Mladí kluci v týmu mají někdy svojí hlavu, ale spíš se jim snažím poradit a povzbudit, než nadávat, říká Muž kola Libor Szojka

Hlasovali jste pro ty nejlepší hráče v 17. kole a z vašeho hlasování vzešel vítěz! Kdo je tím vítězem? Redakce fotbalunas.cz ho vyzpovídala a rozhovor najdete zde.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Libore, na úvod gratuluji k výhře v anketě Muž kola. Už proběhly nějaké gratulace od spoluhráčů nebo okolí? Bude vás toto ocenění stát něco do kasy v šatně?
Díky, musím se přiznat, že už samotná nominace mě příjemně překvapila. Gratulovali mi někteří spoluhráči a taky kamarádi, kteří okresní fotbal sledují. Jestli mě to bude stát něco do kasy, to zatím nevím.
V béčku Mladého patříte mezi nejzkušenější hráče. Jak probíhá komunikace s mladými hráči? Poslouchají i vaše pokyny na hřišti nebo mají svojí hlavu?
S mladými kluky se mi hraje moc dobře, ostatně někdo to za mě musí odběhat. Někdy samozřejmě mají svoji hlavu, ale spíše se jim snažím poradit a povzbudit je, než abych nadával.
O víkendu jste cestovali na hřiště do Trhových Svinů. Jaká panovala nálada v kabině, protože poslední domácí zápas se Štěpánovicemi vám bodově nevyšel. Chtěli jste tuto ztrátu odčinit právě na hřišti Svinů?
Proti Štěpánovicím jsem nehrál, ale v Trhových Svinech jsme chtěli po předchozí prohře bodovat, i když jsme se až na Mildu Schustera nemohli spolehnout na pomoc kluků z áčka, které hrálo svůj zápas tentýž den dopoledne.
Vy jste byl nakonec jediným střelcem zápasu. Jak jste viděl zápas vy ze hřiště a popsal byste našim čtenářům váš gól?
Trhové Sviny měly celý zápas herní převahu, ale největší šance jsme si paradoxně vypracovali my. Několikrát jsme šli sami na brankáře, ale žádnou vyloženou šanci jsme nedokázali proměnit. Gól padl po hezké akci, kdy můj spoluhráč Michal Drábek obešel gólmana a nahrál mi před prázdnou branku.
Co jsem se dozvěděl tak v sestavě můžete naskočit prakticky na jakémkoli postu. Můžete se tedy označit za univerzála, který post sedí vám osobně nejlépe?
To je pravda, v Mladém jsem si kromě brankáře zahrál snad na každém postu. Nejvíc mi asi sedí předstoper, tam se přece jen nemusí tolik běhat, celou hru mám před sebou a můžu se zapojit do rozehrávky.
Po výhře na půdě Trhových Svinů jste se v tabulce posunuli na 6. místo. Pomýšlíte třeba na atakování třetího místa, na které ztrácíte 4 body? Nebo umístění neřešíte?
Určitě by se nám umístění v horní části tabulky líbilo, ale popravdě to moc neřešíme. Béčko je hlavně možnost pro mladé kluky, aby mohli získat zkušenosti v mužském fotbalu a pak pravidelně nastupovat v áčku.
Jaké byly vaše fotbalové začátky a kdo vás k fotbalu přivedl?
Pocházím z Benešova nad Černou a tam jsem začínal v žákovských kategoriích. Tam jsem taky po dorostu v Kaplici začal hrát za muže. Dva roky jsem pak kopal v Dolním Dvořišti a pak jsem se přestěhoval do Č. Budějovic. Šest let jsem hrál za českobudějovickou Slavii, kde se dosud angažuji jako člen výboru. Na fotbalový důchod jsem přesídlil do Mladého, kde jsem potkal spoustu skvělých lidí.
Máte i jiné koníčky kromě fotbalu?
Rád jezdím na kole, ale nejraději trávím volný čas se svojí rodinou.
Na dveře klepe finále Ligy mistrů. Máte ve finálové dvojici svého favorita? Komu přejete trofej vítěze?
Jednoznačně Realu Madrid. Můj syn Matěj je jeho velký fanda, takže ani nemůžu jinak.
Pomalu se blíží fotbalový vrchol sezony ME 2016. Kdo je váš favorit na zisk titulu a jaké šance dáváte českému týmu? Označil byste i nějaký tým jako černého koně turnaje?
Na sledování zápasů ME se moc těším doufám, že se českému týmu bude dařit. Postup ze silné skupiny by byl určitě úspěch. Můj favorit na zisk titulu je domácí Francie, černým koněm bude podle mě tým Belgie.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.