ROZHOVOR S HRÁČEM 16. KOLA - Anton Kovanič:"Ledecké angažmá jsem domluvil na Nou Campu."

Hlasovali jste pro ty nejlepší hráče v 16. kole a z vašeho hlasování vzešel vítěz! Tím se stal slovenský záložník Ledec Anton Kovanič, který v hlasování o hráče kola dokonce získal nejvíce hlasů v historii této soutěže! O jeho přerušené kariéře, zápasu v Horkách, nebo o tom, jak to funguje v Ledcích, se můžete dočíst v přiloženém rozhovoru.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Gratuluji k vítězství v anketě o hráče kola. Můžete v krátkosti popsat svoji fotbalovou kariéru?
Celá moje rodina je fotbalová, takže už od mala jsem se motal po fotbalových hřištích. Fotbal jsem začal hrávat v Martine, kde jsem prošel všemi mládežnickými kategoriemi a hrál ligu až do staršího dorostu. V devatenácti jsem skončil kvůli problémům s kolenem a kopačky obul až teď v Ledcích po dvanácti letech. Tam jsem se dostal úplnou náhodou. Na služební cestě v Barceloně jsme navštívili Nou Camp, a tam v ochozech jsem si kolegovi postěžoval, že bych si ještě jednou rád velký fotbal zahrál. Řekl mi, že má vazby na Ledce a jestli to nechci zkusit. No a než jsem si uvědomil, na co jsem vlastně přikývnul a vrátil se domů, přestup už byl hotov. Takže jsem asi jediný ledecký hráč v historii klubu, který domluvil přestup na Nou Campu. (smích)
Věděl jste o tom, že jste se dostal do sestavy kola? Překvapilo vás celkové vítězství?
Ano, dozvěděl jsem se to ráno od spoluhráče. Výhra mne překvapila, ale musím se přiznat, že o moc víc mne překvapil ten rozdíl a to množství hlasů, které jsem dostal. Čím bych chtěl hrozně moc poděkovat každému, kdo pro mě hlasoval.
Bude Vás v kabině něco stát vítězství v anketě?
Ne, nebude. Navrhoval jsem, nějaký čas dozadu, zpoplatnit tuto položku, ale nějak se to neujalo. Takže jsem tomu vlastně rád. Ale i tak jsem celkem dobrý sponzor do týmové kasy.
Jak byste popsal zápas v Horkách? Vypadalo to na docela pohodlné vítězství...
Ano, na papíře to tak vypadalo, ale opak byl pravdou. My jsme se celý zápas nedokázali dostat do tempa a naproti tomu Horky hrály velmi dobře. Bohužel pro ně udělali třichyby a my jsme každou proměnili. Což rozhodlo zápas a je srazilo na kolena, pak už se zápas víceméně dohrával.
Vám se podařilo vstřelit dvě branky, dokázal byste je popsat?
Obě po standardních situacích. Obě krásně kopnul Tomáš Konečný. Gól na 1:0 padl po přímém kopu zprava, první obránce minul odkop, já hned za ním trefil míč z první a ten se od zadní tyče dostal až do brány. Branka na 2:0 padla pro změnu zleva, míč proskočil vápnem, já si naběhl zezadu, kde jsem byl zcela sám a hlavou asi ze sedmi metrů uklidil míč pod břevno.
Na jaře jste zatím stoprocentní a dál stíháte Kropáčovu Vrutici, se kterou se utkáte následující kolo. S jakými cíli do zápasu půjdete?
Na zápas se velmi těšíme. S Vruticí to zcela jistě bude moc hezký fotbal. Určitě nepůjdeme betonovat, ale spíš si ten zápas co nejvíc užít. My nemáme co ztratit a hlavně, kvůli takovým utkáním se fotbal hraje.
Pošilháváte ještě po postupu do okresního přeboru, nebo už jste se smířili s druhým místem?
Určitě by to bylo hezké postoupit, ale upřímně si třeba říct, že Vrutice si za své suverénní výkony a výsledky, rozhodně postoupit zaslouží. My se budeme snažit udržet druhé místo a nepřipustit v souboji o něj žádné drama.
Jak těžko se hledá motivace do zápasů, když ve vašem okolí v tabulce je nejblíže třetí Zdětín, který na vás ztrácí osm bodů?
V Ledcích je skvělá parta kluků a skvělé vedení, kteří fotbal opravdu milují a nikdo nechce prohrávat. A za takových okolností se motivace hledat nemusí. Hlavně se ale soustředíme jen na sebe a naší hru, na tabulku a bodové rozestupy se moc nedíváme. Jen se chceme bavit fotbalem a samozřejmě vyhrávat.
V soutěži jste velmi produktivní a podařilo se vám vstřelit již deset branek. Jak hodnotíte sezonu z osobního hlediska?
Před sezónou bych řekl, že když se dostanu do základní sestavy, bude to úspěch. Teď jsem nejlepší střelec mužstva, takže z hlediska efektivity bych asi spokojený být měl, spíš jsem ale překvapen. Je pravda, že těch dvanáct let bez fotbalu je znát hrozně moc a na hřišti se stále hledám a o to méně asi přihrávkami nacházím své spoluhráče. (smích) Takže jsem rád, že se mi pár góly podařilo rozhodnout některé zápasy a tím jim to aspoň trochu splatit.
Máte nějaké zvláštní rituály před zápasem, nebo během něj?
Teď už ne, když jsem hrával v dorostu, tak jsem vždy nastupoval na hřiště v řadě jako poslední, vždy měl číslo 11 a levou kopačku si obouval jako první. Teď jsem rád, že stihnu sraz a moc se nezničím už při rozcvičce.
Jak často sledujete náš portál a co říkáte na jeho tvorbu?
Myslím, že fotbalunas.cz je obdivuhodný počin a skvělé zrcadlo fotbalu, který se dělá opravdu jen pro radost. Je krásné si přečíst zprávy o všech utkáních, čím jsem se vlastně dostal k tomu, že portál sleduji pravidelně, hlavně v neděli a v pondělí, kdy naskakují reportáže a výsledky. Teď začnu sledovat i úterý a středu, kvůli hráči kola, bylo by moc fajn, kdyby se to ještě nějakému Ledeckému spoluhráči povedlo. Skvělých adeptů máme opravdu mnoho.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.