ROZHOVOR S HRÁČEM KOLA - 13.kolo, 1.A třída sk. B: „I v duchu fair play může být tým úspěšný,“ říká Martin Kovařík

Útočník Brandýsa nad Labem Martin Kovařík o víkendu vystřelil svému týmu důležité vítězství na hřišti skvěle hrající Velimi, kromě toho ale také šest minut před koncem předvedl obrovské gesto Fair play. K čemu o víkendu došlo a mnohem více se dozvíte v následujícím rozhovoru!

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Dobrý den, v úvodu podzimní části sezóny jste byl vyhlášen Hráčem kola a v jeho závěru znovu. Jaké jsou Vaše bezprostřední dojmy a co pro Vás toto ocenění znamená?
„Ocenění si vážím, děkuji všem za hlasy.“
Hráčem kola jste se stal především proto, že jste rozhodl náročný duel na hřišti Velimi a krátce před koncem prvního poločasu vstřelil rozhodující gól. Mohl byste gólový okamžik popsat z Vašeho pohledu?
„Ve vápně se ke mě dostal odražený balon a já jsem se snažil ho jen správně umístit – naštěstí se to povedlo.“
Velim šla zásluhou brzkého gólu již po necelých čtyřech minutách do vedení. Jak moc Vás vstup domácího týmu do utkání zaskočil?
„Velim začala utkání velice dobře, my naopak velice zle. Bylo to bez pohybu a se spoustou chyb. Domácí se prezentovali nátlakovou hrou, což nám prvních dvacet minut dělalo spoustu problémů. V druhé polovině prvního poločasu se však hra vyrovnala a navrch jsme postupně začínali mít zase my.“
Troufl byste si venkovní zápas na hřišti Velimi označit za nejnáročnější zápas v dosavadním průběhu sezóny?
„Určitě tento zápas patřil mezi ty těžší. Velim má dobrý tým a věřím, že se ze spodních pater tabulky probojuje výše.“
Šest minut před koncem jste mohli zahrávat po Vašem pádu v pokutovém území pokutový kop, který hlavní rozhodčí nařídil a poté odvolal, když jste se přiznal, že se o penaltu nejednalo. Co přesně se stalo?
„Dostal jsem dlouhou průnikovou přihrávku od Martina Kubeše a těsně před padajícím brankářem jsem si míč posunul mimo něj. Brankář však při pádu stačil v poslední chvíli stáhnout ruce. Poté, co rozhodčí penaltu odpískal, jsem za ním šel a řekl mu, že se o faul nejednalo a on penaltu ihned odvolal.“
Ocenili fanoušci a hráči domácího týmu Vaše sportovního gesto nebo to vyšumělo do prázdná jako pára nad hrncem, což by byla určitě škoda?
„Ocenilo to relativně mnoho lidí. Já si přeji, aby se fotbal hrál fair play, a to jak ze strany hráčů, tak hlavně ze strany funkcionářů. Brandýs hraje fair a je vidět, že to jde, že i tak tým může být úspěšný. “
Blíží se závěr podzimní části a Vy jste stále na čele tabulky. Chystáte už něco velkého na dokopnou? (řečeno s úsměvem)
„Příští týden máme tradiční posezení. Myslím, že povedenou podzimní část sezony trošku oslavíme.“ (řečeno s uličnickým úsměvem)
Místopředseda Jiří Weigl musí být s počínáním týmu nadmíru spokojený, jste v ním v kontaktu a co na Vaše výkony říká? Vím, že se ho mohu zeptat osobně, ale přece jen to chci slyšet od Vás. (řečeno s úsměvem)
„Jirka dělá pro fotbal v Brandýse opravdu hodně, spolu s celým vedením odvádějí dobrou práci. To, že jsme na špici tabulky je určitě velice těší.“
V letošním průběhu sezóny jste s jedenácti góly zatím nejlepším střelcem svého týmu a v tabulce střelců Vám patří čtvrté místo. Počítáte své góly nebo se soustředíte pouze a jen o to, aby se týmu dařilo jako celku?
„Jako útočník bych góly dávat měl, jinak bych určitě pro tým nebyl platný. Na začátku podzimní části jsem byl se svými výkony relativně spokojený, ale poslední dobou to není nic moc. Potřebuji si trošku odpočinout a v zimě pořádně potrénovat a bude to zase lepší.“ (úsměv)
Blíží se závěr sezóny a zimní přestávka. Mohl byste nám prozradit, jaké jsou Vaše plány a jak budete trávit vánoční svátky?
„Za měsíc odlétáme s rodinou do Chile, kde strávíme celé vánoční svátky i Nový rok. Už se na to moc těšíme.“
Mnohokrát Vám děkuji za rozhovor a přeji Vám, abyste zbytek sezóny v klidu a ve zdraví dohrál a dařilo se Vám jak v jarní části, tak v osobním životě. Na shledanou.
„Děkuji mnohokrát. Nápodobně. Na shledanou.“

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.