Chtěl bych si zachytat v přeboru a doufám, že se mi to na Hájích podaří, říká hráč 24. kola Vojtěch Pospíšil | 1.A třída sk. A, 2023-2024

Hlasovali jste pro ty nejlepší hráče v 24. kole a z vašeho hlasování vzešel vítěz! Vojtěch Pospíšil, brankář FC Háje Jižní Město.

Redakce fotbalunas.cz ho vyzpovídala a rozhovor najdete zde.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
V tomto kole jste dostal 5 branek a i přesto Vás trenér soupeře chválil a fanoušci rozhodli o tom, že jste hráčem kola, je to hořkosladký pocit?
Samozřejmě, kdyby se vyhrálo potěšilo by to víc, ale jsem za to vděčný a chtěl bych poděkovat hlasujícím.
Branku jste proti Vršovicím dostali v první půli pouze jednu, co se potom změnilo, že Vršovice v druhé půli přidaly 4 branky?
Myslím si, že jsme Vršovice v první půli překvapili, že jsme s nimi hráli vyrovnaně a dokonce v určitých chvílích je i přehrávali. V druhé půli se hra ještě více vyrovnala a bohužel se jim tam podařilo vstřelit gól, který jim dodal jistotu a my už nebyli schopni odpovědět.
Myslíte si, že jste u některé z obdržených branek mohl něco udělat jinak?
Téměř vždycky se dá udělat o něco víc vzhledem k tomu, že 4 góly jsem inkasoval po dorážce, kde už se toho moc dělat nedalo, tak mám v hlavě ten druhý gól u kterého chyběl opravdu kousek k chycení a možná kdybych stál o kousek vedle dokázal bych ho vytěsnit....
Trenér soupeře chválil Vaší hru nohami, zaměřujete se na to v tréninku a myslíte, že už je to dnes nutnost, aby brankář hrál nohami stejně jako hráči v poli?
Na hru nohama se opravdu snažím zaměřit jak v trénincích, tak v zápasech a to oběma nohama. Chce se po mě abych hrál co nejvíc nahoře, abych byl nápomocný při mezihře a myslím si, že to je v dnešním fotbale opravdu potřeba, aby brankář měl kvalitní hru nohama a mohl tak být jedenáctým hráčem v poli.
Máte na Hájích speciální brankářské tréninky?
Máme zde možnost docházet na trénink s Vaškem Wintrem, který má bohaté zkušenosti a sleduje trendy, které se nám snaží předávat.
Čerpáte nějaké zkušenosti třeba i z videí na Youtube nebo Instagramu?
Samozřejmě sleduji všelijaká videa z tréninků profesionálu, abych se něčemu přiučil a mohl se tak dál zlepšovat. Zároveň zpětně koukám na naše domácí zápasy, které se nahrávají a zkoumám co jsem v daném zápase třeba mohl udělat lépe.
Máte nějaký svůj rituál, který provádíte před zápasem?
Popravdě, žádný speciální rituál nemám, pouze se snažím co nejvíc se uklidnit a soustředit se na zápas.
Co říkáte na relativně nové pravidlo, že během penalty musí mít brankář alespoň jednu nohu na čáře? Omezuje Vás to nějak?
Jelikož na mě momentálně už dlouho nebyla žádná kopána, takže těžko říct, ale přijde mi, že je to další obtíž ke zlikvidování penalty, což je velmi obtížná disciplína.
Aktuálně je Váš tým na 11 pozici, jak se teď na tabulku díváte? Už je to klidný střed a jste zachráněni?
Popravdě máme na to hrát na vrchních příčkách, ale jak máme velmi mladý tým, tak věřím že po získání zkušeností o ty vrchní příčky hrát budeme. Věřím že už jsme zachránění, ale na tabulku moc nehledíme a do každého zápasu jdeme s úmyslem vyhrát.
Který tým letos postoupí do přeboru?
Těžko říct momentálně je tabulka velmi vyrovnaná a minimálně 5 týmů má možnost vyhrát, proto nemám favorita.
Jaké máte vy osobní ambice ve fotbale?
Určitě bych si chtěl zachytat v přeboru Prahy a velmi doufám, že se nám to na Hájích podaří vykopat, abych si to splnil.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.