"Fotbal jsem hrával vždy jen na louce společně s partou sousedů" vzpomíná na své začátky hráč 10. kola Jakub Pospíšil

Hlasovali jste pro ty nejlepší hráče v 10. kole a z vašeho hlasování vzešel vítěz! Jakub Pospíšil z FK Studená! Redakce fotbalunas.cz ho vyzpovídala a rozhovor najdete zde.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Jakube, gratuluji Vám k vítězství. Zkuste pro začátek zavzpomínat na utkání se Staňkovem a zhodnoťte nám ho z Vašeho pohledu?
Jak tomu odpovídá i výsledek, zápas se Staňkovem nepatřil k těm těžším, které jsme za podzim absolvovali. I přes drobné chyby v naší obraně jsme si s útoky soupeře poradili. Myslím si, že silným prvkem naší obrany je nyní dobrá organizace spojená s funkční „ofsajdovou pastí“ do které se mnoho rodících se útoku chytilo a co prošlo, zlikvidoval gólman Pavel Janák, který je ve skvělé formě.
V utkání jste sice branku nevstřelil, ale podal jste výborný výkon, kterým jste přispěl k důležité výhře. Co podle Vás bylo rozhodujícím faktorem, že jste zvítězili?
Rozhodující bylo určitě to, že jsme vstřelili o 3 góly více, než soupeř :-D Jak jsem zmiňoval výš, nyní máme skvěle sestavenou obranu a to, že kluci vepředu nedávají góly, je spíše výjimkou. Kdybychom v poslední minutě vzadu neudělali onu osudnou minelu, zvítězili bychom s čistým štítem.
Teď trochu zabrousíme do Vašeho soukromí, čím se živíte a jak trávíte svůj volný čas?
Ještě na nějaký rok zůstávám studentem vysoké školy. Svůj volný čas (kterého moc není) trávím jako asi každý sportovec – sportem. Ať už jde o futsal, cyklistiku nebo squash. Miluji i dobré filmy, nejlépe v příjemné společnosti.
Kdo Vás k fotbalu přivedl? Můžete nám popsat Vaši dosavadní kariéru?
Fotbal jsem hrával vždy jen na louce společně s partou sousedů. Znáte to, brány postavené z mikin, rozhodčí je majitel míče a zápas končí, když je tma… K fotbalu v FK Studená jsem se dostal až ve svých 18-ti letech. I přes to, že jsem neměl žádné zkušenosti, trenér mě každý týden stavěl do základu. Vzpomínám, že první sezóna pro mě byla velmi náročná, ale kdybych sedával na lavičce, nedostal bych se až na hráče 10. kola Okresního přeboru :-D
Hráčů se pravidelně ptáme, jestli mají své oblíbené kluby a hráče. Jak je to u Vás?
FK Studená je pro mě srdeční záležitost, proto je u mě náš tým číslo 1. Vždy jsem fandil Petru Čechovi a než jsem odstartoval svou krátkou kariéru v „poli“, byl to můj veliký vzor. V neposlední řadě nikdy nezapomenu na neskutečná kouzla, která předváděl Ronaldinho.
Utkvěl Vám v paměti nějaký fotbalový zážitek, na který rád vzpomínáte?
V paměti mi navždy zůstane vzpomínka na první domácí zápas za FK. Je 29. 8. 2009 a do Studené přijeli fotbalisté z Halámek. Tehdy jsem ještě neznal žádného ze soupeřů a všechny tváře pro mě byli nové. Vzpomínám, že Halámky měli velmi rychle a šikovné útočníky a z pozice levého beka jsem jednoho z nich dostal na starost. Po 70 minutách sprintů a soubojů přichází osvobození v podobě druhé žluté karty pro soupeřova útočníka. Stav utkání je v té době vyrovnaný 1:1. O 7 minut později přichází standardka do soupeřova vápna, kterou však obránci odvrátí. Odražený míč skončil na mých kopačkách necelých 20 metrů od brány. Na nic jsem nečekal a přízemní střelou jsem vyslal míč zpět, ten se odrazil od jedné tyče do druhé a skončil v bráně. První domácí zápas a nádherný vítězný gól, na to se nedá zapomenout!! :)
Prozradil byste čtenářům nějakou veselou příhodu z kabiny?
10. října nás čekal domácí zápas s Kardašovou Řečicí. Jako pokaždé jsme měli sraz hodinu před zápasem, když už jsme čekali jen na poslední auto, trenérovo auto, z Řečice nám zavolali, že na zápas nedají dohromady dost lidí, tak k nám ani nepojedou. Byli jsme zklamaní, že si nezahrajeme, ale dalo nám to do ruky jeden trumf: Trenér nic netuší!!! Po jeho příjezdu jsme se naskládali do kabiny a nehnutě seděli. Nejvyšší klasicky zhodnotil minulé kolo a pustil se do přípravy na nadcházejících 90 minut. „Budeme makat už od začátku, do poločasu rozhodneme.“ „Vzadu to dnes chci vidět bez chyb…“ „Ty lajny budete brousit!!!“ však to znáte. Následně nám pověděl sestavu na zápas s v ten moment, kdy zvolal: „Tak se převlíkejte“ jsme spustili náš oslavný pokřik, následovaný výbuchem smíchu… My jsme se náramně pobavili.
Naše reprezentace se probojovala na EURO 2016. Jaké dáváte našemu nároďáku šance a kam až se probojuje?
Jsem velice rád, že postup na EURO si kluci zajistili z prvního místa. Kam až se dostanou, si neodvážím tipovat, ale fandit naší reprezentaci budu při každém utkání!
V dalším zápase zajíždíte do Popelína. Co od zápasu čekáte a s jakým cílem tam jedete?
Cíl je jako vždy jasný. Vítězství nebo při nejmenším aspoň bod z venkovního zápasu. Očekávám velmi vyrovnaný a náročný boj. Z Popelína si pamatuji skvělé zákroky domácího gólmana společně s chybami v naší obraně, které nás stály prohru 5:1. Věřím ale, že tento víkend z Popelína nějaké body „urveme“.
Podle hlasování a hráčů kola je vidět, že vaši spoluhráči náš web hodně sledují. Vy osobně sledujete náš web fotbalunas.cz? A jak jej hodnotíte?
O tom není pochyb. Je mi jasné, že do hlasování se zapojil téměř celý tým. Váš nový web je skvělý! Budu opakovat, co tady už mnohokrát zaznělo, ale je pravdou, že něco takového tady opravdu chybělo. Jen tak dál.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.