ROZHOVOR S HRÁČEM KOLA - 16.kolo - Marek Petráš: Pokud na nás bude mít trenér Vajda nervy, rád bych s Včelnicí postoupil i z 1.A

Marek Petráš podruhé zpovídán jako hráč kola
Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Bukovsko jste porazili 5:0. Byl rozdíl dvou tříd zjevný i na hřišti?
Nechci kvality Bukovska nějak shazovat, ale v současné době máme hodně kvalitní tým a hrajeme ve velké pohodě, což se hřišti projevuje. Proti Bukovsku se nám podařilo dát gól hned ze začátku a Bukovsko se nezmohlo na nic jiného, než nakopávat dlouhé balony dopředu, kde je sbírali naši beci. Takže myslím, že rozdíl tam byl znatelný.
S Lišovem jste na podzim ztratili body po přestřelce 4:4. Očekáváte výraznější komplikace i v příštím zápase na jejich půdě?
Lišov je zatím jediný tým, který nás v této sezoně přehrál. Ale přes zimu jsme udělali velký kus práce, uvědomujeme si ale, že to bude hodně těžké. Věříme, že si z Lišova tři body přivezeme.
Sledujete tabulku soutěže? Je tam pro Vás nějaké překvapení?
Ano tabulku sleduji a myslím, že tam zase moc velké překvapení nejsou. Možná až na Suchdol, kterému se minulou sezonu moc nedařilo.
Jaký post Vám na hřišti nejvíce vyhovuje?
Tak určitě je to ten současný na kraji zálohy. Občas jsem hrál i v útoku, ale v záloze se mi hraje dobře, obzvlášť když se můžu spolehnout na naše krajní beky, se kterými si dokážu vyhovět a myslím, že to funguje.
Jaké jsou Vaše osobní fotbalové ambice?
No tak v současné době je to hlavně postup do 1.A. A do budoucna by bylo hezké, kdyby se nám dařilo a podařilo se nám postoupit i do kraje. Je to sice hodně těžké, ale myslím, že to není úplně nereálné. Pokud zůstane celý tým pohromadě plus nějaké posily... Hlavně, jestli na nás trenér Vajda bude mít pořád nervy a vydrží připravovat kvalitní tréninky a držet partu pohromadě, ale je to spíš takový sen.
Máte nějaký rituál před zápasem?
Jediný rituál je, že si před zápasem všichni tleskneme. Jinak má asi každý z kluků to svoje.
Radek Vajda usedl už jen na trenérskou lavici. Co tato změna pro Vás znamená?
Pro nás to znamená, že máme o jednoho kvalitního beka méně. Ale myslím, že kdyby bylo nejhůř, Radek určitě naskočí. Radek se rozhodl, že nás povede z lavičky a určitě mu to jde výborně a je to hlavně jeho zásluha, že jsem tam, kde jsme. Pokaždé si připraví kvalitní trénink a v zimě jsme toho opravdu hodně naběhali. Vede si i statistiky, kdo chodí na tréninky, kdo toho kolik naběhal a hlavně má u všech hráčů autoritu, je to určitě vůdčí typ a já věřím, že mu to všechno vrátíme na hřišti.
Máte nějakou perličku z kabiny, kterou byste mohl publikovat?
Tak jako perliček je určitě hodně, protože máme skvělou partu. Zrovna teď mě nenapadá žádná z těch, kterou bych mohl publikovat (smích).
Proslýchá se, že pokud postoupíte, pojedete na týden pryč. Vzpomněl byste si, kdo s tímto nápadem přišel?
Abych pravdu řekl, ani nevím kdo to vymyslel. Spíš jsou to takové řeči v euforii. Jsem si jistý, že když postoupíme, tak to bude velké a je úplně jedno jestli to oslavíme ve Včelnici nebo někde jinde.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.