Na Hluboké jsem spokojený, říká Tomáš Antoš

Přinášíme rozhovor s Tomášem Antošem, jenž se v hlasování o Muže kola umístil na třetím místě. Obránce Hluboké nad Vltavou má letos skvělou formu a i z defenzivy dokázal vsítit čtyři branky a nutno dodat, že vždy krásné. 

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Tomáši, gratuluji ke třetímu místu v anketě o hráče kola. Sice jste nezvítězil, ale i přesto je s vámi rozhovor a vaše jméno se tak teď objeví křížem krážem po internetu. Očekáváte, že budete muset odevzdat něco do společné kasy
Děkuji. Doufám, že ne, přece jenom jsem nevyhrál, ale byl třetí. Ale jak znám Čendu (Honza Čermín), on už si nějakou tu výmluvu najde a něco mi tam napíše.
Proti Prachaticím jste vyhráli, ale vy sám jste uznal, že výkon týmu nebyl po celý zápas ideální? Mohl byste se o tom více vyjádřit?
Nezačali jsme dobře. Hráli jsme docela nervózně, pak padl první gól a od té už to bylo o trošku lepší až do konce poločasu. Druhý poločas jsme začali úplně stejně jako ten první, bohužel náš výkon zůstal stejný až do devadesáté minuty. S posledním domácím zápasem s Jankovem se náš výkon nedá vůbec srovnat. Nicméně tři body máme, takže v tomto ohledu jsme spokojení.
Proti Prachaticím jste se dokázal gólově prosadit. Můžete nám prosím svůj gól popsat?
Na naší polovině jsem dostal přihrávku od Čendy, ale nebylo kam přihrát dál, tak jsem míč chvíli podržel. Potom jsem přihrál Kurimu (Pepa Kurali), který ještě přiťukl míč Horinkovi (Radek Horejš), ten prošel mezi asi třemi hráči a nakonec jsem mu míč tak trochu ukradl, vystřelil a naštěstí to tam spadlo. Tak snad se nezlobí.
Když už jsme u gólu. Vy jste letos dal už 4 branky a jste nejlepším obráncem v této statistice. Čím si myslíte, že vaše střelecká potence je taková?
Díky spoluhráčům a hlavně štěstí. Skoro všechny čtyři góly byly z větší vzdálenosti, takže jednoznačně štěstí, že to tam nějak spadlo. A pak ještě penalta. Za tu samozřejmě musím poděkovat Adymu (Tomáš Adam), on by mi to vyčítal, že jsem ho nezmínil.
Prosadit jste se dokázal proti Dačicím, Želči, Jankovu a nyní s Prachaticemi. Který váš gól byl nejhezčí a který nejcennější?
Nejcennější asi proti Jankovu, který do té doby neprohrál a navíc se nám zápas povedl. Za nejhezčí bych označil gól ze zápasu v Želči, tam jsem se ukopl dost. (smích)
S Hlubokou jste letos vysoko. Jací soupeři vám vyhovují více - ti kteří hrají útočný fotbal a mají tak hru více otevřenou nebo naopak soupeři, kteří více zalezou a vy jste ti, kteří musejí útočit?
Myslím, že nám vyhovuje spíše soupeř, který hraje fotbal, i když třeba to hráli i v Dačicích, ale tam jsme byli prostě úplně neschopní, stejně jako v Dražicích.
Jste odchovancem Hluboké nad Vltavou. Je vám stále jen 22 let a ještě jste "neodletěl z hnízda". Kývl byste na nabídku z vyšší soutěže? Nebo byste šel rád ve stopách klubistů Puyola či Maldiniho a celou kariéru spojil s týmem v podzámčí?
To opravdu nevím. Přemýšlel bych o tom, kdyby taková nabídka byla. Určitě ale nepůjdu ve stopách Standy Legdana, 47 týmů během 10 let mi přijde moc. Zatím, ale není důvod nic měnit, na Hluboké jsem celkem spokojený.
Jaký je fotbalový vzor Tomáše Antoše? A kterému týmu fandí?
Fotbalový vzor? Asi Tomáš Adam. Nestačím se divit, co všechno je možné s míčem ještě vymyslet. Sledovat tohoto hráče je velký zážitek. Co se týče týmu, těch bude více, v Anglii to je Chelsea, ve Španělsku Real Madrid a v Německu Dortmund. V naší lize se mi líbí, jak v současné době hraje Mladá Boleslav.
V dalším kole zajíždíte na půdu Olešníku. Co od utkání očekáváte a s jakým cílem do utkání půjdete?
S cílem vyhrát, jako do každého zápasu. V Olešníku to bude o to zajímavější, že se mezi sebou všichni známe a dělí nás jenom pár kilometrů.
Děkuji za rozhovor a přeji mnoho úspěchů nejen ve fotbale, ale i v životě.
Já děkuji za rozhovor a přeji Vám i Vašemu webu, ať se daří.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.