta poslední kola, nechybí tam trochu ten náboj a nasazení?
Je to dobře, že šanci dostávají mladí borci, jen ať si ten dospělej fotbal trochu osahají. Já, jako starej mazák mezi těmi mladými o nasazení strach nemám :-D, přece jen můžeme zabojovat ještě o 3 místo, takže to bude ještě zajímavé.
Pojďme k vaší osobě, poprosím Vás o krátké představení – kdo Vás k fotbalu přivedl, kde jste s fotbalem začínal, případně na jakém postě..?
Pocházím z malé, líbezné vesnice kousek od Velkého Meziříčí, která se nazývá Lavičky. Fotbal jsem začal hrát asi v 5ti letech s bráchou,který to dotáhl o dost dál a nebýt zranění, tak bych si teď kupoval letenky do Francie na Mistrovství. Tímto tě Míšo zdravím :-D. Ze začátku jsem hrával v útoku a dával dost branek, poté v dorostu jsem hrával i střed zálohy a později v obraně, kde hraji doteď.
Který klub je Vaší srdeční záležitostí a kterému hráči byste se rád na svém postě kvalitativně přiblížil :)?
Mé srdce je rudé a patří od mala Spartě, na kterou nedám dopustit. Mým vzorem je tak trošku Tomáš Řepka, ale momentálně nejoblíbenějším náš nejlepší středopolař v lize Marek Matějovský. S Markem toho mám hodně společného, hodně u fotbalu přemýšlím, snažím se to hrát zkušeně, což se mi myslím daří :-D
Jak má vůbec seřazené priority mladej kluk, jako jste Vy – fotbal, zábava, pak dlouho nic a pak škola, či zaměstnání :) ?
Tak na prvním místě je zaměstnání, bez peněz by to nešlo. Na druhém bude asi zábava, rád navštěvuji o víkendu různé bary, ale jen třeba na jedno pivo nebo kofolu, poněvadž moc nepiju a to se o mně i ví :-D. Fotbal je takový koníček, udělat si žízeň, však to hrajeme za pivo a párek. V zimě hraji i hokej a docela mě mrzí, že jsem s ním nezačal od mala, ale třeba si ještě pan Jandač nechá jedno místo pro Světový pohár.
Vraťme se ještě ke klubu – na Vašem hráčském profilu je vidět, že pendlujete mezi Béčkem, C týmem a časem se tam věřím objeví A tým.. Je Meziříčí ukázkovým klubem, kde funguje propojenost a pospolitost mezi jednotlivými týmy?
Prioritou je béčko. Za céčko chodím, když pan vedoucí Lukáš Machát zavolá, že má málo kusů, tak vezmu kopačky a jdu. S tím áčkem je to těžší, ale jelikož se teď o mně hodně píše, tak se musím pochlubit, že tuto středu jsem dostal pozvánku na trénink s áčkem a zvládl jsem to myslím dobře :-D
A jak celkově hodnotíte účast Béčka v Krajském přeboru? B týmům se nedaří tak často udržet se v soutěži a navíc zanechat dobrý dojem, tak jak se to myslím daří Velmezu
Na podzim se nám moc nedařilo, nenahráli jsme moc bodů, bylo to takové oťukávání se soutěží. Na jaře to ale šlape, jak už se psalo, nedostáváme moc gólů a na tom to náš trenér staví a občas se náš útočník Liška ukopne, takže super :-D .
Blíží se závěr soutěží. Těšíte se na „pomistrákový“ oddech, sledování Eura, Olympiády a odpočinek od vlastních soutěžních utkání?
Toho odpočinku moc nebude, přece jen brzy bude příprava a půjde se od nuly. Na Euro se těším, věřím, že naši udělají úspěch. Ještě aby ne, když v kádru je polovina ze Sparty :-
Na závěr se chci zeptat, zda sledujete naše stránky a co Vám třeba na nich chybí?
Abych řekl pravdu, tak kouknu jen, jak hráli naši soupeři nebo jak si vede céčko. Ale jinak super nápad.
Děkuji za rozhovor!
Taky díky a snad si dáme brzy repeté :-D

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.