Dynamo sleduji, styl se mi líbí Plzně, ale jinak jsem samozřejmě slávista, říká Tomáš Wejskrab

Do 19ti let snil Tomáš Wejskrab o první fotbalové lize, nyní studuje vysokou školu v Praze a hraje klidně i dva zápasy za víkend. Ačkoliv ho v kariéře přibrzdilo pár zranění, fotbal má pořád rád a nikde není psáno, že si vyšší soutěž třeba i se Slavií ČB nezahraje. 

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Tomáši gratulace k ocenění. Sledujete náš web a ankety o Hráče kola?
Děkuji. Váš web sleduji pravidelně a musím říci, že se mi moc líbí.
Ceníte si tohoto úspěchu? A myslíte, že může mít vliv na Vaši výkonnost, že si budete třeba více věřit?
Rozhodně je to příjemné, ale musím také zmínit, že je to i zásluha celého týmu. Vliv to klidně může mít, je to pěkné povzbuzení.
Pojďme k zápasu s Temelínem. Jak jste cítil po sobotě, kdy jste odehrál celé utkání za Slavii?
Popravdě před zápasem na rozcvičce jsem se cítil trochu unaveně, ale nakonec potom v zápase jsem se cítil výborně. Zápas jsme jako tým zvládli skvěle a vybojovali důležité 3 body, hlavně v 1.polovině jsme byli lepším týmem a hráli velmi dobře. Z posledních 3 zápasů to byl náš nejlepší výkon a všichni kluci zahráli perfektně.
Jak to vlastně berete, že chodíte vypomáhat Borku?
Já jsem za tuhle možnost strašně rád, jelikož jsem se před třemi týdny vrátil z USA , kde jsem byl celé léto a navíc minulé jaro jsem celé nehrál kvůli zranění kolene. Takže pro mě ideální příležitost jak nabrat potřebnou herní praxi. Jinak parta na Borku je výborná, takže tam chodím hrát opravdu rád.
Myslíte se Slavií na postup do Krajského přeboru? Nebo spíše přemýšlíte nad záchranou Borku?
Myslím, že naším hlavním cílem je hrát pohledný, útočný fotbal v horní polovině tabulky. Přímo na postup zatím nemyslíme, ale pokud budeme na konci sezony na 1.místě, tak se rozhodně zlobit nebudeme. A co se týče Borku, tak sice současné umístění není nejlepší, ale jsem si jist, že skončíme někde uprostřed tabulky.
Pamatuji si, že když jsem vás pískal jako žáčka, byl jste všude brán jako velký talent. Ve Slavii jste vyčníval nad svými spoluhráči. Snil jste třeba o první lize?
Samozřejmě, že snil. Do nějakých 19 let byl pro mě fotbal velmi důležitý, ale postupně začala přibývat zranění a poslední rok v dorostu jsem právě vinou zranění skoro vůbec nehrál. A tak jsem se rozhodl dát přednost studiu v Praze a fotbal šel trochu stranou. A určitě tohoto rozhodnutí nelituji.
Jak hodnotíte angažmá v Dynamu ČB a Táborsku, kam jste také nakoukl?
Byla to skvělá zkušenost a období na které rád vzpomínám. Také jsem tam poznal spoustu kamarádů a s některými se vídám dodnes.
Jak těžký je přechod do kategorie mužů? Myslíte si, že vás výška limituje?
Mužský fotbal je určitě odlišný ve spoustě věcech. Chce to trochu čas, zvyknout si a přizpůsobit se, ale myslím, že je to i dost individuální. Někdo si zvykne téměř okamžitě, někomu to může chvíli trvat. Nemyslím si, že by mě výška nějak výrazně limitovala, ale určitě nějaký ten centimetr navíc by se hodil. (úsměv)
Jaké máte nyní fotbalové cíle?
Hlavním cílem je se fotbalem bavit a mít z něj radost. A kdo ví, třeba si i jednou se Slavií zahrajeme Krajský přebor.
Vím, že máte rád Real Madrid. V čem je podle vás C. Ronaldo lepší než ostatní hráči? Jakou jednu věc byste si od něj vzal?
On je především neskutečný dříč, pořád na sobě pracuje a neustále se chce zlepšovat. Vzal bych si asi od něj to jeho zapálení do hry. Pořád chce být nejlepší, za každé situace dávat góly, nikdy nemá dost.
Fandíte někomu na domácí fotbalové scéně? Občas vás vídám na Střeleckém ostrově.
Samozřejmě sleduji naše Dynamo, to je jasné. Jinak se mi moc líbí styl Viktorie Plzeň a jsem samozřejmě Slávista.
Na závěr se zeptám, co jste říkal naší „repre“ v průběhu kvalifikace na EURO?
Myslím, že je to obrovský úspěch vyhrát takhle obtížnou a vyrovnanou skupinu a ještě k tomu dvakrát porazit Nizozemce. Uvidíme co na EURU, třeba se našim podaří postoupit ze skupiny.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.